Rivalităţi în noul P.N.L., pentru Primăria Constanţa

Rivalităţi în noul P.N.L., pentru Primăria Constanţa

Războiul intern dintre vechii liberali şi foştii democrat-liberali metamorfozaţi în noul P.N.L. este pe cât de evident, pe atât de penibil, pentru un partid istoric care şi-a propus ca, anul viitor, să câştige competiţiile electorale. Un test al bunei înţelegeri dintre cele două partide este şi cursa pentru desemnarea candidatului la Primăria Constanţa, însă atacurile „colegiale“ sunt, deja, tot mai vizibile.

Goana disperată după funcţii îi trimit pe urmaşii lui Brătianu la colţul ruşinii politice, iar pe pedelişti să aplice binecunoscuta şcoală politică promovată de Blaga, Videanu şi Berceanu: aceea de a face strategii în spatele uşilor închise. Se caută candidaţi eligibili pentru Primăria Constanţa, iar unii politicieni deja şi-au dezvăluit intenţiile, însă au început să cam iasă şi scântei între aşa-zişii colegi de partid. În prezent, scaunul de primar este râvnit de liberalul Robert Boroianu – care s-a autopropus pentru o candidatură –, dar şi Iustin Fabian Roman, liderul fostului P.D.L. Constanţa, care consideră că îndeplineşte toate condiţiile să ajungă şef al administraţiei municipale constănţene.

Ieri, Iustin Roman ne-a punctat că îşi doreşte scaunul de primar şi e decis să urmeze toate procedurile stabilite de forurile interne pentru a fi desemnat candidat. De partea cealaltă, liberalul Robert Boroianu desfăşoară, deja, o precampanie destul de vizibilă în municipiul Constanţa, acţiuni care mai de care mai ample de promovare a unui program pe care nu-l ştie nimeni… Ori poate îl ştiu doar colegii săi, din moment ce îl şi susţin.

Testul adevărat va fi dat în faţa electoratului

Revenind la propunerile lui Roman, fostul pedelist susţine că nu este momentul pentru a ieşi în stradă pentru a-şi face cunoscut programul, un sondaj de opinie stabilit prin documentul de colaborare dintre P.D.L. şi P.N.L. fiind stabilit foarte clar. „Fiecare face şi vorbeşte ce vrea, eu respect discuţiile care stau la baza fuziunii, discuţii care se vor concretiza prin desemnarea candidatului potrivit pentru Primăria Municipiului Constanţa în urma unui sondaj de opinie. Ştim cu toţii că avem un calendar bine stabilit şi că, la finalul acestei proceduri, cel mai bun, cel mai potrivit, cel mai vizibil va fi susţinut de noi toţi. Da, am spus şi repet: intru în competiţia internă, dar aici avem un sondaj. Fiecare vine cu un program şi cine câştigă va fi promovat de noi toţi, fără a exista comentarii suplimentare“, a declarat Fabian Roman.

Acesta a explicat că cel care va fi desemnat candidat în urma sondajului va avea, cu siguranţă, un program contopit şi din proiectele celorlalţi care pierd cursa din interiorul partidului. În consecinţă, candidatul liberalilor nu trebuie să aibă un proiect administrativ pentru Constanţa, ci este suficient să aibă notorietate… în partid, pentru că lupta cea mai grea va fi să se facă vizibili şi cunoscuţi în faţa electoratului constănţean.

Fostul pedelist recunoaşte existenţa unor animozităţi, însă este sigur că se va găsi cel mai bun candidat. Totodată, Iustin Roman confirmă întâlnirile separate ale P.D.L. şi P.N.L., chiar dacă în spaţiul public se prezintă ca o echipă care promovează un proiect pentru Constanţa, demonstrând, astfel, că neînţelegerile sunt cât casa.

Mihaela TÎRPAN

Comenteaza acest articol

css.php