Atenție, părinți! În Mamaia se vând otrăvuri pe post de …sucuri naturale

Atenție, părinți! În Mamaia se vând otrăvuri pe post de …sucuri naturale

Noaptea trecută, comisarii de la Protecția Consumatorilor au efectuat controale la terasele din zona Casino Mamaia, iar concluziile sunt deosebit de grave. La un comerciant, s-au descoperit concentrate de sucuri, adevărate bombe chimice, în opinia specialiștilor. Directorul ANPC, Paul Anghel, a atras atenția asupra faptului că aceste sucuri erau distribuite gratuit trecătorilor, în special copiilor. “La o locație din zona Cazino faleza oferea mostre gratuit din aceste “poțiuni”, in principal copiilor, îndemnând totodată părinții să cumpere un produs fresh natural. In depozit nici urmă de fructe, ci doar bidoane(foarte multe și foarte vechi …”expirate” unele chiar de câteva luni) cu siropuri concentrate cu diverse arome și culori. Pe lângă amenda aferentă, de 13.000 lei, punctul de lucru a fost sancționat complementar cu oprirea temporară a prestării de serviciu până la remedierea abaterilor constatate”, a explicat Anghel.
Mult mai grav este faptul că aditivul alimentar aflat în compoziția siropului, E133, este unul periculos, interzis în peste 10 țări din Uniunea Europeană.

“Doza maxim[ admisă a fost scăzută treptat de la 12.5 mg/kg corp în 1975 la 10 mg în 1985, iar în 2010 la 6 mg. Această scădere s-a datorat noilor studii ce au avut ca scop determinarea efectelor E133 asupra organismului.
Albastru briliant devine foarte periculos atunci când este expus la temperaturi ridicate, producând gaze toxice. POATE AFECTA NEGATIV ATENȚIA ȘI ACTIVITATEA COPIILOR, fapt care trebuie adus la cunoștința părinților la locul de comercializare”, atrage atenția șeful ANPC .

One Comment

  1. sunteti niste nesimtiti, va bateti joc de vacanta noastra, expirate de luni de zile? pai de ce n-ati controlat “bidoanele” acum cel putin o luna / a doua zi dupa ce s-a deschis terasa/restaurantul , asteptati sa vina turistii ca sa-i bombardati cu astfel de informatii ?

Comenteaza acest articol

css.php