Sictirul asistentelor, în topul reclamaţiilor la Spitalul Judeţean

Sictirul asistentelor, în topul reclamaţiilor la Spitalul Judeţean

Pe site-ul Spitalului Clinic Judeţean Constanţa a apărut ieri o sesizare a fiicei unui pacient bolnav de cancer, care a venit împreună cu el pentru a obţine un referat pentru comisie. Modul în care a fost tratată de asistenta medicului la care se programase a făcut-o să se adreseze conducerii unităţii sanitare. „Tatăl meu, bolnav de cancer de prostată, nedeplasabil, a avut nevoie de referat pentru comisie. M-am programat cu două săptămani înainte pentru data de azi, 17.12.2015, la ora 12.00. M-am prezentat la această oră (eu vin din Hârşova) dar nu se terminaseră consultaţiile, am revenit la 12.30, am aşteptat (asta nu m-a deranjat, decalările orelor de programare sunt de înţeles) iar când doamna doctor Mazilu a ieşit, mi-a spus că îmi face referatul d-na asistentă, care, spre surprinderea mea, era tot un zâmbet. De obicei este arţăgoasă, rea, nepoliticoasă cu pacienţii sau aparţinătorii acestora. Mirarea mea a fost de scurtă durată pentru că imediat ce a dispărut doamna doctor mi-a explicat pe un ton sec şi răstit că îi este foame şi trebuie să mănânce“, scrie Mariana Anghel, fiica bolnavului în prima parte a plângerii. Apoi a trebuit să explice că, de obicei, ia referatul la aceeaşi oră de trei ani. „I-am explicat că eu am venit pentru că aşa mi s-a făcut programarea, că vin de la aproape o sută de km, dar s-a înfuriat mai tare şi a ţipat la mine că nu-mi dă nici un referat, că nu trebuia să mi se facă programarea la ora aceasta. De trei ani iau referate şi de fiecare dată numai la ora aceasta“, continuă Mariana Anghel. În cele din urmă, femeia cere să se ia măsuri în ceea ce priveşte comportamentul asistentei. „Eu mi-am rezolvat problema, dar pentru numeroasele situaţii în care am asistat la astfel de scene din partea asistentei dnei Mazilu (cred că Popescu se numeşte) nu pot să las lucrurile aşa. Vă rog mult să luaţi măsuri, nu pentru mine, că eu ştiu să mă apăr singură, pentru ceilalţi, care nu ştiu să o facă, sau sunt prea bolnavi să o mai poată face“, îşi încheie plângerea fiica bolnavului. Tot ieri, managerul unităţii spitaliceşti, Dănuţ Căpăţînă, a răspuns plângerii, mulţumind pentru sesizare şi promiţând că va lua măsuri.

Marieta ŞTEFAN

15 Comments

 1. Nesimțirea este generalizata in tot spitalul.Atat timp cat nimeni nu aplica regulamentul de ordine interioara,ele (asistentele)se cred mici dumnezei.Sa se afiseze in fiecare salon si pe fiecare hol al spitalului,nr de telefon in caz de reclamatii.Dar ce-l ce vine la reclamatie, sa ia masuri urgente, cu referate de diminuare din salariu pentru primele abateri .Sa vedem atunci cum se vor comporta aceste figurine….

 2. da intradevar sunt probleme mari in acest spital ,incepand de la urgenta unde esti tratat ca pe o carpa ,ti se face o fisa dupa care o tensiune si stai cate 7-11 ore sa vina un medic as te vada ,daca nu mai ai rabdare ca-ti dispare si durere si cheful ai vedea cum te ignora ceri sa pleci .Chiar domnul Capatina nu cunoaste acest aspect? ca nu-i de azi manager.Poate se va fface un pic de ordine ca doar de aia mergem la urgenta.

  • Doamna cu carpa. Daca ai stii ce criza de personal e la urgenta, nu ai mai comenta.

   • Lăsați scuzele de 2 lei !!!!ce vină avem noi bolnavii????ne tratați ca pe ultimele carpe!!!NU UITATI CA VOI SUNTETI PLATITI DIN BANI PUBLICI!!!banii noștri, ai celor pe care i batjocoriti!!!

  • In primul rand e lipsa de personal. Apoi conditiile net inferioare celor din afara. Nu mai aruncati cu gunoi in oamenii de acolo caci la urgenta cel putin se lucreaza la foc continuu, dar sunt f putini. Intrebati-va mai bine de ce nu exista conditii, locuri de munca medicamente in spitale. pentru ca hotii ce sunt la conducere fura tot bugetul prin firmele lor capusa.

 3. Am fost si eu o victima a sistemului managerial. Internata fiind la urologie , am fost anuntata in toiul noptii de una dintre asistentale de tura de noapte sa eliberez de urgenta patul pentru ca va veni sa-l ocupe o persoana ce fusese operata in aceea zi . Eram in criza de rinichi si nu stiam ce pot face .S-a propun in ultima instanta suplimentatea cu un pat “de campanie” pe care sa-l aseze in fata usii de la toileta . In toiul noptii si in situatia in care ma aflam , am parasit spitalul. Nu am reclamat , pentru ca i-am multumit lui Dumnezeu ca am iesit din criza si starea mea s-a ameliorat.
  Managerii tolereaza nu stiu din ce ratiuni aceste stari de dezordine care nu fac cinste nimanui si nu ajuta pe nimeni.

