Noi pași pentru ansamblul rezidențial de la Trocadero: se „nasc“ blocuri cu 8-9 etaje

Noi pași pentru ansamblul rezidențial de la Trocadero: se „nasc“ blocuri cu 8-9 etaje

La intersecția străzilor Barbu Ștefănescu Delavrancea și Salcâmilor, firma DDN Global intenționează să construiască două tronsoane de blocuri, cu apartamente la etaje și spații comerciale la parter. Recent, DDN Global a depus la Agenția pentru Protecția Mediului un memoriu pentru demararea procedurii de avizare a investiției.

 

Potrivit documentelor depuse la APM, firma DDN Global deține un teren de 4.135 mp la interescția străzilor B.Șt. Delavrancea și Salcâmilor, în cartierul Coiciu, teren format prin alipirea mai multor loturi și care apaține soților Niculae și Gabriela Dușu.

În 2013, proprietarii au încheiat un contract de comodat, în vederea realizării unei investiţii imobiliare, dar lucrurile au mers destul de greu, pentru că nu s-a reușit nici măcar demolarea celor două construcții care se află pe terenul respectiv. Clădirile vecine au regim de înălțime cuprins între parter și cel mult P+4 etaje, la 100 de metri de amplasament situându-se blocurile cu opt etaje de la intersecția de la Trocadero. Acest fapt este justificarea regimului de înălțime dorit de către investitori, care anul trecut, în lua octombrie, au obnținut certificat de urbanism pentru construirea unui tronson de clădire C cu subsol, parter și 8-9 etaje, cu destinația de locuințe colective și spații comerciale la parter.  Certificatul mai prevede și edificiarea unui alt tronson D, cu S+P+4-6E, precum și a tronsonului E, doar cu parter. Întregul complex va avea 64 de apartamente, din care 14 garsoniere, 41 de apartamente cu două camere și nouă cu trei camere.

În privința spațiilor verzi pe care investitorul este obligat să le asigure, se va recurge la un compromis: din totalul de 1.475,6 mp propus, 441 mp reprezintă dale înierbate, restul fiind amenajări pe terase. DE asemenea, se propune plantarea a cel puțin 20 de arbori. Firma constănţeană DDN Global SRL, la care unic asociat este Nicolae Duşu,  a fost creată în anul 2007, cu obiect de activitate inchirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate. În 2007, la înfiinţare, administrator a fost numit Tudose Adorian, însă colaborarea nu a fost deloc fastă. Potrivit portalului vrajitorul.eu, care citează informaţii din Monitorul Oficial, pe 25 mai 2007, Tudose Adorian a părăsit activitatea fără a prezenta o vreo cerere de demisie, fără a-l anunţa pe asociatul unic şi fără a-şi preda gestiunea. Drept urmare, Duşu l-a revocat din funcţie şi l-a numit administratoru unic al firmei pe Carapiti Dumitru. Până în 2009 a funcţionat numai pe pierdere, iar în 2010 a declarat un profit modest, de 6.410 lei. Un an mai târziu, în 2011, DDN Global a avut din nou pierderi, de 242.290 lei, dar în 2012 şi 2013 a reuşit să înregistreze profit. În 2015, ultimul de raportare contabilă, societatea lui Nicolae Duşu a avut o cifră de afaceri de peste 1 milion de lei şi profit de 300.399 lei.

DDN Global nu este la primul proiect imobiliar în Constanţa. Pe strada Mircea cel Bătrân, în dreptul Liceului Tomis, deţine Tomis Business Center, o clădire cu spaţii de birouri.

Comenteaza acest articol

css.php