De la papetărie, la turism: Novanis Conf construieşte un hotel în Mamaia Nord

De la papetărie, la turism: Novanis Conf construieşte un hotel în Mamaia Nord

Cunoscută pe piaţa constănţeană pentru lanţul de magazine de papetărie şi birotică, firma Novanis Conf îşi extinde afacerile în turism. Recent, a depus la Agenţia pentru Protecţia mediului un memoriu prin care solicită demararea unui proiect imobiliar în Mamaia Nord, pe strada D9, la colţul cu D7. Patronii doresc pe ca pe un lot de 1000 mp, liber de construcţii, să ridice un imobil cu parter şi patru etaje, cu sală de fitness la parter, funcţiunea propusă fiind de cazare în regim hotelier. Terenul deţinut are destinaţia terenuri aflate în intravilan şi categoria de folosinţă „neproductiv”
„Fiind o zonă predominant turistică, zona Mamaia Nord, se justifică realizarea proiectului, acesta contribuind la extinderea activităţii de turism în zona. De altfel, este şi un avantaj pentru comunitate, creându-se, prin realizarea acestui proiect, noi locuri de muncă“, se mai arată în memoriu.
În ceea ce priveşte locurile de parcare, se propune amenajarea a 15 locuri în interiorul proprietăţii, din care unul pentru persoane cu dizabilităţi. Suprafaţa totală a parcării va fi de 185 mp, alei pietonale, alţi 120 mp, iar spaţii verzi, 212 mp.
„Se propune amenajarea peisagistică a unei suprafeţe de 212,00 mp de spaţii verzi, în interiorul proprietăţii, cu gazon, vegetaţie medie şi joasă. Această suprafaţă reprezintă 21,2 % din suprafata terenului. Conform regulament PUZ aprobat în zonă, pentru construcţiile de turism vor fi prevăzute spaţii verzi şi plantate, spaţii de joc şi de odihnă în suprafaţă de 5% din suprafaţa terenului“, se mai arată în memoriu.

Comenteaza acest articol

css.php