Surprize în lista ofertanților pentru Sala Polivalentă: o firmă care a îngropat alte două proiecte la Constanța

Surprize în lista ofertanților pentru Sala Polivalentă: o firmă care a îngropat alte două proiecte la Constanța

Compania Națională de Investiții a făcut publice numele ofertanților care s-au înscris în procedura de achiziție a lucrărilor de proiectare și construire a Sălii Polivalente care se va construi în Baza Sportivă Badea Cârțan.

Sunt cinci asocieri de firme, patru dintre ele susținute de consorții europene, una singură fiind o asociere 100% românească. De asemenea, de remarcat că un singur constructor constănțean participă la această licitație, dar în calitate de subcontractor.
Asocierea S.C. ROTARY CONSTRUCȚII S.R.L. București este lider alături de ENERGOPLUS S.R.L. Mureș și CONSTRUCTORA CONSVIAL SL Spania. Firma bucureșteană este una dintre cele mai puternice în domeniul construcțiilor civile și industriale, contractele cu instituții publice fiind o obișnuință.
Un alt ofertant este asocierea S.C. EN ELECTRIC PROIECT OFFICE SRL București (care a participat și la procedura de achiziție pentru Șoseaua de Coastă, licitație anulată în cele din urmă)- WEST GROUP ARCHITECTURE SRL București – PAGANO FRANCESCO SRLS Italia – OPERATIONE SRL Italia.
În ordine, cel de-al treilea ofertant este asocierea S.C. ACI Cluj SA (o firmă cu adânci rădăcini în domeniul construcțiilor civile în zona Ardealului)- S.C. ATELIER RVD SRL Cluj – S.C. IMSAT SERVICE Cluj SA – S.C. MOBITOM SA Constanța cu tert sustinator KOZTI ZRT Ungaria.
Cel mai răsunător nume înscris în licitație este, probabil, Euromateria București, care este lider de asociere alături de ADURO IMPEX SRL București – CONPAT S.C.A.R.L. Italia – DELTA CON S.R.L. Dorohoi – RESEARCH CONSORZIO STABILE SC ARL Italia. Pentru constănțeni, numele Euromateria este strâns legat de pierderea finanțării europene pentru Parcul Arheologic. Deși Primăria obținuse fonduri pentru reabilitarea întregului parc, banii s-au risipit din cauza numeroaselor contestații formulate de către Euromateria, care s-a încăpățânat să câștige procedura, deși, în final, toate instanțele i-au respins cererile. Tot Euromateria a contestat și precedenta licitație pentru lucrările de restaurare a Cazinoului, care în final a fost anulată din cauza ofertelor neconforme.
În fine, al cincilea ofertant este asocierea S.C. CONSTRUCȚII ERBAȘU SA București – S.C. INTERGROUP ENGINEERING SRL București – S.C. DELTA ACM 93 București – S.C. CONCELEX SRL București.
În lista finală a ofertanților nu regăsim numele singurului contestator de până acum al licitației, UTI Grup, din cauza căruia pocedura a și fost suspendată pentru aproape o lună.
Licitația pentru Sala Polivalentă din Constanța a fost lansată în luna noiembrie anul trecut, Compania Națională de Investiții fiind finanțatorul investiției.
Viitoarea sală de sport polivalentă, care va fi amplasată pe actualul complex sportiv Badea Cârţan, va avea 5.000 de locuri şi nu 7.000, aşa cum era prevăzut în proiectul iniţial. Valoarea totală a investiţiei, aprobată de Guvern, este de 96.718.000 lei, echivalentul a 21,5 milioane de euro, din care, pentru construcţii-montaj s-a alocat suma de 65.323.000 lei. Guvernul a decis ca lucrările să se realizeze în termen de 27 de luni, şi a prevăzut sume în bugetul C.N.I. în acest sens. Astfel, în primul an se vor aloca 38.000.000 lei, anul al doilea, la fel, iar în ultimul, 20.718.000 lei.
Pentru licitaţia lansată de CNI, valoarea a fost estimată la 61.878.193 lei fără TVA, din care, 150.000 de lei sunt destinaţi cheltuielilor pentru asigurarea utilităţilor necesare obiectivului, iar 1.829.299 de lei sunt cheltuieli pentru proiectare şi asistenţă tehnică. Investiţia de bază este în valoare de 59.429.346 lei, iar organizarea de şantier se ridică până la 469.548 lei.
Potrivit fişei de date a licitaţiei, autoritatea contractanţă impune un termen de 3 luni pentru proiectare, 24 de luni pentru execuţia lucrărilor şi alte 60 de luni drept garanţie.
Sala Polivalentă este al doilea obiectiv important din municipiul Constanţa care ajunge în grija Companiei Naţionale de Investiţii, după Cazino.

Comenteaza acest articol

css.php