Mancare ca la mama acasa – Bucatarie traditionala romaneasca

Crap umplut cu orez

Crap umplut cu orez

13 January 2017 at 8:35 pm 0 comments

Ingrediente:2 kg crap 2 cepe jumatate de ceasca cu orez jumatate de ceasca cu stafide sare piper 1 lingura vin alb 1 lingura untdelemn. Instructiuni:Curatam pestele si-l saram. Este bine sa avem peste mare, in jur de 2 kg sau doi de cate 1 kg. Rumenim in ulei ceapa taiata […]

Read more ›
Ghiveci cu legume și brânză

Ghiveci cu legume și brânză

12 January 2017 at 8:58 pm 0 comments

De ce ai nevoie pentru a pregăti ghiveci cu legume și branză 1 ceapă medie 2 căței de usturoi, pisați 1 lingură ulei de măsline 1 dovlecel 1 cartof mare 1 roșie Sare după gust Piper după gust 250 g de brânză 1 legătură de pătrunjel Cum se prepară ghiveciul […]

Read more ›
Cheesecake cu morcovi

Cheesecake cu morcovi

11 January 2017 at 8:39 pm 0 comments

Ingrediente Cheesecake cu morcovi Aluat cu branza 450 gr crema de branza (tip Philadelphia) 100 gr zahar 2 oua 1/2 pastaie de vanilie 100 gr smantana acra/fermentata Aluat cu morcovi 165 gr faina alba (BL55) 200 gr zahar (din care 50 gr zahar brun, restul alb) 120 ml ulei (cu gust neutru) […]

Read more ›
Vita la cuptor in sos de vin rosu, un deliciu dupa sarbatorile de iarna!

Vita la cuptor in sos de vin rosu, un deliciu dupa sarbatorile de iarna!

9 January 2017 at 1:58 pm 0 comments

Cum perioada sarbatorilor a trecut, toata lumea simte nevoia sa faca o pauza de la mancarurile grele si complicate. Bucatarul chef de la restaurantul Cocosu Rosu ne propune o reteta usoara potrivita inca frigului de afara. Reteta este cat se poate de simpla si gustoasa. Ingrediente : – 1 kg […]

Read more ›
Tort cu cremă de ciocolată

Tort cu cremă de ciocolată

5 January 2017 at 9:53 am 0 comments

Ingrediente Pentru blat 125 g făină 1 ou 40 g cacao 75 ml cafea 1 linguriță bicarbonat de sodiu 75 ml ulei 75 g iaurt 1 praf sare Pentru cremă 500 g ciocolată neagră 200 g smântână pentru frișcă Pentru decor 100 g smântână pentru frișcă, bătută Mod de preparare […]

Read more ›
Prăjitură cu cremă de vanilie

Prăjitură cu cremă de vanilie

4 January 2017 at 9:43 am 0 comments

Ingrediente Pentru blat 5 ouă 250 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 5 linguri ulei 1 praf sare esență de rom 150 g făină 2 linguri cacao 50 ml brandy Pentru cremă 1 plic budincă de vanilie 150 g unt 1 lingură cacao Pentru glazură 2 tablete ciocolată neagră 2 […]

Read more ›
Tort cu mascarpone, fructe si piscoturi de sampanie

Tort cu mascarpone, fructe si piscoturi de sampanie

3 January 2017 at 8:46 am 0 comments

Ingrediente tort cu mascarpone, fructe si piscoturi de sampanie: 30 de pișcoturi de șampanie 4 cutii mascarpone (1000 grame) 400 grame frișcă lichidă 600 grame fructe de pădure 200 grame căpșuni sau zmeură pentru ornat 2 căni zahăr pudră Mod de preparare tort cu mascarpone, fructe si piscoturi de sampanie: 1. […]

Read more ›
Reţete de Revelion: Salata aperitiv cu piept de curcan

Reţete de Revelion: Salata aperitiv cu piept de curcan

31 December 2016 at 5:21 pm 0 comments

INGREDIENTE 300 g piept de curcan 3 morcovi o telina 2 radacini patrunjel 4-5 cartofi o ceasca mazare (facultativ) o ceapa castraveti acri sare piper mustar gogosar rosu, pentru decor ADVERTISING inRead invented by Teads INGREDIENTE PENTRU MAIONEZA un galbenus de ou crud un galbenus de ou fiert o cana […]

