GALERIE FOTO/ Salon de Neonatologie, pregătit pentru testarea auzului

GALERIE FOTO/ Salon de Neonatologie, pregătit pentru testarea auzului

Multe secţii de Neonatologie din judeţ au fost închise din lipsă de personal. Medici neonatologi sunt puţini, iar specialişti şi mai puţini. De aceea, mămicile din întregul judeţ sunt obligate să apeleze la serviciile medicilor din Constanţa, care lucrează ture lungi şi cărora până în prezent nu le-au fost oferite condiţiile optime necesare desfăşurării actului medical. Până acum, salonul 7.202 ,de la secţia Neonatologie, din cadrul Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Constanţa, a fost folosit cu dificultate de către medicii secţiei pentru a realiza primele examene de evaluare a auzului ale nou-născuţilor, din cauza structurii salonului, ce nu a fost adaptată necesităţilor medicale.

Salonul a fost însă renovat şi antifonat, pentru a crea mediul ideal realizării screening-ului audiologic al nou-născuţilor, în cadrul unui proiect desfăşurat de către Asociaţia ProsperYoung.com Organization, în care s-au strâns fonduri de la persoane dornice să ajute la schimbarea condiţiilor salonului şi să contribuie la calitatea serviciilor medicale oferite nou-născuţilor. Salonul este deja dat în folosinţă micilor pacienţi şi este pregătit pentru consultaţiile ulterioare externării nou-născuţilor prematuri.

Reprezentanţii asociaţiei au adus mulţumiri tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui proiect. Pe viitor, asociaţia doreşte să se implice în cât mai multe proiecte urgente dedicate nou-născuţilor. O întreagă comunitate s-a mobilizat pentru acest proiect, iar implicarea incredibilă a oamenilor a inspirat asociaţia să iniţieze şi alte proiecte sociale pentru micuţii bebeluşi pe viitor. „Lucrurile pot fi schimbate atunci când ne implicăm cu toţii. Puţin câte puţin, realizăm mai mult”, declară fondatorii asociaţiei, Andrei Popescu şi Cristina Costea.

Decoruri animate

Pentru a realiza un mediu prietenos copiilor, decorul animat al salonului a fost realizat de către Helen Doron English Constanţa. „Centrul Internaţional Helen Doron English are ca misiune principală susţinerea educaţiei timpurii, ca motor al dezvoltării optime a fiecărui copil şi ne dorim să fim aproape de toţi bebeluşii şi copiii ce au nevoie de sprijin din cadrul Spitalului Judeţean Constanţa. Am acceptat cu mare bucurie invitaţia de a participa la această minunată acţiune caritabilă şi vom contribui cu înveselirea saloanelor, prin decorarea cu personajele animate din cursurile Helen Doron English, deoarece ne dorim să-i stimulăm pe bebeluşi şi pe copii în direcţia bilingvismului. Considerăm că micuţii din secţia de Neonatologie au mare nevoie de un suport moral din partea comunităţii şi scopul acţiunii este să le oferim o rază de speranţă şi culoare în viaţa lor şi sentimentul că nu sunt singuri”, a susţinut ştefania Filip, coordonatorul Centrului Internaţional Helen Doron English.

Marieta ŞTEFAN

Comenteaza acest articol

css.php