Ne loveste Codul Galben: ploi torentiale, descarcari electrice si vijelii

Ne loveste Codul Galben: ploi torentiale, descarcari electrice si vijelii

Administratia Nationala de Meteorlologie a emis astazi o atentionare Cod galben de instabilitate atmosferica ridicata, valabil in intervalul orar 10 – 23.
În intervalul menţionat, instabilitatea atmosferică se va menține accentuată în zonele montane, în Transilvania, Maramureș, cea mai mare parte a Munteniei, nordul Olteniei, sudul Moldovei și în Dobrogea.
În aceste zone vor fi averse torențiale, iar în intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă care vor depăşi local 20…30 l/mp și pe spații restrânse 50…60 l/mp.
Mai ales în sud-estul teritoriului se vor semnala descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și pe arii restrânse căderi de grindină.
O alta atentionare va intra in vigoare astazi, 8 iunie, ora 23,00 si expira maine, 9 iunie,ora 10,00.
În Dobrogea, sudul și centrul Moldovei, cea mai mare parte a Olteniei și Munteniei, precum și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, vor mai fi averse, iar cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp și izolat 35…40 l/mp.
Pe arii restrânse se vor semnala descărcări electrice, iar vântul va prezenta intensificări temporare îndeosebi în Moldova, Bărăgan și Dobrogea, cu viteze la rafală de 50…55 km/h.

Comenteaza acest articol

css.php