Foto/Poarta 1, noul spaţiu de evenimente de amploare din Constanţa. O altă locaţie surpriză va fi anunţată în decembrie!

Foto/Poarta 1, noul spaţiu de evenimente de amploare din Constanţa. O altă locaţie surpriză va fi anunţată în decembrie!

“Parcarea de la Poarta 1 a fost reabilitată în luna august 2016 de către Primăria Municipiului Constanţa, devenind astfel cea mai mare parcare publică din zona centrală şi peninsulară a oraşului Constanţa, cu o suprafaţă desfăşurată de peste 300 de metri lungime şi peste 70 de metri lăţime”, a anunţat ieri, pe pagina de socializare, preşedintele Asociaţiei “Descoperă Constanţa”, Victor Maxim.

Acesta susţine că pe lângă rolul funcţional a noii parcări publice, aceasta devine astfel şi cea mai mare infrastructură publică pentru organizarea de evenimente în aer liber, din portofoliul de locaţii administrate de Primăria Municipiului Constanţa.

”Asociaţia Descoperă Constanţa, principalul promotor al dezvoltării evenimentelor artistice şi culturale de la malul mării, în parteneriat public cu instituţiile locale, pregăteşte deja o serie de evenimente de anvergură pentru noua locaţie de evenimente ce are o capacitate maximă de până la 85.000 de oameni. Primele cele mai importante 4 evenimente muzicale ale României, vor fi găzduite în sezonul estival 2017 de oraşul Constanţa, făcând astfel ca litoralul să devină principalul promotor al industriei muzicale din România şi Europa de S-E”, a mai scris Victor Maxim pe Facebook.

Noua locaţie vine să concureze cu Piaţa Ovidiu cu o capacitate de cel mult 20.000 de oameni care în ultima perioadă a fost zona de atracţie pentru constănţeni şi turişti prin organizarea de evenimente diverse.

Dar asta nu este tot pentru că potrivit lui Victor Maxim, din luna decembrie, va mai exista un spaţiu şi mai mare pentru organizarea de evenimente de amploare în Cpnstanţa, însă deocamdată se menţine suspansul cu privire la locaţia acesteia.

“Tot oraşul Constanţa, va lansa în luna decembrie 2016, o dată cu lansarea unuia dintre cele mai mari evenimente muzicale ale României, una dintre cele mai mari locaţii de evenimente din Europa, cu o imagine vizuală geografică spectaculoasă, ce va avea o capacitate de până la 1 milion de persoane, punând în valoare exact ceea ce are cel mai mult şi mai bun de oferit oraşul Constanta şi anume, Marea Neagră. Constănţenii ar urma la finele acetui an să afle despre noua locaţie de evenimente.

Totul face parte din Strategia de infrastructuri publice pentru activităţi şi evenimente outdoor din Constanţ începută în 2014 şi care, potrivit reprezentantului Asociaţiei “Descoperă Constanţa” a presupus încă de la început (din 2014) crearea noilor infrastructuri, în toate cele trei locaţii, fiind rezutatul unor investiţii majore din partea autorităţilor locale, ministere dar mai ales prin atragerea de fonduri europene şi investiţii de la bugetul local al oraşului Constanţa.

Sursa foto: Facebook/Victor Maxim

Comenteaza acest articol

css.php