Primari basarabeni, în vizită la Consiliul Judeţean

Primari basarabeni, în vizită la Consiliul Judeţean

Horia Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, şi cei doi vicepreşedinţi ai instituţiei, Claudiu Palaz şi Daniel Learciu, au primi, ieri, vizita unei delegaţii de primari de peste Prut. Este vorba Ion Tulbure, primarul de la Tirșiței (raionul  Telenești), Veaceslav, Tcaciuc, primarul de la Brinzenii Noi (raionul  Telenești), Maria Mihalcenco, primarul de la Pistruieni (raionul Telenești), Tamara Verejan, primarul de la Scorțeni (raionul Telenești), Edim Mardari, primarul de la Meșeni (raionul Rezina), Angela Ursachi, primarul de la Mateuți (raionul Rezina) şi Alexandru Calaraș, primarul de la Ignaței (raionul Rezina). Reprezentanţii C.J.C. au vorbit despre alegerile locale recente din România, în urma cărora a fost stabilită şi o conducere tânără în fruntea judeţului. De asemenea, Horia Ţuţuianu, cei doi vicepreşedinţi ai C.J.C. şi primarii din Republica Moldova au vorbit despre cât de importante ar fi, pe viitor, astfel de întâlniri între cele două părţi, prilej pentru a schimba experienţe şi de a întări relaţiile românilor cu vecinii de peste Prut.

„A fost o întâlnire prietenească cu cei şapte primari din Republica Moldova, pentru o colaborare, o relaţie cordială între Constanţa şi primarii din Republica Moldova. Ei au venit să ne vizite oraşul, ne-am cunoscut cu această ocazie, după care şi noi le vom întoarce vizita, aşa cum le-am promis“, a declarat Horia Ţuţuianu.

De partea cealaltă, reprezentanţii delegaţiei basarabene au precizat că doresc o relaţie strânsă cu autorităţile din Constanţa.

„Principalul nostru obiectiv este acela de a fi mai aproape de pământul nostru românesc. Ne dorim să ne unim cât mai repede, să fim împreună, să întărim relaţiile dintre moldoveni şi români“, a precizat Alexadru Calaraş.

Cătălin PALIU

Comenteaza acest articol

css.php