Vaccinul pneumococic, introdus în schema obligatorie pentru imunizarea copiilor

Vaccinul pneumococic, introdus în schema obligatorie pentru imunizarea copiilor

Vaccinul pneumococic va fi introdus în schema obligatorie de imunizare a copiilor, a anunţat ministrul Sănătăţii, Florin Bodog.

“Introducem în schema de vaccinare pentru toţi copiii vaccinul pneumococic, o noutate absolută în România. Practic sunt două sau trei ţări în Europa care nu fac această vaccinare. Vom introduce acest vaccin. În următoarea săptămână vom lua o decizie în acest sens”, a spus ministrul, citat de Meduiafax.
În schimb, oficialul a anunţat că, în ceea ce privește vaccinul împotriva hepatitei, există probleme privind actele producătorului.

“Este o problemă cu producătorul coreean nu are toate actele în regulă. Noi am identificat un producător european care va avea disponibilitate pentru acest vaccin undeva la sfârşitul lunii martie. Va intra pe linia de producţie şi încercăm să găsim o soluţie pentru a ajunge cât mai repede la copii”, a menţionat Florin Bodog.

În ultimele luni, medicii din toată ţara s-au confruntat cu o criză de vaccinuri, trei dintre cele cinci seruri obligatorii pentru copii fiind inexistente: vaccinul hexavalent, cel împotriva hepatitei B, dar şi cel care se face împotriva tetanosului şi difteriei la copiii de 6 ani.

Comenteaza acest articol

css.php