Vrei să ştii în ce autobuz este control? Poţi afla on-line!

Vrei să ştii în ce autobuz este control? Poţi afla on-line!

În mediul on-line, pe un cunoscut site de socializare, s-a format, la mijlocul lunii mai, un grup denumit „controloare R.A.T.C.“. În cadrul grupului, cei care merg cu mijloacele de transport în comun se anunţă în timp real pe care dintre ele este control, pentru a evita sancţiunile. Grupul are deja peste 400 de membri.

Pentru a putea călători cu autobuzele Regiei Autonome de Transport în Comun (R.A.T.C.) Constanţa trebuie să alegi una dintre variantele de plată puse la dispoziţia călătorilor de regie. Poţi cumpăra bilet de călătorie de la chioşcurile R.A.T.C. sau achita contravaloarea unui abonament zilnic, săptămânal ori lunar, mai ieftin decât costul biletelor însumate sau poţi trimite SMS, chiar în autobuz, chiar dacă preţul acestuia este un pic mai ridicat. Deci există destule posibilităţi, chiar parcurgerea unei staţii pe jos, până la cel mai apropiat chioşc de bilete, în cazul în care staţia respectivă nu este prevăzută cu unul. Cu toate acestea, există situaţii în care controlorii prind călători frauduloşi, pe care îi sancţionează cu amenzi.

Câţiva constănţeni învăţaţi să circule „pe blat“ au format un grup, la mijlocul lunii mai, pe o reţea cunoscută de socializare, denumit „controloare R.A.T.C.“. Grupul are deja peste 400 de membri, care se anunţă, în timp real, pe care dintre mijloacele de transport este control, pentru a evita sancţiunile. De asemenea, în cadrul grupului există discuţii despre modul în care sunt trataţi unii dintre călători în diferite situaţii, în special dacă întârzie compostarea biletului. „Sunt câteva situaţii în care un cetăţean onest poate deveni contravenient pe mijloacele de transport R.A.T.C. cu autotaxare, chiar dacă şi-a cumpărat bilet. Îţi este sustras biletul din mână în momentul când vrei să îl introduci în aparatul de compostat sau intenţionezi să te deplasezi mai multe staţii (mergi pentru prima dată cu R.A.T.C., nu ştii mersul lucrurilor) şi din bun simţ acorzi prioritate la compostare unei femei, unui bătrân care coboară la prima sau a doua staţie, dar înainte de a apuca să compostezi, eşti prins“, scrie unul dintre membrii grupului, care cere de la controlori mai multă îngăduinţă.

Reclamaţiile sunt ale celor amendaţi

Controloarele sunt angajatele societăţii Clean Control, care nu tolerează greşeli din partea acestora. „Cei care greşesc, plătesc. Societatea nu are niciun interes să ţină angajat pe cineva care greşeşte şi nu are un comportament adecvat“, ne-a declarat Aurel Mitran, directorul societăţii Clean Control. În ceea ce priveşte reclamaţiile primite la sediul societăţii, acestea sunt în majoritate făcute de călătorii frauduloşi, care au primit chiar 15 amenzi, din care nu au achitat nici măcar una. „Cei care sunt corecţi nu au nicio treabă cu controloarele. Reclamaţiile sunt tot ale celor care au fost găsiţi în neregulă şi au fost amendaţi. Se scuză că nu au avut timp să cumpere bilet. Una dintre persoanele amendate a venit să facă reclamaţie la noi. Avea 15 procese-verbale neachitate“, a completat Aurel Mitran.

Marieta ŞTEFAN

2 Comments

  1. cetatean says:

    de cati ani are monopol aceasta firma care primeste contract de la RATC ?

  2. Neacsu Lucian Marius says:

    In loc sa puna salariati proprii , borfasii de directori afiliati partidului stat pun o firma capusa sa suga din resursele ratc , dar bineinteles ca asta e tot o firma a uneuia care este legat de partidul hotilor de la stat psd-alde.Aviz DNA , Parchete si alte instituti , chiar se merge cu delasarea si dezinteresul fata de Constanteni , lasand sleahta asta de borfasi sa prospere fara ca cei in masura sa aplice legea sa faca ce trebuie pentru a reduce hotia.

Comenteaza acest articol

css.php