Mancare ca la mama acasa – Bucatarie traditionala romaneasca

Pulpe de pui cu legume la cuptor

Pulpe de pui cu legume la cuptor

14 February 2017 at 9:54 pm 0 comments

Ingrediente 600 g pulpe superioare şi ciocănele de pui 2 linguri ulei 250 g ciuperci, tăiate în sferturi 1 ceapă mare, tocată fin 2 căţei de usturoi, tocaţi 200 g morcovi feliaţi sare piper 120 ml vin alb sec 2 linguri făină 500 ml lapte 100 g smântână 1 ceapă […]

Read more ›
Salată de cartofi cu spanac

Salată de cartofi cu spanac

12 February 2017 at 1:51 pm 0 comments

Salată de cartofi cu spanac – Ingrediente 1 kg cartofi 200 g spanac congelat 2 linguri iaurt 2 linguri zeamă de lămâie 3 linguri ulei 7-8 căței usturoi tăiați mărunt sare piper 1 ardei iute, tăiat fin frunze de ceapă verde, opțional Salată de cartofi cu spanac – Mod de […]

Read more ›
Brioșe cu vanilie

Brioșe cu vanilie

9 February 2017 at 9:57 am 0 comments

Ingrediente mini prăjituri cu vanilie 300 g făină 30 g amidon de porumb 1 vârf lingură de sare 6 g bicarbonat de sodiu 5 g praf de copt 90 g zahăr pudră 6 ml esență de vanilie 70 ml ulei de măsline 230 ml lapte Pentru crema de vanilie 120 […]

Read more ›
Mere coapte cu sos de vanilie

Mere coapte cu sos de vanilie

2 February 2017 at 12:49 pm 0 comments

Ingrediente Pentru aluat 4 mere 120 g unt 2 linguri suc de lămâie 6 linguri făină 250 g fulgi de ovăz simpli 100 g zahăr brun 1 praf scorțişoară 50 g alune crude, opțional Pentru sos 200 g smântână 100 g zahăr 50 g unt 1 lingură făină 1 linguriță […]

Read more ›
Supă de varză cu cârnaţi afumaţi

Supă de varză cu cârnaţi afumaţi

1 February 2017 at 3:51 pm 0 comments

Ingrediente (6 porţii) ½ lingură ulei 450 g cârnaţi afumaţi, tăiaţi felii subţiri 1 lingură unt 2 morcovi, curăţaţi şi tăiaţi felii subţiri 1 ceapă albă potrivită, tocată 2 căţei de usturoi, mărunţiţi 1 varză albă mică, tocată 430 ml supă de pui 360 ml apă 1 cub concentrat supă […]

Read more ›
Somon cu parmezan la cuptor

Somon cu parmezan la cuptor

31 January 2017 at 12:59 pm 0 comments

De ce ai nevoie pentru somon cu parmezan la cuptor 4 bucăți somon 1 praf de sare 1 lămâie piper pudră de usturoi, după gust busuioc uscat 100 g parmezan 1 roșie ulei Cum se prepară somonul cu parmezan la cuptor Dai drumul la cuptor. Speli bucățile de pește, le […]

Read more ›
Lasagna cu brânză și șuncă

Lasagna cu brânză și șuncă

30 January 2017 at 12:56 pm 0 comments

Ingrediente pentru lasagna 12 foi lasagna 100 g ceapă tocată 2 linguri unt 3 linguri făină 400 ml lapte 200 g brânză de vaci 400 g cașcaval 200 g șuncă 200 g ciuperci pătrunjel Cum se prepară lasagna Prepari foile de lasagna conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Topești untul în tigaie, […]

Read more ›
Paste cu chiftele

Paste cu chiftele

26 January 2017 at 3:52 pm 0 comments

Ingrediente: Pentru chiftele 500 g carne tocată 1 ceapă tocată 1 ou 2 căței de usturoi pisați 50 g pesmet 50 g parmezan oregano busuioc sare piper Pentru paste 1 ceapă 2 căței de usturoi 400 g roșii tocate 200 g sos de roșii 200 g paste mici 400 ml […]

Read more ›
Supă-cremă de legume cu crutoane

Supă-cremă de legume cu crutoane

24 January 2017 at 3:50 pm 0 comments

Ingrediente 2 morcovi 1 ţelină 200 g piept de pui fiert 2 cepe 4 cartofi 4 căţei usturoi 2 linguri ulei crutoane 200 g smântână sare piper ceapă verde caşcaval ras pătrunjel tocat boabe de porumb fiert Preparare Cureți, speli şi tai bucăţi mari morcovii, ţelina şi cartofii. Cureţi ceapa […]

Read more ›
Paste rigatoni cu pui și roșii

Paste rigatoni cu pui și roșii

23 January 2017 at 8:01 pm 0 comments

De ce ai nevoie pentru paste rigatoni cu pui și roșii 1 pachet paste rigatoni sare ulei 4 pulpe de pui dezosate 3 căței de usturoi 1 ceapă 200 ml vin alb 200 ml suc de roșii parmezan pătrunjel Cum se prepară paste rigatoni cu pui și roșii Fierbi pastele […]

Read more ›
Prăjitură cu cremă de cafea

Prăjitură cu cremă de cafea

20 January 2017 at 5:50 pm 0 comments

De ce ai nevoie pentru prăjitură cu cremă de cafea Pentru foi 9 linguri zahăr 2 ouă 2 linguri miere 2 linguri ulei 1 linguriță bicarbonat dizolvat în zeamă de lămâie 9 linguri nucă măcinată făină, cât cuprinde Pentru cremă 500 ml lapte 2 linguri griș 2 plicuri zahăr vanilat […]

Read more ›
Coaste de porc cu cimbru

Coaste de porc cu cimbru

19 January 2017 at 6:42 pm 0 comments

De ce ai nevoie pentru coaste de porc cu cimbru 2 kg coaste de porc 50 ml ulei 1 linguriță sare 2 căpățâni usturoi 8 crenguțe cimbru 2 crenguțe rozmarin Cum se prepară coaste de porc cu cimbru Tai coastele de porc pe jumătate, fără să separi bucățile, le freci […]

Read more ›
Plachie de crap

Plachie de crap

18 January 2017 at 6:21 pm 0 comments

Ingrediente: 1 crap cam de 1,5Kg, 6 cepe frumoase, citeva rosii, un paharel de vin alb, faina, 3-4 foi de dafin, sare, piper. Instructiuni: 1 ) Se curata crapul, dupa care se imparte in felii care se dau prin faina si se prajesc. Se dau deoparte. 2 ) Se taie […]

Read more ›
Supa de conopida

Supa de conopida

16 January 2017 at 6:29 pm 0 comments

Ingrediente: 1 conopida mare, 4 cartofi, 3 linguri de ulei, 1,5 l apa, 3 linguri faina, 1 legatura de patrunjel, sare, piper Mod de preparare: Dupa ce conopida a fost spalata, sunt indepartate cotoarele groase. Se pune la fiert impreuna cu cartofii, timp de 25 de minute. Se paseaza zarzavaturile […]

Read more ›
Ciorba de ciuperci pleurotus

Ciorba de ciuperci pleurotus

15 January 2017 at 5:53 pm 0 comments

Ingrediente:400 g Ciuperci pleurotus 3 linguri ulei de masline 2 Ceape 3 Morcovi 1 Păstârnac 2 Ardei sare 1 legatura leustean suc de rosii bors Instructiuni:Se curăţă ceapa, morcovul, păstârnacul, ardeiul, se toacă şi se pun la fiert cu un praf de sare şi puţin ulei. Legumele se lasă la […]

Read more ›
css.php