Un tânăr constănțean are nevoie de sânge B3 Rh pozitiv pentru a trăi. Îl poți ajuta donând

Un tânăr constănțean are nevoie de sânge B3 Rh pozitiv pentru a trăi. Îl poți ajuta donând

Un tânăr constănţean de 33 de ani a fost diagnosticat recent cu leucemie acută mieloidă. Alexandru Adrian Marincoi este internat la Institutul Fundeni București, iar medicii i-au recomandat un tratament care implică transfuzii de sânge cu o frecvenţă ameţitoare: trei unităţi pe săptămână pentru eritrocite şi 18 unităţi pe săptămână pentru trombocite.
Primul apel pentru ajutorarea lui Alexandru Marincoi s-a făcut în luna ianuarie, când a început tratamentul. O sumedenie de oameni au fost impresionați de povestea lui și au donat sânge, făcând astfel posibilă continuarea tratamentului salvator. Acum, părinții tânărului lansează un nou apel, deoarece, de o săptămână, Alexandru a început o rundă de chimioterapie și are nevoie de sânge. Pot fi donatori atât bărbații, cât și femeile, cu grupa de sânge B3, Rh pozitiv. Dacă vă încadrați în aceste condiții, puteți merge la cel mai apropiat centru de transfuzii, unde veți preciza că donați pentru Alexandru Adrian Marincoi, ce se află internat la Spitalul Clinic Fundeni, secția Hematologie, medicul său curant fiind dr. Bogdan Ionescu.
Partea mai grea de procurat o reprezintă unităţile de sânge pentru trombocite, care se folosesc de trei ori pe săptămână și în cel mult cinci zile de la donare. Cerinţa specialiştilor este următoarea: sângele trebuie să vina de la un donator care a mai donat cel puţin o dată sânge în ultimele 6 luni. Doar în acest caz se pot extrage trombocitele. Acel donator, dacă îndeplineşte regula respectivă, poate opta să ofere sânge în mod clasic – adică o pungă mică de sânge. Alexandru mai are nevoie de eritrocite, de două ori pe săptămână.
Pentru orice informații suplimentare, poate fi contactată mama lui Alexandru, Maria Marincoi, la numărul de telefon 0724847712.

Comenteaza acest articol

css.php