Sanatoriul Balnear Techirghiol are un nou manager

Sanatoriul Balnear Techirghiol are un nou manager

 

Astăzi, Consiliul de Administraţie al Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Techirghiol va cere Ministerului Sănătăţii numirea în funcţia de manager a Elenei Roxana Almăşan, actualul director interimar al unităţii sanitare. Aceasta şi-a zdrobit cei doi contracandidaţi la concursul încheiat luni.

Pentru că s-a terminat procesul cu Vasilică Rusu, managerul Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Techirghiol până în 2014, Ministerul Sănătăţii a demarat concursul pentru desemnarea noului director al instituţiei medicale, urmând a fi finalizat mandatul de interimar al Elenei Roxanei Almăşan. Aceasta a participat la examen, având şi doi contracandidaţi, care s-au împiedicat, însă, încă de la prima probă.

Adriana Şlincu şi Petruţ Claudiu Gafar au dorit, de asemenea, să fie managerul sanatoriului, prima fiind fost viceprimar la Techirghiol şi, în prezent, directorul Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică din Techirghiol. Cel de-al doilea a fost director al Spitalului Muncipal de Urgenţă Roman, dar amândoi nu s-au descurcat la prima probă a concursului, obţinând chiar mai puţin de 7, nota minimă de promovare a testului-grilă. Adriana Şlincu a fost notată cu 6,70, iar Petruţ Claudiu Gafar cu 5, aşa că pentru ei concursul s-a terminat încă de săptămâna trecută. Ar fi putut contesta notele, însă nu au făcut-o, aşa că nu au mai putut să-şi prezinte proiectele de management pregătite.

Almăşan vrea servicii de calitate

Luni, actualul director interimar de la Techirghiol a susţinut a două probă şi a obţinut 9,15, adică o medie finală de 9,42, fiind declarată admisă de comisia de de concurs, formată din doi reprezentanţi de la Ministerul Sănătăţii şi directorul adjunct executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa, Ramona Iliuţă.

„Proiectul meu s-a bazat pe managementul calităţii serviciilor, pe politica de dezvoltare a calităţii serviciilor medicale oferite de sanatoriu. Astfel, am propus, printre altele, dezvoltarea platoului tehnic şi infrastructurii, pentru un management performant, rezultat din raportul calitatea serviciilor şi costul acestora. Fiecare membru al comisiei a acordat o notă după ce a ascultat prezentarea proiectului, iar în final am obţinut 9,15“, ne-a precizat Elena Roxana Almăşan, noul manager al unităţii sanitare, imediat ce va fi eliberat ordinul de numire în funcţie.

Consiliul de Administraţie cere ordin de învestire

În 48 de ore, conform procedurii, comisia de concurs a transmis un proces-verbal cu rezultatele obţinute de către cei trei candidaţi – directorul interimar fiind singurul care a obţinut note de promovare a celor două probe – Consiliului de Administraţie al sanatoriului, care se va întruni astăzi. Acesta va lua act de adresa comisiei şi va cere Ministerului Sănătăţii învestirea lui Almăşan ca manager plin, pentru următorii patru ani.

Elena Roxana Almăşan deja se gândeşte la noi proiecte de modernizare a instituţiei medicale. Ea a demarat modernizarea Secţiei Spital Recuperare Medicală Neuro-psiho-motorie copii: mai întâi a parcului din faţa imobilului şi pregăteşte un proiect cu finanţare europeană pentru reabilitarea întregii secţii.

Valentin ISPAS

Comenteaza acest articol

css.php