OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Şedinţe în ritm alert pentru Comisia de urbanism: investitorii vor undă verde pentru noi construcţii

După o pauză de aproape o lună, Comisia de urbanism şi amenajarea teritoriului din cadrul Primăriei Constanţa se va întruni atât mâine, 2 martie, cât şi pe 7 martie, pentru că există mai multe solicitări de avizări de Planuri Urbanistice Zonale ori pentru eliberări de certificate de urbanism. Vorbim despre investiţii private, în zone relativ sensibile, care depind în mare măsură de regulile noi de urbanism impuse de către administraţia locală.

La şedinţa de mâine, unul dintre principalele subiecte este solicitare de avizare a PUZ-ului pentru zona Campus Universitar, un perimetru vast, situat pe malul lacului Siutghiol, paralel cu bulevardul Aurel Vlaicu, pe care, în ultimii ani, s-a construit haotic şi fără nicio noimă. Pentru acel nou cartier, urbaniştii Primăriei doresc să impună un set de reguli, care să includă atât amenajări de alei, străzi, parcări, dar şi spaţii verzi.

Alte subiecte pe ordinea de zi a şedinţei specialiştilor în urbanism şi arhitectură sunt solicitarea de avizare a PUZ -Baba Novac, dar şi solicitarea avizare PUZ – Zona delimitată de str. Unirii, bd. Mamaia, str. Căiuti, str. Zorelelor, inițiatori Simaschevici Horia, Buzu Beatrice-Simona.

De asemenea, Bucur Costică Nicolae aşteaptă aviz favorabil pentru PUZ-ul zonei delimitată de alee de acces la nord, str. Eliberării la sud, alee de acces la est și alee de acces la vest, iar Ali Nurhan doreşte OK-ul pentru a începe construcţia
unui imobil S+P+3-4E cu funcțiunea de hotel-apartament, în stațiunea Mamaia, zona Club Nautic Pinguin. Un alt proeict imobiliar aflat în atenţia comisiei vizează solicitarea de emitere a certificatului de urbanism pentru extindere și supraetajare imobil D+P, servicii turistice și agrement – hotel și alimentație publică, Stațiunea Mamaia, zona Hotel Albatros,  investitor SC CRESCENDO LCD SRL.

Săptămâna viitoare, aceeaşi comisie se va întruni din nou, pe 7 martie, când se vor discuta doar trei subiecte, dar deosebit de complicate, care de asemenea vizează solicitări de avizare a unor PUZ-uri pentru zZona peninsulară a municipiului Constanța, zona de coastă a Mării Negre şi pentru terenul delimitat de strada Comarnic, De 1095/110, De 1095/38, De 1088/1.

Comenteaza acest articol

css.php