Mancare ca la mama acasa – Bucatarie traditionala romaneasca

Tocană mănăstirească

Tocană mănăstirească

19 February 2015 at 12:41 pm 0 comments

Ai trebuință de: 4 dovlecei, 4 cepe, 4 morcovi, 4 ardei, 4 roșii (cum 4 sunt evangheliștii), o legătură de mărar, o legătură de pătrunhel verde; facultativ: untdelemn (pentru prăjit). Cum se procedează. Curățăm dovleceii cruzi, îi tăiem rondele, îi prăjim ușor până se rumenesc. Prăjim ceapa, separat, cu rondele […]

Read more ›
Dovleac copt, cu miere

Dovleac copt, cu miere

19 February 2015 at 12:38 pm 0 comments

Ai trebuință de: 800 g dovleac (zis și plăcintar), 100 g zahăr, 100 g miere; facultativ: zeama de la o lămâie. Cum se procedează: Dovleacul se curăță de coajă și de sâmburi, se taie în cuburi, se tăvălește prin zahpr tos și se așază într-o tavă care se dă la […]

Read more ›
Crap cu roşii

Crap cu roşii

19 February 2015 at 12:36 pm 0 comments

Ai trebuință de un crap de 1,5-2 kg, 6 roșii, 5 ardei grași, 200 ml untdelemn, 3 cepe, o căpățână de usturoi, o legătură de pătrunjel verde, o crenguță de cimbru, sare, piper, 200 ml vin alb sec. Cum se procedează: Peștele se curăță de solzi și de intestine, se […]

Read more ›
Melcişori cu nucă

Melcişori cu nucă

19 February 2015 at 12:32 pm 0 comments

De ce ai nevoie pentru melcisorii cu nucă 500 g făină › 1 plic drojdie uscată › 200 ml lapte călduţ › 25 g unt › 3 gălbenuşuri › 4 linguri miere › 300 g miez de nucă › 200 g zahăr pudră › scorţişoară măcinată › 2 linguri rom […]

Read more ›
Pâine de casă ca la Valea Dragului

Pâine de casă ca la Valea Dragului

19 February 2015 at 12:31 pm 0 comments

Ingrediente: 500 g făină de grâu, 10 g drojdie, două lingurițe de sare, o linguriță de zahăr, 250 ml apă călduță; facultativ: 6 linguri untdelemn. Cum se procedează. Drojdia se lichefiază, cu zahărul și cu puțină apă călduță. Făina se cerne și se amestecă apoi cu drojdia și sarea. Se […]

Read more ›
Pulpe la cuptor cu ciuperci,cartofi si cascaval

Pulpe la cuptor cu ciuperci,cartofi si cascaval

18 February 2015 at 2:32 pm 0 comments

INGREDIENTE 4 pulpe mari de pui 6-8 cartofi fierti 100 gr cascaval 400 gr ciuperci conserva 3 felii bacon afumat 1 ardei gras rosu sare piper 2-3 lg ulei de masline MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe la cuptor cu ciuperci,cartofi si cascaval: Cartofii i-am fiert in apa cu sare separat.Pulpele […]

Read more ›
Pulpa porc dulce-acrisoara

Pulpa porc dulce-acrisoara

18 February 2015 at 2:30 pm 0 comments

INGREDIENTE O bucata pulpa porc cu grasime 2 linguri gem portocala o lingurita piper boabe o ceapa 2 catei de usturoi o lingura otet balsamic sare piper proaspat macinat/zdrobit 2 linguri de ulei cuisoare MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa porc dulce-acrisoara: 1. Am zdrobit intr-un mojar de lemn sare bruta […]

Read more ›
Chiftele de pui

Chiftele de pui

18 February 2015 at 2:29 pm 0 comments

INGREDIENTE carne tocata de pui usturoi granule sare piper un cartof 100 gr cascaval 3 linguri pesmet un ou Portii: – Timp de preparare: sub 60 minute MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de pui: Carnea o amestecam cu , oul , cartoful ,praful de usturoi .  pesmetul , sarea , […]

Read more ›
Sarmalute cu afumatura

Sarmalute cu afumatura

17 February 2015 at 1:34 pm 0 comments

INGREDIENTE 400g carne tocata porc si vita 2 cepe 1 ardei gras 1 morcov 1 ou orez sare piper Bulion afumatura varza murata Timp de preparare: peste 120 minute MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu afumatura: Varza se pune in apa fierbinte cu o seara inainte de a face sarmalutele […]

Read more ›
Paine impanata la cuptor

Paine impanata la cuptor

17 February 2015 at 1:31 pm 0 comments

INGREDIENTE 1 paine cu coaja mai tare 150 gr branza topita 100 gr cascavai 200 gr salam cu sunca 100 gr de bacon afumat 50 gr de unt 2 oua 1 ceapa 1 ardei gras rosu oregano Portii: 6 Timp de preparare: sub 30 minute MOD DE PREPARARE RETETA Paine […]

Read more ›
Langosi cu cascaval si salam de vara

Langosi cu cascaval si salam de vara

17 February 2015 at 1:29 pm 0 comments

INGREDIENTE 1 kg faina 1 cub drojdie lapte un varf lingura sare un varf lingura zahar cascaval salam taiat si prajit Portii: – Timp de preparare: sub 120 minute MOD DE PREPARARE RETETA Langosi cu cascaval si salam de vara: Intr-un vas incapator adaugam faina , sarea , zaharul , […]

Read more ›
Pui pe sticla la cuptor

Pui pe sticla la cuptor

17 February 2015 at 1:26 pm 0 comments

INGREDIENTE 1 pui de 1-1,200 kg 2 lg de ulei de masline 4 catei de usturoi boia dulce boia iute 1-2 lingurite delicat sare piper rozmarin 1 lg de apa 1 sticla de bere de 0,750 cu apa Portii: – Timp de preparare: sub 60 minute MOD DE PREPARARE RETETA […]

Read more ›
Friptura de porc la tigaie cu piure de cartofi si ciuperci trase la tigaie

Friptura de porc la tigaie cu piure de cartofi si ciuperci trase la tigaie

16 February 2015 at 12:39 pm 0 comments

INGREDIENTE 400 g carne de porc 400 g cartofi 300 g ciuperci 1 ou Lapte unt sare Piper Portii: 3 Timp de preparare: sub 30 minute MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc la tigaie cu piure de cartofi si ciuperci trase la tigaie: Se fileteaza carnea ,se spala si […]

Read more ›
Impletituri pufoase cu lapte

Impletituri pufoase cu lapte

16 February 2015 at 12:37 pm 0 comments

INGREDIENTE 500 gr faina 300 ml lapte 40 ml ulei 25 gr dorjdie 1 lingurita zahar 1 lingurita sare 1 ou susan 1 canita apa + 1 lingura miere + 1 lingura ulei pentru uns dupa ce s-au copt Portii: 5 Timp de preparare: sub 90 minute MOD DE PREPARARE […]

Read more ›
Mamaliga cu branza la cuptor

Mamaliga cu branza la cuptor

16 February 2015 at 12:36 pm 0 comments

INGREDIENTE 2 cani faina de malai 2 cnai de apa 2 cani de lapte sare branza de vaci (cca 150 gr) telemea de vaci (cca 150 gr) 1 cutie de smantana cateva felii de slanina afumata o bucata de carnat afumat 3-4 oua Portii: 4 Timp de preparare: sub 60 […]

Read more ›
css.php