Banias s-a sucit: nu mai vrea la Primărie şi caută un tehnocrat

Banias s-a sucit: nu mai vrea la Primărie şi caută un tehnocrat

Conservatorii n-au bătut încă palma pentru fuziunea cu formaţiunea condusă de fostul premier Tăriceanu, dar îşi fac calcule pentru localele de anul viitor. Există, deja, doritori pentru preşedinţia C.J. Constanţa, iar senatorul Mircea Banias respinge ideea de a candida pentru fotoliul de primar al Constanţei, chiar dacă la începutul anului nu ar fi refuzat.

Conducerile partidelor politice au început, deja, calculele – cu paşi mici, adevărat – pentru alegerile locale de anul viitor. Chiar dacă P.S.D. şi P.N.L. pornesc ca favorite pentru câştigarea competiţiilor electorale din 2016, nici reprezentanţii formaţiunilor politice mai mici nu se lasă. Ieri, preşedintele Organizaţiei Judeţene Constanţa a Partidului Conservator, senatorul Mircea Banias, a declarat pentru „Observator de Constanţa“ că pregătirea alegerilor reprezintă principala preocupare a sa şi a colegilor săi din filială. Astfel, termenul pentru finalizarea procedurilor şi anunţarea candidaţilor a fost fixat pentru luna septembrie. „La Constanţa avem destul de multă treabă până în luna septembrie, atunci când ne-am propus să definitivăm procedurile de pregătire a alegerilor, respectiv căutarea oamenilor potriviţi şi anunţarea candidaţilor“, a declarat senatorul Banias.

Întrebat dacă este interesat de o candidatură pentru fotoliul de primar al municipiului Constanţa, aşa cum a lăsat să se înţeleagă la începutul anului, atunci când s-ar fi şi sacrificat dacă nu exista altă variantă, acum liderul P.C. Constanţa caută un tânăr tehnocrat şi susţine că nu îşi doreşte să intre în această competiţie. „Nu am niciun gând de a candida pentru funcţia de primar al municipiului Constanţa. Resping această variantă şi consider că potrivit pentru scaunul de primar al Constanţei este un tânăr şi cum un primar trebuie să fie un bun manager, dacă acest tânăr este şi manager, atunci aceasta este varianta care ne trebuie şi de care Constanţa are nevoie! Doar în situaţia în care nu găsim o astfel de soluţie şi colegii mei îmi vor cere, mă voi gândi, voi calcula varianta aceata, dar, repet, resping o candidatură pentru Primăria Constanţa“, a spus Mircea Banias.

Ulmeanu şi Fulina visează la preşedinţia C.J.C.

În ceea ce priveşte alegerile pentru şefia Consiliului Judeţean Constanţa, liderul P.C. Constanţa ne-a declarat că cei care îşi doresc să fie aleşi preşedinţi de C.J. – conform noii formule, aceştia vor veni din rândul consilierilor judeţeni – sunt George Ulmeanu şi George Fulina. Primul este consilier judeţean în funcţie, iar cel de-al doilea, preşedintele Organizaţiei Municipale a P.C. Constanţa. Totodată, pe aceeaşi funcţie ar vrea să ajungă şi vicepreşedintele de la judeţ, totodată şi purtătorul de cuvânt al filialei, Cristiana Dima.

Pregătiri pentru fuziune

Mult-anunţata fuziune face paşi mici spre constituire sau cel puţin aşa reiese din modul de lucru din cazul acestui proiect. Potrivit declaraţiilor liderului P.C. Constanţa, săptămâna viitoare, conducerea centrală a partidului se va întâlni la Bucureşti, pentru a stabili data congresului, asta în condiţiile în care P.L.R. – formaţiunea cu care P.C. vrea colaborare prin fuziune – şi-a stabilit data alegerilor pentru desemnarea conducerii de la nivel central.

Mihaela TÎRPAN

Comenteaza acest articol

css.php