Începe concursul pentru selecţia viitorului manager al Spitalului Judeţean Constanţa

Începe concursul pentru selecţia viitorului manager al Spitalului Judeţean Constanţa

Spitalul Judeţean Constanţa funcţionează, încă din primăvara anului trecut, cu un manager interimar, după demiterea lui Dănuţ Căpăţână, acuzat şi judecat pentru fapte de corupţie. Dr. Cătălin Grasa ocupă poziţia de manager şi, cel mai probabil, se va înscrie şi la concursul de selecţie a viitorului şef al unităţii sanitare.
Recent, s-au stabilit toate detaliile concursului pentru managerul SCJU. Astfel, nu este musai ca viitorul director să aibă studii medicale, ci poate fi absolvent de studii superioare economice-financiare sau juridice, dar sunt obligatorii studii de management în sistemul sanitar. Alte condiţii sunt cel puţin doi ani vechime în posturi ce presupun studii superioare, nu sunt condamnaţi pentru fapte comise cu intenţie, sunt apţi medical şi nu au vârsta de pensionare.
Concursul se va desfăşura la sediul spitalului, în două etape: cea de verificare a îndeplinirii condiţiilor de înscriere şi susţinerea şi evaluarea proiectului de management.
Calendarul concursului va începe chiar săptămâna viitoare, în zilele de 22, 23, 24 matie fiind programate vizite ale potenţialilor candidaţi la spital, în prezenţa directorului medical. Până pe 13 aprilie se pot depune dosarele de înscriere la concurs, care vor fi verificate până pe 18 aprilie. Cei ale căror dosare sunt respinse pot face contestaţie în 24 de ore, urmând ca pe 21 aprilie să fie afişate numele candidaţilor ale căror dosare au fost admise. În perioada 22-26 aprilie, orice persoană interesată poate adresa întrebări candidaţilor, care vor fi transmise prin email, la secretariatul spitalului. Pe 27 aprilie este programată susţinerea proiectelor de către candidaţi, urmând ca după numai o zi să fie afişate rezultatele. Din nou, cei nemulţumiţi pot depune contestaţii, iar pe 4 mai vom cunoaşte rezultatele finale.
Toate informaţiile suplimentare se pot afla de pe site-ul unităţii, sau direct de la serviciul RUNOS.
Preşedintele comisiei de concurs este Mirela Matichescu, cea care ocupă şi funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al unităţii sanitare.

Comenteaza acest articol

css.php