Read more ›
Special pentru Revelion: piept de curcan cu vişine, în foietaj cu sos de vişine

Special pentru Revelion: piept de curcan cu vişine, în foietaj cu sos de vişine

29 December 2016 at 1:14 pm 0 comments

Dacă faceţi revelionul acasă, cu familia sau prietenii, vă recomandăm să-i surprindeţi plăcut cu această reţetă minunată. Recomandarea ne-a fost făcuta de Eugen Stoica, Chef Restaurant Danke Bavaria. Ingrediente preparat pentru 2 porţii: Piept de curcan- 400 gr Vişine proaspete sau congelate 200 gr Foietaj-200 gr Sare- 5 gr Piper- […]

Read more ›
RETETE DE REVELION: CHEESECAKE CU CAFEA

RETETE DE REVELION: CHEESECAKE CU CAFEA

28 December 2016 at 12:20 pm 0 comments

Ingrediente necesare: Pentru blatul de biscuite (diametrul de 24 cm): 100 g unt 120 g zahar brun 1 ou 50 g cafea boabe 75 g miez nuca 175 g faina 1/2 lingurita praf de copt 1 lingurita extract vanilie 1 praf sare Incingem cuptorul la 190 grade Celsius. Punem nucile […]

Read more ›
Retete de Craciun: Rulada din muschi de porc

Retete de Craciun: Rulada din muschi de porc

27 December 2016 at 11:33 am 0 comments

Ingrediente 1muschiulet de porc 3 fire ceapa verde 4-5 frunze busuioc poroaspat 1 lingura pasta hrean 1 ou 1 lingura pesmet alb 200g carne tocata vita 130g branza gorgonzola sau cascaval 5-6 ciupercute brune sare si piper dupa gust Mod de preparare Carnea se amesteca cu oul,ceapa tocata marunt,sosul de […]

Read more ›
REŢETE DE CRĂCIUN: Cookies de ciocolata cu nuca

REŢETE DE CRĂCIUN: Cookies de ciocolata cu nuca

26 December 2016 at 11:55 am 0 comments

Ingrediente Cookies de ciocolata cu nuca 115 gr ciocolata neagra (70% cacao) 25 gr unt nesarat (80% grasime) 70 gr zahar fin 10 gr zahar vanilat (bourbon) 1 ou 1/2 lingurita esenta de cafea 25 gr faina alba 1 priza sare 1 varf cutit bicarbonat de sodiu 50 gr nuca tocata […]

Read more ›
Reţete de Crăciun: CHEC CU LĂMÂIE

Reţete de Crăciun: CHEC CU LĂMÂIE

24 December 2016 at 9:38 am 0 comments

TIMPI DE PREPARARE Timp de preparare: 40 min Timp de gatire: 40-50 min Gata in: 1 ore, 20 min INGREDIENTE 1-2 frunzulițe mentă 1 lămâie Pentru glazură 30 ml lapte dulce 1 lingurita praf de copt coaja de la o lămâie 1 plic zahăr vanilat zeama de la o lămâie […]

Read more ›
Rețete de Crăciun: Cozonac cu scortisoara

Rețete de Crăciun: Cozonac cu scortisoara

23 December 2016 at 12:51 pm 0 comments

ngrediente Cozonac cu scortisoara 400 gr faina alba 40 gr zahar 1/2 lingurita sare 1 pliculet drojdie uscata (8 gr) 1 plic zahar vanilat (bourbon, de la Dr Oetker am folosit) 2 oua (la temperatura camerei) 60 gr unt topit 80 ml lapte (caldut) 60 ml apa (calduta) Umplutura 150 […]

Read more ›
Reţete de Crăciun: Plăcintă cu branza si smantana

Reţete de Crăciun: Plăcintă cu branza si smantana

22 December 2016 at 3:57 pm 0 comments

Ingrediente Placinta cu branza si smantana Aluat 250 gr faina alba (BL55) 150 ml lapte caldut 25 gr unt (la temperatura camerei) 1 galbenus de ou 1 lingura zahar 10 gr drojdie proaspata 1/4 lingurita sare Umplutura de branza 350 gr branza proaspata de vaca (bine scursa de zer) 150 […]

Read more ›
css.php