Lucrări RAJA în mai multe localităţi

Lucrări RAJA în mai multe localităţi

În această perioadă, compania RAJA Constanţa are în derulare mai multe lucrări de înlocuire a unor conducte de alimentare cu apă, dar şi de racordare a unor magistrale recent introduse. Aceste lucrări au, însă, şi o parte mai puţin confortabilă pentru consumatori, deoarece este nevoie de întreruperea alimentării cu apă pe anumite intervale de timp.

În municipiul Constanţa, se lucrează intens la înlocuirea unui tronson din conducta de alimentare cu apă cu diametrul de 300 mm, de pe strada Dispensarului colţ cu B-dul Aurel Vlaicu. Din această cauză, astăzi, se va întrerupe furnizarea apei potabile în intervalul 8.00 – 16.00. Vor fi afectaţi consumatorii din zonele Baza Nautică, Sat Vacanţă – Hotel Dobrogea, precum şi abonaţii cuprinşi în perimetrul delimitat de Str. Dispensarului – B-dul Aurel Vlaicu – B-dul Alexandru Lăpuşneanu – Str. Dispensarului, dar şi cei de la blocurile alimentate prin punctul termic numărul 142. De asemenea, consumatorii de pe Aleea Umbrei, alimentaţi prin punctul termic 140 vor avea apă cu presiuni scăzute.

Tot în municipiul Constanţa a început, ieri, o altă lucrare de amploare, după ce, în week-end, în timpul remedierii unei avarii survenite pe strada Răsuri, s-a impus necesitatea înlocuirii unui tronson mai mare dintr-o conductă. Pe tronsonul delimitat de intersecţiile cu străzile Trandafirului şi Izvor, echipele RAJA au constatat că magistrala, cu o vechime de 60 de ani, trebuie înlocuită pe o porţiune de 200 de metri. Potrivit reprezentanţilor companiei de apă, costurile acestor lucrări, de aproximativ 500.000 de lei, sunt suportate integral de către RAJA. După finalizarea investiţiei, care presupune pe lângă montarea noului tronson şi execuţia unei sectorizări, prin montarea de vane, în momentul apariţiei unor avarii, apa nu va mai fi oprită în tot cartierul Coiciu.

Eforie şi Agigea, 24 de ore fără apă

O lucrare de mare importanţă se derulează, astăzi, la Eforie Nord, acolo unde magistrala de alimentare cu apă nou-montată la sistemul centralizat de distribuţie va fi racordată la staţia de pompare aferentă localităţii. În situaţia de la Eforie, este nevoie de întreruperea apei în intervalul 00.00 – 24.00. Vor fi afectaţi de lipsa apei potabile toţi consumatorii din localităţile Eforie Nord şi Agigea, cele două localităţi fiind deservite de Staţia de Pompare Eforie Nord.

Lucrările executate fac parte din P.O.S. Mediu, contractul de lucrări „Reabilitare şi extindere reţele apă/canal, reabilitare staţii de pompare apă potabilă şi apă uzată – localitatea Eforie“, în valoare de 19,4 milioane de lei, din care S.C. RAJA S.A. asigură o co-finanţare de 5,55 milioane de lei. În cadrul acestui proiect, staţia de pompare a localităţii Eforie Nord a fost reabilitată total, instalaţiile aferente obiectivului având o vechime de peste 35 de ani. Proiectul cuprinde şi extinderea şi reabilitarea reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare pe o lungime de aproape 25 km, în Eforie Sud şi Eforie Nord.

Mâine, lucrări la Ovidiu

De asemenea, pentru executarea lucrărilor de reabilitare a staţiei de pompare Cota 20 Ovidiu, lucrări executate în cadrul Programului Operaţional Sectorial de Mediu, RAJA este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile joi, 4 decembrie 2014, în intervalul 00.00 – 24.00. Vor fi afectaţi de lipsa apei potabile toţi consumatorii din satele Oituz, din comuna Lumina, şi Nazarcea, din comuna Ovidiu, dar şi abonaţii din zona de la intrarea în localitatea Mihail Kogalniceanu: Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu, unităţile militare şi agenţii economici din zonă.

În acest caz, lucrările executate fac parte din P.O.S. Mediu, contractul de lucrări „Extindere reţele apă şi canalizare, reabilitarea a 2 staţii de pompare şi staţie de pompare ape uzate nouă – localitatea Ovidiu“, în valoare de 8,05 milioane de lei, din care S.C. RAJA S.A. asigură o co-finaţare de 2,3 milioane de lei. În cadrul acestui proiect, au fost realizate două staţii de pompare noi pentru sistemul de canalizare, complet automatizate. Staţia de pompare Cota 20 Ovidiu a fost reabilitată total, instalaţiile aferente obiectivului având o vechime de peste 40 de ani. Proiectul mai cuprinde şi extinderea reţelelor de alimentare cu apă în zona nouă a oraşului Ovidiu, pe o lungime de peste un kilometru, pe străzile: C, D, M4, M5 şi M7. Pe parte de canalizare, sistemul a fost extins cu 2,9 km, pe străzile 1, 2, Egretei, Rândunicii, Păunului, Lăstunului, Pajiştei, Fulgerului, Mugurel, Uzinei şi D.N.2A. În plus, a fost montată o nouă magistrală de preluare a apelor uzate, între staţiile de pompare din localitate, pe o lungime de 8,2 km.

Toţi abonaţii afectaţi de lipsa apei sunt sfătuiţi să-şi facă rezerve. De asemenea, reprezentanţii companiei transmit scuze tuturor consumatorilor afectaţi de aceste lucrări.

Comenteaza acest articol

css.php