Mai multe ONG-uri cer să nu se mai organizeze slujbe religioase la începerea anului şcolar

Mai multe ONG-uri cer să nu se mai organizeze slujbe religioase la începerea anului şcolar

Reprezentanții ONG-urilor au adresat Ministerului Educației Naționale o scrisoare deschisă, în care solicită Ministrului să oprească organizarea de slujbe religioase în incinta unităților publice de învățământ din România, atât la începerea noului an școlar, cât și pe întreaga sa desfășurare.

Semnatarii scrisorii deschise motivează că aprobarea de către directorii unităților publice de învățământ a oficierii slujbelor religioase și a altor servicii religioase reprezintă o încălcare gravă a drepturilor fundamentale ale copiilor la libertatea de gândire, de conștiință și de religie și la educație, iar aceste fapte sunt sancționate penal prin prevederile art. 381 (2) din Codul penal.

”Școlile din România sunt frecventate de copii de care provin din familii cu diferite opțiuni religioase sau fără nicio religie. Prin urmare, organizarea unor slujbe religioase, preponderent ortodoxe, la debutul anului școlar nu doar că este o faptă discriminatorie, dar este și ilegală. Iar dacă în prima zi de școală copiii sunt întâmpinați cu slujbe religioase, nu e de mirare că pe parcursul anului școlar sunt duși în timpul orelor la împărtășanie sau spovedire, de cele mai multe ori fără ca părinții să fie notificați sau să li se ceară acordul. ” a declarat Toma Pătrașcu, președinte ASUR.

”Pentru orice Ministru, și cu atât mai mult pentru Ministrul Educației, ar trebui să primeze interesul superior al copiilor și nu interesul Bisericii Ortodoxe sau a altor culte. Iar acest lucru poate fi demonstrat simplu, prin respectarea și aplicarea legilor în vigoare” a mai declarat Toma Pătrașcu.

Scrisoarea a fost semnată de Asociația Secular-Umanistă din România (ASUR), Asociația Umanistă Română, Asociația ACCEPT, Ateliere Fără Frontiere, ActiveWatch, Grupul CARE, Asociația Viitorul Tinerilor, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), Asociația Sens Pozitiv, Solidaritatea pentru Libertatea de Conştiinţă, ACTEDO – Centrul de Acţiune pentru Egalitate şi Drepturile Omului, APADOR-CH, Societatea de Analize Feministe AnA, Fundatia United Way, Miliția Spirituală și CPE – Fundatia Centrul Parteneriat pentru Egalitate.

4 Comments

  1. Stiti ceva toate ONG-geurile astea sa plece in Muntii Altai, poate isi revin din prostiile astea. Maninca bani degeaba. Sa fie desfintate.Sa mearga la munca nu la intins miinadupa bani..

  2. Radu Laurentiu says:

    Mai astia voi nu aveti alta treaba?A venit toamna pe campiile tari e nevoie de brate de munca daca nu stiati.Hai va rog la pus osul la treaba si lasati-ne cu libertatea asta de gandire ca nu ne dace bine.Asta vine din prea multa frecare de puta sau de cum ii spuneti voi ONG.

  3. Pingback: România este un stat Teocrat sub acoperire | Biserica domină!

  4. Astia cu ONGurile vor sa se bage in seama din cand in cand ,pentru a raporta lui Soros ca isi fac treaba ,mai ales de sarbatorile crestinilor.
    Asa zis oameni ,care vor sa erodeze ,strecurand minciuna,confuzia si indoiala,in tot ce au considerat parintii lor valoros.
    Se taie singuri din Radacina ,si mascandu-se ca toleranti ,ii forteaza si zgandara mereu pe altii ,care nu inverseaza valorile ca ei.

Comenteaza acest articol

css.php