Noii proprietari de blocuri din Mamaia le vor mai … înalte

Noii proprietari de blocuri din Mamaia le vor mai … înalte

Stațiunea Mamaia a devenit, în special pe partea lacului Siutghiol și în zona de nord, un conglomerat de clădiri, în egală măsură cu funcțiunea de cazare și locuințe. Nu discutăm cum s-a ajuns ca toate spațiile odată verzi să fie retrocedate sau înstrăinate, cert este că cei care au ajuns în posesia lor au dorit să profite de potențialul economic al stațiunii și s-au apucat ca construit. Dacă la început s-au încadrat în normele urbanistice stabilite cu ani buni în urmă, ulterior, cei mai mulți au profitat de prevederile legii și au solicitat supraînălțarea imobilelor.

Recent, în ședința Comisiei de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Constanța s-a luat în discuție două astfel de propuneri de modificare. În primul caz este vorba despre o investiție realizată de către Valentin Leaută și Constantin Radu, care încă de anul trecut au obținut autorizație de construire pentru un imobil cu parter și 4 etaje, pe teritoriul administrtativ al orașului Năvodari. Acum, cei doi investitori doresc să modifice proiectul, prin transformarea podului circulabil în etaj locuibil.

Pe un teren de 1059 mp, cei doi propun realizarea unei construcții cu regimul de înălțime P+4E+5E retras, în total 40 de apartamente cu spațiile de parcare aferente.  Investitorii își argumenteză intenția și prin faptul că cea mai apropiată clădire din afara proprietății lor se găsește la 15 metri distanță, iar distanța până la limita țărmului mării este de 130 metri.

În cadrul aceleiași ședințe CAT se va discuta o propunere similară, firmulată de către reprezentanții firmei constănțene Nitalexil SRL. Aceștia dețin, tot în stațiunea Mamaia, pe aleea Itaca, un teren pe care au primit acceptul edificării unui imobil cu P+6E+7EP+8EP, cu funcțiunea de locuire conlectivă la etaje și alimentație publică la parter. Și reprezentanții Nitalexil au solicitat supraetajarea clădirii cu 20% din suprafața construită, însă urbaniștii primăriei le-au pus în vedere că acest lucru este posibil doar după intabularea imobilului la stadiul fizic autorizat inițial. În afară de supraetajare, reprezentanții investitorului mai doresc să aducă și alte modificări proiectului inițial: să extindă balcoanele pe o latură, să facă recompartimentări interioare, refațadizare și adăugare de spații comericale la parter.

Potrivit memoriului depus la APM, până la acest moment s-au realizat : structura de rezistență din beton armat până la nivelul 7 al clădirii, închiderile exterioare și compartimentările interioare până la nivelul 6, parțial termoizolațiile exterioare, șape și parțial plafoane din gips-carton interioare, și s-a montat tâmplăria exterioară de la etajul 1 până la etajul 6.

Acum, investitorul dorește introducerea, la parter, a unei zone cu funcțiunea de spatiu commercial, la etajele 1 și 2 se propune transformarea apartamentului X2 de două

camere în două studiouri,  la etajul 6 se propune unirea apartamentului X2 de două camere cu studioul X3 rezultând astfel un apartament cu 3 camere, la etajul 7 se propune mărirea suprafeței, etajul acesta devenind astfel etaj curent și reorganizarea totală a spațiului interior realizându-se astfel două apartamente de 4 și respectiv 3 camere, la etajul 8 se propune mărirea suprafeței construite a acestuia și reorganizarea spațiului interior, obținându-se astfel două studiouri și un apartament cu 3 camere. Etajul 9 va fi nou realizat, retras față de etajul 8, și va cuprinde două studiouri și două terase circulabile.

În ceea ce privește spațiul verde pe care este obligat să-l amenajeze, investitorul propune o suprafață totală modestă, de numai 75,19 mp, totul constând în jardiniere amplasate pe terase.

 

 

Comenteaza acest articol

css.php