Investiții în turism, pe repede-nainte. Într-o singură ședință, APM va discuta șase proiecte turistice

Investiții în turism, pe repede-nainte. Într-o singură ședință, APM va discuta șase proiecte turistice

Nu mai puțin de șase proiecte ce reprezintă investiții în sectorul turistic vor fi dezbătute în cadrul ședinței Comisiei Tehnice de Analiză din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Constanța. Vorbim fie de pensiuni, fie de vile mai mari sau mai mici în Saturn, Olimp ori Năvodari.
De pildă, la Saturn, Piero Barbiero deține, printr-un contract de dare în plată cu închiriere, un teren pe care se găsesc două corupuri de clădire cu furnțiunea de spații comerciale, dar pe care dorește să le transforme în spații de cazare.
„Prin extinderea și schimbarea de destinație a imobilului cu regim de înălțime parter, ce va avea funcțiunea de spații de cazare, nu se modifică funcțiunea destinată inițial zonei, în plus, se creează premisele desfășurării unui turism modern, pentru atragerea unui număr cât mai mare de turisti“, este justificarea investitorului.
Pe terenul cu suprafața de 1.910 mp, beneficiarul propune extinderea spațiilor comerciale existente C6 și C8 și schimbarea de destinație din spații comerciale în spații de cazare pentru corpurile C5 si C8.
Dacă ne mutăm spre nord, cele mai multe investiții noi se pregătesc în zona Mamaia Nord, Năvodari, Mamaia Sat. Vila Ducu SRL va investi într-o pensiune în Mamaia Sat, pe strada M10. În ședința CAT de astăzi se va discuta proiectul unei clădiri cu parter și două etaje, cu funcțiunea de unitate de cazare. Pentru că în astfel de investiții, suprafața verde minimă ce trebuie amenajată este de 50% din suprafața totală, investitorul propune un artificiu des folosit: ca din cei 892 mp pe care îi deține, 270 mp să fie plantați cu gazon, pomi și flori, iar 200 mp cu plante cățărătoare, pe pereții viitoarei clădiri.
În Mamaia Nord, Tracon SRL dorește să ridice un imobil cu demisol, parter și două etaje, tot cu funcțiunea de vilă turistică, pentru care a depus documentația în vederea obținerii acordului de mediu.
Un alt proiect, tot pentru Mamaia Nord, este propus de Arasound SRL, care dorește să construiască tot o vilă turistică, dar mai înaltă : subsol tehnic, parte, 3 etaje plus al patrulea retras. Terenul de 983 mp aparține soților Simion Gheorghe și Maria, iar Arasound are drept de superficie.
Și firma A&G CENTER S.R.L. deține un teren cu suprafaţa de 500 mp, în orașul Năvodari, Trup Mamaia Nord, poe care intenționează să construiască un imobil cu parter și patru etaje, cu funcțiunea de locuințe colective.
Revenind în sudul litoralului, la Olimp, SC Tourism Consulting & Management SRL propune edificarea unei pensiuni turistice cu parter și un etaj. În acest caz, investiția se va realiza prin accesarea de fonduri în cadrul Programului de finanțare – Programul Operațional Regional POR 2.1A.
Terenul, cu suprafața de 946 mp, este proprietate a S.C. HOLIDAY CLUB OLIMP S.R.L. care a constituit asupra acestuia dreptul de superficie în favoarea S.C. TOURISM CONSULTING & MANAGEMENT S.R.L. pentru o perioada de 15 ani.

Comenteaza acest articol

css.php