Sambata, are loc Festivalul Pastrarii Traditiilor Populare din Tarile Riverane Dunarii

Sambata, are loc Festivalul Pastrarii Traditiilor Populare din Tarile Riverane Dunarii

Cluburile Lions din România și Bulgaria continuă tradiţia organizării Festivalului Păstrării Tradițiilor Populare din Țările Riverane Dunării ajuns în acest an la a III-a ediție. Acţiunea se adresează unui număr de 80-100 de copii, cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani, dintre care o parte sunt copii cu dizabilităţi sau din centrele de plasament din România și Bulgaria. Sâmbătă,
10 iunie 2017, începând cu ora 11:00, copii își vor începe reprezentația pe scena amenajată în Piața Ovidiu din Constanța.
Spectacolul prezentat in festival conţine dansuri populare tradiţionale din zonele Dobrogei și Dunării de Jos, precum şi cantece populare interpretate de copiii români și bulgari, care participă la sărbătorirea prin cântec și dans a centenarului Lions și totodată la păstrarea identităților naționale în contextul actual al globalizării.
Dintre participanții de anul acesta putem enumera: Centrul de Plasament „Delfinul“ Agigea, Centrul de Plasament „Antonio” Constanța, Centrul de Plasament „Ovidiu“ Constanța, Centrul de Muzica si Arta „Megatron“ Silistra, Școala Gimnazială Nr. 39 „Nicolae Tonitza“ Constanța, Ansamblul „Cununița Satului” de la Liești – Galați și Ansamblul „Ghiocelul”
de la Palatul Copiilor din Călărași.
Acest festival s-a desfășurat până acum alternativ în Romania și Bulgaria și în acest an este organizat la Constanța, în săptămâna în care organizația Lions International aniversează 100 de ani de existență.

Comenteaza acest articol

css.php