Veşti de la meteorologi: primavara va fi capricioasă în aproape toată ţara

Veşti de la meteorologi: primavara va fi capricioasă în aproape toată ţara

Meteorologii au realizat prognoza pentru următoarele trei luni. Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în luna martie, temperaturile medii lunare vor fi apropiate de normal în cea mai mare parte a teritoriului, posibil mai scăzute, local, in nord, centru şi vest.
Cantităţile totale de precipitaţii se vor situa peste normele climatologice în cea mai mare parte a ţării.
În aprilie, temperatura aerului va avea valori în apropierea mediei climatologice în cea mai mare parte a ţării, local mai scăzute în nord, nord-est şi centru. De asemenea, cantităţile totale de precipitaţii vor putea fi excedentare, cu precadere în regiunile nordice şi centrale.
În ultima lună de primăvară, mai, temperaturile medii lunare vor fi apropiate de normal în sudul şi local în vestul şi centrul ţării şi posibil mai scazute în restul teritoriului.
În mai, cantităţile totale de precipitaţii se vor situa în apropierea normelor climatologice în sud şi sud-est şi vor putea fi excedentare în restul teritoriului.
În Dobrogea, normele climatologice pentru temperaturi, în luna martie, sunt între 4-6 grade C, în aprilie, între 10 şi 11 grade C, iar în una mai, între 15 şi 17 grade C.

Comenteaza acest articol

css.php