Mancare ca la mama acasa – Bucatarie traditionala romaneasca

Peste gatit ca in Muntele Athos

Peste gatit ca in Muntele Athos

2 December 2016 at 8:44 am 0 comments

Ingrediente:2 kg epinefel proaspat (taiat file) 4 cepe – taiate marunt 4 cepe (pentru sosul de ceapa) 6 catei de usturoi 5 lamai (sau 250 g de suc de lamaie) 450 g de ulei de masline 50 g piper negru boabe sare grunjoasa o legatura de patrunjel Instructiuni:Pestele se taie […]

Read more ›
Fasole cu ciolan

Fasole cu ciolan

1 December 2016 at 11:36 am 0 comments

Ingrediente 1 kilogram de fasole uscată (înmuiată peste noapte) 1 ciolan afumat 2 linguri de ulei 3 foi de dafin 1 ceapă albă mare 2 morcovi 1 lingură boia de ardei 1 linguriţă rasă de oregano 1 linguriţă seminţe de coriandru măcinate 1 linguriţă de chimen 3 linguri de pastă […]

Read more ›
Tort de post cu ciocolata

Tort de post cu ciocolata

30 November 2016 at 9:57 am 0 comments

Ingrediente:Blat – 420 gr faina 200 gr indulcitor Green Sugar 40 gr cacao neagra 2 lingurite bicarbonat 1 lingurita praf de copt ½ lingurita sare 150 ml ulei vegetal 1 lingurita extract de vanilie 1 lingurita zeama de lamaie 480 ml apa calda (sau cafea) Crema – 400 ml lapte […]

Read more ›
Tartă cu brânză de capră

Tartă cu brânză de capră

28 November 2016 at 10:05 am 0 comments

De ce ai nevoie pentru tartă cu brânză de capră ½ dovleac 1 ceapă 2 căței de usturoi 5-6 roșii cherry 150 g brânză de capră 1 foaie aluat foitaj ½ de lămâie salvie sare Cum se prepară tarta cu brânză de capră Dai drumul la cuptor și tapetezi o […]

Read more ›
Cea mai simplă reţetă de prăjitură cu mere

Cea mai simplă reţetă de prăjitură cu mere

26 November 2016 at 4:11 pm 0 comments

Prajitura cu mere – Reteta pe care o poate face si un copil Ingrediente: 3 mere medii, curatate si taiate in cubulete 1 lingurita scortisoara 4 linguri zahar brun 1 lingurita praf de copt 1/8 lingurita sare 230 gr zahar clasic 75 ml ulei vegetal 75 gr iaurt grecesc 1 […]

Read more ›

Carne de porc si carnati in untura

8 November 2016 at 6:57 pm 0 comments

Ingrediente Carne de porc fara os –  cruda si afumata , carnati afumati , untura sarata. Mod de preparare Carnea de porc se taie in bucati marisoare , carnatii ii taiem bucati potrivite. Intr-un tuci pune  untura la incins , adaugam carnea si o prajim la foc mic cca 2 […]

Read more ›
Friptura de miel

Friptura de miel

8 November 2016 at 6:55 pm 0 comments

Ingrediente Friptura de miel – 3 persoane 1 pulpa de miel (1, 200  kg) , 150 ml vin alb, 100 ml apa , 80 ml ulei, 1 legatura usturoi verde, 2 catei usturoi, 1 varf lingurita cimbru uscat, cateva frunze de menta, sare, piper, 1 lingurita boia ardei dulce, 5  […]

Read more ›
Conopida cu ciuperci

Conopida cu ciuperci

4 November 2016 at 8:52 pm 0 comments

Conopida cu ciuperci – o reteta foarte potrivita pentru vremea postului. Aceasta reteta de post poate fi servita atat pe post de garnitura, cat si ca gustare. Ingrediente:1 conopidă 200 g ciuperci 100 g margarina 1 lingură făină 1 legătură de pătrunjel sare piper Instructiuni:Conopida ruptă bucheţele se spală şi […]

Read more ›
Mamaliga cu ochiuri in cuib

Mamaliga cu ochiuri in cuib

3 November 2016 at 9:56 pm 0 comments

Ingrediente Mamaliga – 1 l apa, 300 gr malai  (de casa), 1 lingurita cu varf de sare. 100 gr branza telemea de capra , 100 gr branza telemea de vaca,  100 gr unt +20 gr, 200 gr smantana, 6 oua de prepelita, 100 gr cascaval. Mod de preparare Mamaliga o […]

Read more ›
Învârtită cu mere şi brânză

Învârtită cu mere şi brânză

31 October 2016 at 3:42 pm 0 comments

Învârtită cu mere şi brânză – Ingrediente Pentru aluat 500 g făină 100 ml ulei 2 ouă 1 praf de sare 250 ml apă caldă Pentru umplutură 2 mere 1 praf scorțișoară 300 g brânză 1 ou 100 g zahăr tos 1 plic zahăr vanilat 50 g stafide zahăr pudră, […]

Read more ›

Pește pane cu sos tartar

30 October 2016 at 2:50 pm 0 comments

Ingrediente: Pentru chifteluţe: 500 g file de cod 4 felii de pâine 200 ml lapte 5 căţei de usturoi 1 ceapă 1 legătură pătrunjel 2 ouă sare piper ulei pentru prăjit Pentru sos: 250 ml maioneză 4 linguri smântână grasă 60 g castraveţi în oţet 40 g gogoşari în oţet […]

Read more ›
Chec cu mere, nuci și scorțișoară

Chec cu mere, nuci și scorțișoară

30 October 2016 at 2:48 pm 0 comments

Ingrediente: 500 g mere 1 pachet de unt 250 g zahăr 4 ouă 300 g făină 2 linguriţe praf de copt zahăr pudră 2 linguriţe scorţişoară 100 g nuci Mod de preparare: Speli merele, le cureţi de seminţe şi le tai cubuleţe. Fărâmiţezi nucile cu sucitorul sau în maşina de […]

Read more ›
Antricot de porc cu sos de ciuperci

Antricot de porc cu sos de ciuperci

27 October 2016 at 9:53 am 0 comments

Cel mai bun antricot de porc cu sos de ciuperci – Ingrediente 3 antricoate de porc sare piper ulei orez cu legume, opțional pătrunjel Pentru sosul de ciuperci 250 g ciuperci 1 lingură unt 1 lingură sos de carne 2 linguri smântână 1 praf de sare Cel mai bun antricot […]

Read more ›
Dulceata de caise cu anason

Dulceata de caise cu anason

4 October 2016 at 6:59 pm 0 comments

Ingrediente 2 kg caise coapte, 1,5 kg zahar, 5 stelute de anason, zeama de la 1 lamaie,  500 ml apa. Mod de preparare Caisele se spala bine, apoi se pun la scurs intr-o strecuratoare, apoi se curata de pielita. Pielita impreuna cu 1 kg de zahar, apa si stelutele de […]

Read more ›
Varza cu cabanos

Varza cu cabanos

21 September 2016 at 9:23 am 0 comments

Ingrediente 3 bucati cabanos, 1 varza mare, 1 ceapa, 2 rosii, sare, marar verde, 50 ml ulei. Preparare Varza se toaca. Taiem cabanosul rondele si il adaugam la prajit in ulei, se adauga ceapa tocata, se amesteca usor. Dupa cateva minute adaugam rosiile taiate cubulete, sare. Se lasa sa se […]

Read more ›
css.php