A fost inaugurat Parcul Evergreen din Mangalia, o investiţie de peste 9 milioane de lei

A fost inaugurat Parcul Evergreen din Mangalia, o investiţie de peste 9 milioane de lei

Primăria Municipiului Mangalia a organizat astăzi o conferinţă de presă la Clubul Nautic Callatis, prilejuită de finalizarea proiectului “Înființare Parc Evergreen”, se arată într-un comunicat de presă transmis de către reprezentanţii instituţiei.

Parcul a fost înfiinţat pe locul unei foste staţii de betoane, pe o suprafață de aproape 3 ha, în apropierea centrului orașului.

parc mangalia 2

Investiţia cuprinde locuri de joacă pentru copii, platforme pentru fitness, sistem de iluminat public, mobilier urban modern, respectiv bănci, coșuri de gunoi, cișmele, pistă pentru biciclete/role, rollerparc, fântâni arteziene etc.

Valoarea totală a proiectului este de 9.082.475,79 lei.

„Parcul este binevenit atât pentru turiști, cât mai ales pentru locuitorii din zonele adiacente, iar în perioada imediat următoare vom inaugura și Aleea Teilor, proiect început cu foduri UE. De asemenea, sperăm să modernizam cu bani europeni Piața Republicii și trama stradală din staţiuni”, a declarat primarul Mangaliei, Radu Cristian.

Beneficiarul proiectului este Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Mangalia. Autoritatea de Management este Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, iar Organismul Intermediar este Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Est.

Proiectul a fost realizat în cadrul POR 2007-2013, Axa Prioritară 5: “Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului”, Domeniul major de intervenţie 5.2 – “Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterii calităţii serviciilor turistice”.

Comenteaza acest articol

css.php