Mancare ca la mama acasa – Bucatarie traditionala romaneasca

Gulas cu afumatura si cartofi

Gulas cu afumatura si cartofi

16 February 2015 at 12:34 pm 0 comments

INGREDIENTE 500 gr gulas de porc portionat 8 bucatele de costita afumata dezosata 1 ceapa 1 morcov 1/2 ardei rosu 4 cartofi potriviti 200 gr rosii decojite 1 lingura pasta de tomate 2 linguri sos de legume sare piper 1 lingurita boia de ardei dulce 3 linguri ulei 3-4 crengute […]

Read more ›
Ciorbă de linte

Ciorbă de linte

13 February 2015 at 1:36 pm 0 comments

Timp de preparare: 01:00 Dificultate: mică Număr de porţii: 6 Ingrediente: 300 g linte o ceapă 50 ml de ulei sare şi piper zeamă de lămâie Mod de preparare: Puteţi pregăti o ciorbă de linte foarte uşor: spălaţi lintea şi puneţi-o la fiert în 2 litri de apă cu sare. […]

Read more ›
Prajitură cu mere şi griş

Prajitură cu mere şi griş

13 February 2015 at 1:34 pm 0 comments

Timp de preparare: 1:00 Dificultate: mică Număr de porţii: 6 Ingrediente: 1/2 cană de făină 1/2 cană de griş 1/2 cană de zahăr 75 g margarină o linguriţă de praf de copt 2 plicuri de zahăr vanilat o cană de nuci mărunţite 4-5 mere 2 linguriţe de scorţişoară Mod de […]

Read more ›
Plăcintă de dovleac în foietaj

Plăcintă de dovleac în foietaj

13 February 2015 at 1:32 pm 0 comments

Timp de preparare: 1:30 Dificultate: mică Număr de porţii: 8 Ingrediente: un dovleac de plăcintă mediu 2 pachete de foietaj 300 g zahăr 1 plic zahăr vanilat scorţişoară Mod de preparare: Tăiaţi un dovleac mediu şi tocaţi-l la robot (puteţi să-l daţi şi prin răzătoare dacă nu aveţi un aparat […]

Read more ›
Ciorba taraneasca de gaina

Ciorba taraneasca de gaina

10 February 2015 at 4:36 pm 0 comments

Ingrediente. 1 kg carne – gaina de casa,  1 morcov, 1 pastranac, 1 telina mica, 1 ardei gogosar rosu, 2 buc ceapa, 2 linguri mazare fiarta,  1 lingura ulei, 1 legatura de patrunjel ,  sare si piper dupa gust. Mod de preparare Legumele se spala si se curata. Morcovii, telina, […]

Read more ›
Budinca cu branza dulce si visine

Budinca cu branza dulce si visine

10 February 2015 at 4:33 pm 0 comments

Ingrediente 250 gr paste – spaghete , 400 gr branza dulce, coaja rasa de la 1 lamaie, 3 oua, 150 gr zahar, 6 linguri gris (3 pentru compozitie + 3 pentru tapetat tava), 100 gr smantana, 2 pliculete zahar vanilat, 10 gr unt pentru uns tava, Sos de visine – 300 […]

Read more ›
Pui cu cartofi si ceapa la cuptor

Pui cu cartofi si ceapa la cuptor

10 February 2015 at 4:31 pm 0 comments

Ingrediente 1 pui  ~ 1 kg  , 50 ml ulei, 100 ml supa sau apa, 5 cartofi, 100 ml vin, 5 cepe mici, sare si piper dupa gust. Mod de preparare Puiul se presara cu sare si piper apoi se aseaza intr- un vas termorezistent. Cartofii se spala, se curata […]

Read more ›
Bors de perisoare

Bors de perisoare

9 February 2015 at 12:31 pm 0 comments

Timp de preparare: 2:00 Dificultate: medie Numar de portii: 4 Ingrediente: 250 g carne 1 felie paine inmuiata 50 g orez 1 ou sare piper 2 cepe 1 morcov o legatura patrunjel verde 2 rosii 1 ardei gras marar leustean 2 cartofi 1 litru de bors 2 litri de apa […]

