Primarul din Murfatlar aleargă la maratonul Nisipului de la Mamaia

Primarul din Murfatlar aleargă la maratonul Nisipului de la Mamaia

Primarul oraşului Murfatlar, Valentin Saghiu, este cunoscut ca un iubitor al sportului şi al promovării unei vieţi sănătoase în rândul tinerilor. Aşa încât nu este deloc o surpriză că edilul va fi parte a unui eveniment unic în lumea sportului din Europa. În acest sens, Valentin Sagiu se antrenează zilnic, pentru a putea ţine cu succes piept unor atleţi de profesie.

Sute de participanţi vor fi prezenţi în staţiunea Mamaia, la Maratonul Nisipului, singurul maraton din Europa care se desfăşoară pe nisip. Evenimentul va avea loc duminică, 29 martie, până acum fiind deja înscrişi aproximativ 300 de sportivi, în cursa inedită care se va desfăşura pe plaja din staţiunea Mamaia. Vor participa atleţi din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Italia, Rusia, Republica Moldova, Nigeria, Koreea de Sud şi Camerun. Evenimentul internaţional, ajuns la a doua ediţie, este organizat de Asociaţia Sportivă „SanaSport”, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Constanţa, Primăria Constanţa, Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral şi Radio Constanţa.

Maratonul Nisipului se adresează atât alergătorilor amatori, cât şi sportivilor de performanţă, incluzând trei probe competitive, respectiv maraton, semimaraton şi cursa de 10 km, plus cursa Family Run (aproximativ 1km), care are menirea de a-i aduce mai aproape de sport, atât pe părinţi, cât mai ales pe copiii acestora. Sponsorii evenimentului au pregătit, atât pentru participanţii la cursa Family Run, cât şi pentru cei înscrişi la cele trei probe competitive, premii substanţiale în bani, echipamente sportive şi alte premii surpriză. Valoarea totală a premiilor în bani ajunge la aproximativ 20.000 de lei, iar cei interesaţi se mai pot înscrie online la una din probe până cel târziu duminică, 22 martie 2015, pe site-ul oficial, www.maratonulnisipului.ro.

Mihaela Tîrpan

Comenteaza acest articol

css.php