Spitalul din Hârşova, în pericol de a fi închis: nu îndeplineşte condiţiile de acreditare

Spitalul din Hârşova, în pericol de a fi închis: nu îndeplineşte condiţiile de acreditare

Acuzat că ar fi creat o atmosferă de teroare de când a fost instalat ca manger al Spitalului Orăşenesc Hârşova, dr. Cristian Nicoară susţine că se confruntă cu mari probleme administrative, iar hărţuirea medicilor ar fi ultima sa grijă.

„Nu am niciun confilct cu medicii, iar de când am fost numit manager, m-am bazat pe activitatea administrativă. Suntem în situaţia de a nu primi acreditare pe 2017, iar în acest caz vom avea o gravă problemă, căci fără acreditare nu putem încheia contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, care finanţează în proporţie de 93% activitatea spitalului. Restul vine de la Primărie“, a explicat dr. Nicoară.
Scăpat „la mustaţă“ de închidere, pe vremea guvernării Boc, spitalul din Hârşova funcţionează la capacitate redusă, cu o schemă insuficientă de medici şi fără aparatură modernă. Ultima acreditare s-a făcut în 2013, când unitatea spitalicească a îndeplinit baremul minim, de 43%, impus de legislaţia în vigoare pentru a putea funcţiona. „În prezent, nu se îndeplinesc nici 20% din cerinţe“, a mai susţinut managerul.
}n opinia medicului s-a ajuns la această situaţie pentru că, în ultimii patru ani, nu s-a mai investit în spital.
Spitalul orăşenesc Hârşova are 65 de paturi şi 121 de angajaţi, dintre care doar opt medici. În cele cinci secţii ar trebui să existe zece medici, plus alţi zece, în policlinică. Construit în anii `80, spitalul nu mai respectă nici circuitele obligatorii pentru o unitate cu specific de Centru Primiri Urgenţe, pentru care ar trebui realizate recompartimentări.
Pentru a remedia problemele cu care se confruntă unitatea spitalicească, autorităţile locale au termen până cel târziu în vară, când se va depune dosarul de acreditare. Primarul Viorel Ionescu susţine că va face toate demersurile la Ministerul Sănătăţii, pentru a primi finanţare pentru proiectele de achiziţie de aparatură medicală, urmând ca Primăria să asigure 5% din aceste costuri.

Comenteaza acest articol

css.php