Gata! De mâine se dau amenzi celor care fac mizerie în oraş şi nu strâng excrementele câinilor

Gata! De mâine se dau amenzi celor care fac mizerie în oraş şi nu strâng excrementele câinilor

În cele din urmă, orașul Constanța a evoluat, cel puțin scriptic spre civilizație.

Reprezentanții Poliției Locale Constanța anunță că de mâine, 15 septembrie vor trece la fapte mari.

Mai exact, vor fi aplicate amenzi celor care preferă să își arunce gunoaiele pe domeniul public. În perioada 1 septembrie a.c. şi 30 septembrie a.c., Primăria Municipiului Constanța prin Poliția Locală derulează o campanie privind menținerea curățeniei și protejarea mediului înconjurător urmată de acţiuni în teren.

Astăzi, 14 septembrie a.c., a fost ultima zi a campaniei de informare a constănțenilor privind acțiunea ce urmează a fi desfășurată.

De mâine, 15 septembrie, echipe mixte formate din polițiști locali și jandarmi vor efectua controale tematice privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare. Pentru contravenienți vor fi aplicate amenzi cu sume cuprinse între 400 și 800 de lei (persoanele fizice) și între 500 și 1.000 de lei (persoanele juridice).

Oamenii legii precizează că nu vor scăpa de sancțiuni nici persoanele care aruncă hârtii, de ambalaje, resturi de țigări, coji de semințe în parcuri, alei sau orice spațiu public. De asemenea sunt vizate și persoanele care au câini și nu strâng după aceștia materiile fecale.

26 Comments

 1. 800 lei mi se pare cam putin amenda…. si in plus trebuie sa fie multe echipaje de politie care sa surprinda personajele in fapt… ca noi daca ii vedem de exemplu putem sa sunam la politie sa facem sesizari sau doar politia trebuie sa îi vada?

 2. Zona CET va fi”măturata “?…că e plină de indivizi si individe care-și privesc patrupedele cum ne murdăresc spațiul public.

 3. Sa ii vizeze si pe cei ce isi arunca gunoiul menejer in statiile de autobuz si nu in pubelele amenajate pentru gunoiul menajer.

 4. O Doamne , de-aș vedea-o și pe asta !!!! Nu cred că se va mai curăța orașul nostru vreodată !!!

 5. Atunci si politia locala sa dea amenda primariei daca nu aduna excrementele maidanezilor

 6. ar fi bine ca primaria sa faca intai curatenie in oras si dupa aia sa vada cine face mizerie ca la cum arata acum orasul un gunoi in plus sau in minus nu se va observa niciodata

 7. Foarte buna initiativa ! dar dupa ce se vor face zone special amenajate ,cu pietris pe jos, cosuri de gunoi,pungi,maturi si farase,exact ca in tarile civilizate . Atata timp cat oamenii si cainii fac in aceleasi locuri , nu vad ce s-ar putea rezolva .

 8. Ar fi bine de stranga si câinii.nu numai excrementele.

 9. Dar cand noi oamenii facem pe spatial public…indiferent de varsta(incepand de la 2.3 anisori si continua pana la 70.80 ani).de ce nu se iau masuri si din punctu asta de vedere. …sau fffff multi maidaneji.pisici.ovine.bovine?????

 10. Vasilcanu Dan says:

  Sa ajungă controalele și prin zona Adivin (fost Anda) ,vis-a-vis de fabrica de medicamente Magistra C&C, unde proprietarii câinilor ne reproșează ca ce maidanezii cum își fac nevoile .
  Si pe aici am dori prezenta politiei locale,nu numai în zona centrala.

 11. bravo! pe cuza voda, in spatele cinema republica a plin de nesimtiti ce lasa rahatul de caine in inima orasului.

 12. Bai oameni buni, dar cu rahati de la catei conunitari ce facem? Ii strange politia locala? Ok am inteles. Are unu catel si ii lasa cacatu pe strada de 2 ori pe zi. Dar catei crescuti in fata blocului de multi care comenteaza pe aici, cine il strange?

 13. OBSERVATOR DE CONSTANTA,esti selectiv si nu-i corect !!!

 14. Sunt pungi speciale pentru caini ca sa nu atinga stapanii lor excrementele

 15. LEGEA RAHATULUI DE CAINE says:

  Romanilor le place Turnatoria !!!! hehehehe spiritul comunist exista !!!! si se plang totii ca comunistii ii conduc !!! Legea rahatului de caine e foarte interesanta … dar ce facem cu oamenii care mananca cacat pe aici ?? ii amendati si pe ei ???

 16. LEGEA RAHATULUI DE CAINE says:

  SA VEZI CE o sa ma cac eu in zona Anda ca nu lege si ptr. oameni in primarie !!!!
  2 oale de fasole 1 kg de prune + 4 beri = delicios ptr. mancatorii de cacat de aici

  ma amendeaza oare ??? ca nui lege care sa interzica asta

Comenteaza acest articol

css.php