Mărirea salariilor angajaţilor din Sănătate, un vis urât

Mărirea salariilor angajaţilor din Sănătate, un vis urât

Mărirea salarială cu 25% pentru personalul medical trebuie făcută prin majorarea tarifului pe caz rezolvat, însă Casa de Asigurări nu poate face această modificare. Astfel, mărirea salariilor nu poate fi realizată decât prin creşterea numărului de internări, lucru considerat de angajaţii din Sănătate o muncă în plus.

Conducerea Federaţiei Sanitas consideră că cel mai important lucru pe care l-a realizat de curând priveşte salariile medicilor. În urma negocierilor cu autorităţile, care au durat aproape un an, sindicaliştii au obţinut o mărire salarială de 25% pentru tot personalul medical, excepţie făcând doar asistenţii sociali. „Salariile vor fi mărite cu 25% pentru tot personalul medical începând cu 1 octombrie, dar banii vor intra propriu-zis pe card începând cu 15 noiembrie. Mărirea salarială se va realiza prin mărirea tarifului pe caz de boală rezolvat“, ne-a declarat Nicolae Manea, preşedintele Sindicatului Sanitas, Filiala Constanţa.

Mult-aşteptata Ordonanţă 35, prin care este posibilă creşterea salarială, a fost aprobată în data de 26 august a.c. şi a intrat în vigoare pe 30 septembrie. Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (C.J.A.S.) Constanţa a emis actul adiţional pentru contractul-cadru cu unităţile sanitare cu două zile înaintea intrării sale în vigoare. Dar acesta nu cuprinde mărirea tarifului pe caz de boală rezolvat, ci numai mărirea sumei integrale ce poate fi decontată de Casă unităţii sanitare, realizabilă prin mărirea numărului de internări. „Tariful pe caz de boală rezolvat nu se poate modifica, deoarece acesta rezultă în urma unor calcule efectuate în baza unor indicii. Aşa că este mărită valoarea contractului cu 25%, care poate fi realizat prin posibilitatea creată de a mări numărul de internări. Noi plătim serviciile medicale efectuate în unităţile sanitare, nu salariile personalului“, ne-a declarat Aurelia Rădoi, purtător de cuvânt al C.J.A.S. Constanţa.

Muncă în plus pentru medici

Această „ posibilitate“ de a mări numărul de internări nu este pe placul medicilor, care consideră că vor face o muncă în plus. „În actul adiţional pe care l-am primit este, pur şi simplu, mărită suma din contract cu 25%, iar realizarea ei este dată prin mărirea numărului de internări. Or, dacă mărim numărul de internări, acest lucru înseamnă, automat, un număr mai mare de cazuri şi o muncă în plus pentru medici“, a afirmat Dorel Oprea, managerul Spitalului C.F.R.

Mai mult, mărirea numărului de internări nu poate fi realizată întotdeauna în unităţile sanitare, deoarece spaţiul nu permite acest lucru. Aşa că la această problemă trebuie găsită urgent o rezolvare. „Mi s-a adus la cunoştinţă faptul că unele unităţi sanitare au primit un act adiţional prin care mărirea salarială se face pe baza măririi numărului de internări. Nu este corect. Am făcut o sesizare la Bucureşti şi sperăm să rezolvăm problema cât mai curând“, a susţinut Nicolae Manea.

Oare cum va putea fi rezolvată această problemă, din moment ce Casa de Asigurări nu poate modifica tariful pe caz de boală? Managerii unităţilor sanitare se văd nevoiţi să găsească, deocamdată, singuri soluţii. Unii dintre ei susţin că nu au primit decât actul normativ prin care este stipulată creşterea salarială. „Nu am primit decât Ordonanţa 35 şi mi s-a adus la cunoştinţă că salariile trebuie mărite din noiembrie“, ne-a spus Dănuţ Căpăţînă, managerul Spitalului Clinic Judeţean Constanţa.

Marieta ŞTEFAN

Comenteaza acest articol

css.php