Un nou parc, cu teren de sport, va fi amenajat în orașul Năvodari

Un nou parc, cu teren de sport, va fi amenajat în orașul Năvodari

Primăria orașului Năvodari a depus, la Agenția pentru Protecția Mediului, documentele pentru obținerea avizelor necesare unei noi investiții care va fi realizată de firma Consiliului Local, Termica Distribuție Năvodari. Vorbim despre un nou parc, care va contribui la înfrumusețarea urbei, la mărirea suprafețelor de zone verzi, în concluzie, la creșterea calității vieții locuitorilor din Năvodari.
Potrivit administrației locale, parcul va fi amenajat în partea de centrală a orașului, în zona blocurilor CP, între aleea Lăstuni, str. Pescărușului și str. Nucilor, pe o suprafață totală de 4762.00mp, care include parcările auto. În afara amenajărilor propriu-zise la parc, lucrătorii Termica Distribuție vor reamenaja și asfalta și întreaga parcare. Din suprafața totală, alei pavate vor acoperi 1.139 mp, parcări și alei de acces -2035 mp, teren de sport – 480 mp, platformă de fitness – 27,5 mp, platformă cu gazon sintetic – 100 mp și 980,5 mp spații verzi. Insule plantate cu flori vor fi amenajate pe 139,5 mp.
„Proiectarea zonei destinate pentru amenajarea unui parc și teren de sport pentru copii s-a realizat având în vedere poziționarea propusă pentru terenul de sport și suprafața impusă a acestuia. Din tema de proiectare a prezentei investiții, se determină ca fiind necesară alocarea unei suprafețe de 480.00mp pentru poziționarea terenului de sport, suprafața cu forma dreptunghiulară în plan, cu dimensiunile min. 25.00m x 19.20m. Suprafața destinată terenului de sport trebuie să fie plană. Montarea gazonului sintetic aferent terenului de sport se face pe o stratificație specială, alcatuita din: strat de fundație din piatră spartă compactată de 30cm grosime, strat de macadam de 10cm grosime, nisip de 5cm grosime și placă de beton slab armată de 10cm grosime“, se arată în memoriul depus la APM.
Parcul va fi utilat cu mobilier urban – băncuțe, coșuri de gunoi, fântâni publice pentru apă de băut, iar locurile de joacă pentru copii, împrejmuite.

One Comment

  1. Este binevenit acest parc, sunt astfel mai multe locuri de recreere pentru copii.Sa speram ca se va mentine in acest stadiu fara sa fie degradat.

Comenteaza acest articol

css.php