Read more ›
Plachie ca în Delta Dunării

Plachie ca în Delta Dunării

9 February 2015 at 12:30 pm 0 comments

Timp de preparare: 00:45 Dificultate: medie Numar de portii: 4 Ingrediente: Crap (sau alt peste) fara cap 1,400 Ceapă 1,500 Ulei Arpis 0,100 Pasta de tomate 0,100 Boia de ardei 0,002 Vin alb sec 0,100 Usturoi 0,03 Piper macinat 0,002 Foi de dafin 0,00025 Roșii prospete 0,500 Pătrunjel verde 0,050 […]

Read more ›
Borş de fasole

Borş de fasole

9 February 2015 at 12:29 pm 0 comments

Timp de preparare: 00:45 Dificultate: mică Număr de porţii: 6 Ingrediente: 250 g de fasole boabe 3 cepe 3 ardei gras 2 morcovi pătrunjel, cimbru, leuştean 500 ml borş (de casă sau din magazin) sare ulei sos de roşii sau bulion Mod de preparare: Opăriţi fasolea boabe în câteva clocote (3 […]

Read more ›
Ciorbă burtă fără carne/de pleurotus

Ciorbă burtă fără carne/de pleurotus

8 February 2015 at 2:58 pm 0 comments

Timp de preparare: 00:45 Dificultate: medie Numar de portii: 6 Ingrediente: 500g ciuperci pleurotus proaspete (o caserolă) 2.5 litri apă 2-3 linguri de orez 1 căpățână de usturoi 200 g smântână un gălbenuș de ou crud 2 linguri de ulei (de floarea soarelui sau ulei de măsline) zeamă dintr-o jumătate […]

Read more ›
Bulz cu afumătură

Bulz cu afumătură

8 February 2015 at 2:56 pm 0 comments

Timp de preparare: 1:00 Dificultate: medie Număr de porţii: 4 Ingrediente: 500 g mălai 150 g cârnati afumaţi 150 g costiţă afumată 200 g caşcaval 5 ouă 100 g unt sare Mod de preparare: Ca să preparaţi această mâncare românească, din mălai, apă şi sare fierbeţi o mamaligă bine legată […]

Read more ›
Papanaşi cu brânză de vaci

Papanaşi cu brânză de vaci

8 February 2015 at 2:53 pm 0 comments

Timp de preparare: 00:40 Dificultate: mică Număr de porţii: 4 Ingrediente: 500 gr brânză de vaci 2 ouă 1/2 linguriţă de bicarbonat de sodiu cu puţină zeamă de lămâie 3 linguri de zahăr vanilie smântână dulce un praf de sare făină Mod de preparare: Papanaşul cu brânză de vaci este […]

Read more ›
TOCHITURA ARDELENEASCA

TOCHITURA ARDELENEASCA

6 February 2015 at 1:21 pm 0 comments

Ingrediente Tochitura ardeleneasca 600 gr carne de porc (spata) , 4 carnati semiafumati, 2 cepe mari, 5 catei  de usturoi, 150 gr sos de rosii cu ardei, sare, 150 ml apa, piper, patrunjel verde , oua ochiuri. Mod de preparare Tochitura ardeleneasca Taiem carnatii bucatele si ii prajim cca 5 min. In […]

Read more ›
Ostropel de pui cu ardei

Ostropel de pui cu ardei

6 February 2015 at 1:15 pm 0 comments

Ingrediente: 500 g aripi si pulpe de pui 1 ceapa 300 g ardei grasi 2 catei usturoi 10 g faina 1 legatura patrunjel 75 ml ulei 5 g cimbru(eu n-am pus) 300 ml bulion de casa(asta nu era in reteta) 5 g boia(n-am pus c-am pus bulion si era ok) […]

Read more ›
css.php