Romanii din diaspora cer mai multe sectii de votare

Romanii din diaspora cer mai multe sectii de votare

Federația asociațiilor de români din Europa a transmis astazi un punct de vedere fata de demisia ministrului de Externe, Titus Corlatean. Ei spun ca, in contiuare, sunt nemultumiti de  numarul mic de sectii de votare din strainatate. “Am luat cunoștință de demisia domnului Titus Corlatean din fruntea Ministerului Afacerilor Externe din România. Considerăm că această demisie este justificată ținând cont de proasta organizare a alegerilor din 2 noiembrie în diaspora, cât și lipsa soluțiilor pentru a rezolva problemele organizării celor din 16 noiembrie.

Totuși, considerăm că demisia domnului Corlatean este insuficientă. Noi cerem 1000 secții de vot,  dublarea numărului personalului și a ștampilelor în secțiile deja existențe. Cerem încă odată domnului Victor Ponta, Prim-Ministru al României formarea unui comitet de criză care să găsească soluții viabile care să garantizeze votul românilor din diaspora”, transmite federatia.

La inițiativa FADERE, Federația asociațiilor de români din Europa, duminică 9 noiembrie, românii din mai multe orașe europene: Dublin, Paris, Madrid, Londra și Viena au ieșit în stradă pentru a cere Guvernului României garantizarea dreptului de a vota.

Este pentru prima dată când românii din diaspora au strigat la unison „vrem să votam!” și este pentru prima dată când românii din țară le-au sărit în ajutor. Vom ieși în stradă ori de câte ori va fi nevoie până când dreptul la vot ne va fi garantat:  a declarat Daniel Tecu,  președinte FADERE-  Federația asociațiilor de români din Europa.

 

Comenteaza acest articol

css.php