 4. Afară cu toate ratatele dîn spital …absolut toate

 5. Asa este. Din pacate are dreptate doamna cu reclamatia. Am fost de numeroasr ori acolo si ceea ce spune reflecta f bine situatia. Nesimtirea lor este foarte mare dar totul din cauza managerului directorului sefului de personal pt ca nu reusesc sa le impuna o tinuta morala si de comportament asa cum se cere. Se cred niste mici dumnezei aceste femei si chiar se joaca cu viata ta prin deciziile pe care le iau in functie de starea lor care tot timpul e una la pamant. Tot timpul sunt iritate nervoase …vorbesc nepoliticos stiind ca acei oameni nu au nevoie de asa ceva. Mita ucide si mai ales cand locurile pe care stau sunt manjite cu relatii bani si cunostinte. .. chiar sa le fie rusine pt felul in care dau dovada de omenie si chiar profesionalism. Programul nu se respecta niciodata iar dobitocul ala care are obligatia sa functioneze acea sectie sa se autosesizeze nu sa stea cu fundul ala gras in birou pana la ora 12 dupa care sa dispara din spital asa cum fac toti.

 6. Nu isi dau interesul absolut deloc.. Fac experimente pe tine.. Plus ca daca nu ai bani sa le bagi in buzunar nici nu se uita la tine.. Nu conteaza cat de bolnav esti… Chiar daca nu poti sa respiri iti da oxigen dupa doua ore… Orice meserie este grea si obositoare.. Ne dorim doctori buni care sa isi dea interesul.. 🙂

 7. Acest personal medical nu ar avea dreptul sa profeseze nici macar o zi in spitalele din tari precum Spania de exemplu.Cata lipsa de omenie(nu vorbim de profesionalism)!
  Traim de 11 ani in Spania.Medicii ,personalul sanitar este plin de solicitudine si sunt atat de umani incat la inceput ni se parea ireal.Si ce e mai important nu am scos un centimo din buzunar in toti acesti ani.Platim asigurari,ei au salarii.
  Schimbati-va mentalitatea oameni buni!Nu le dati bani,au salarii!
  E vorba de educatie,de omenie in primul rand.Iesisi din tipare ,altfel nu se va schimba nimic ,niciodata.
  Avem pretentii de la politicieni insa schimbarea trebuie facuta in noi insine.
  Aceasta asistenta ar trebui data afara urgent !E o crima sa profiti de nenorocirea oamenilor
  .Oamenii trebuie sa reclame,oriunde, sa se razvrateasca impotriva acestui sistem inuman.

 8. Vreti sa va spun ceva, oamenii aia sunt satui de atita munca, sistemul este de vina ptr ca nu angajeaza destul personal care sa faca fata nr mare de pacienti! De aceia stam si asteptam atit pina ne vine rindul la cabinete(eu am stat 9 ore la urgenta ptr internare)! Tara asta e plina de oameni bolnavi iar sistemul sanitar are un numar mic de medici si asistenti medicali, fiecare bolnav vrea cite ceva, iar asistentii cu pricina sunt si ei oameni si mai sunt si prost platiti ptr tot ceea ce fac si nu fac fata! Am avut timp sa constat si sa meditez la toate aceste lucruri ca am nimerit in saptamina de dupa Pastele anului 2014 si a urmat 1,2, Mai Muncitoresc si Ziua Tineretului, trageai cu pusca si nu gaseai un medic, asistenti sau infirmiere ce or fi fost, doar 8 pe tot nivelul. Nu lucrez in sistemul sanitar, nu am rude in sistemul sanitar, am fost doar pacient timp de 2 saptamini in spitalul ala nenorocit, cu asistenti medicali putini, cu mincarea lor de rahat, cu salteaua plina de urina de la pacientul anterior care tocmai eliberase patul, saltea care nu ar fi trebuit sa fie acolo in nici un caz, ca era una obisnuita, iar undeva la jumatatea coridorului sunt vreo 2 camere mari frumos utilate, cu tv si mobilier nou, ptr pacienti de vaza, nu ptr prostime(etj. 2 la gastro…..), ca aia au doua perechi de ouă si contributiile la stat le platesc altfel decit noi( cu monede de pe Marte probabil), una peste alta nu avem ce face, in tara lui Papura Voda numai bastanii au parte de conditii bune in spital, la inchisoare etc dar in groapa ne ducem toti la fel ! Hai Craciun Fericit la toata lumea!

 9. …… si ce salari au asistentii in Spania sau in alte tari …. fata de Romania ?

  Nu sunt de acord cu atitudinea prezentata… dar …. trebuie umblat si la motivarea la locul de munca a asistentilor ! Nici nu stiti cate injuraturi isi iau asitentele de la pacientii nemultumiti de sistem … !!!!

 10. Domnul Petre are dreptate, dar chiar daca sunt salariile sa cum sunt in sistemul sanitar si bugetar totusi trebuie sa dam dovada de omenie si bun simt,
  macar

 11. Vorbe multe… Cati dintre voi aveti INTOTDEAUNA o atitudine ireprosabila? In conditiile de munca dificila , conditii de altfel create si intretinute de sistemul administrativ actual , in care subdimensionarea numerica a celor ce lucreaza in spitale , in aceste conditii in care aceasta asistenta rezolva zilnic probleme pe care ar trebui sa la gestioneze un numar cel putin triplu de cadre medicale , cu siguranta vor apare astfel de situatii. Vrem totul dar nu oferim nimic… Si aici ma refer la respect , la bunul simt , la buna intelegere. Am invatat sa aruncam cu pietre si ne si face placere. Este gratuit.

 12. In Constanța, serviciile medicale sunt după chipul și asemănarea medicilor și asistentelor : dezinteres, lui să de profesionalism. Pentru urâtă purtare, ignoranța, servicii precare, trebuie amendați sau excluși. Directorul medical pentru ce este platit ?

Comenteaza acest articol

css.php