Toate dozele de vaccin antigripal, folosite

Toate dozele de vaccin antigripal, folosite

Scăderea temperaturilor şi instalarea sezonului rece aduc, din păcate, inevitabil, gripa. Pentru a veni în preîntâmpinarea unui număr mare de cazuri, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa au transmis Ministerului Sănătăţii un necesar de aproximativ 33.000 de doze de vaccin antigripal pentru campania de vaccinare din această iarnă. Numărul acestora a fost calculat după ce, în prealabil, au avut loc discuţii cu medicii de familie şi s-a primit o primă tranşă de vaccinuri. Aceste doze au fost distribuite cu prioritate grupurilor defavorizate şi ambulanţelor, urmând ca cea de a doua tranşă să fie împărţită medicilor de familie.

Cea de a doua tranşă constă în 8.000 de doze. „Până la această dată au fost folosite toate dozele de vaccin antigripal”, ne-a declarat Cristina Schipor, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa.

Chiar dacă mulţi evită vaccinarea, speriaţi de eventualele efecte adverse, specialiştii îi asigură că acestea nu există.Cei care nu beneficiază de gratuitate, pot cumpăra doza de vaccin direct din farmacii, la preţuri care variază între 30 şi 40 de lei.

(M.Ş.)

Comenteaza acest articol

css.php