Invitație la Noaptea Cercetătorilor Europeni

Invitație la Noaptea Cercetătorilor Europeni

În România, anul 2017 aduce cea de-a 10-a ediție a Nopții Cercetătorilor. An de an, evenimentul a crescut și s-au alăturat tot mai multe orașe organizatoare. De la o ediție la alta, vizitatorii au trecut în rândurile voluntarilor, a cercetătorilor sau și-au urmat pasiunea pentru știință. Este uimitor cum știința, din pasiune, pentru job sau pur și simplu hobby, reușește să adune în același loc oameni de toate felurile și să genereze progres la nivelul comunităților și la nivel global.
Cercetători din diferite domenii, ingineri, exploratori şi inventatori îi aşteaptă pe pasionații de știință de toate vârstele, vineri, 29 septembrie, la centrul comercial VIVO! din Constanța, intrarea 3, începând cu ora 17.00 la Noaptea Cercetătorilor Europeni..
Se pregătește o călătorie presărată cu o multitudine de curiozități din diferite arii de știință. Te-ai gândit vreodată că poți să atingi un obiect virtual? Ei bine, la Noaptea Cercetătorilor ai șansa să experimentezi acest lucru inedit.
Pentru că țărmul mării este aproape, vizitatorii vor putea admira un vehicul subacvatic telecomandat și vor afla de la studenții Universității Maritime cum se poate măsura radonul din apă sau cum funcșionează un sisem automat de lipit componente. Pe lângă acestea liceenii au pregătit numeroase experimente de optică, biologie, chimie, astronomie și altele.
În cadrul evenimentului avem pregătite pentru copii jocuri educative care în același timp sunt extrem de distractive. Acestea le vor stimula creativitatea și le vor cataliza curiozitatea și dorința de a învăța lucruri noi. Adulții nu vor fi nici ei neglijați și sunt așteptați să participe la dezbateri și dicuții pe teme științifice, iar pentru cei mai îndrăzneți sunt pregătite întâlniri cu cercetătorii care le vor da răspunsurile la intrebările cele mai încuietoare.
De asemenea, vizitatorii vor avea ocazia de a participa la o tombolă cu premii în gadgeturi inteligente.
Organizatori: Colegiul Național “Mircea cel Bătrân”, Centrul Comercial VIVO!, Colegiul Național Pedagogic “Constantin Brătescu”, Liceul Teoretic “Callatis” Mangalia, Universitatea “Ovidius”, Liceul Teoretic “Anghel Saligny”, Liceul Teoretic “Traian”, Liceul teoretic “Carmen Sylva”, Liceul Teoretic “Ioan Cotovu” Hârșova, Universitatea Maritimă din Constanța.

Comenteaza acest articol

css.php