Mancare ca la mama acasa – Bucatarie traditionala romaneasca

Frigarui cu sos de usturoi

Frigarui cu sos de usturoi

13 January 2015 at 6:21 pm 0 comments

Ingrediente: 2 piepți de pui 100 ml ulei zeama de lămâie ½ linguriță cu turmeric ½ linguriță cu piper ½ linguriță cu ardei iute/chili 1 linguriță cu sare pentru sosul de usturoi: 1 căpățână de usturoi 100 ml ulei de floarea-soarelui 1 linguriță cu oțet alb 1 linguriță cu muștar […]

Read more ›
Salata calda de sfecla si ciuperci

Salata calda de sfecla si ciuperci

4 January 2015 at 5:20 pm 0 comments

Dupa rasfaturi culinare si exces de carne, grasimi si mancaruri greu digerabile, se impune sa ajutam organismul sa-si revina cu alimente cat mai proaspete si simple. Pentru astazi va oferim o varianta greu de refuzat: salata calda de sfecla si ciuperci, care poate fi garnitura la o friptura, dar si […]

Read more ›
Semilună

Semilună

9 October 2014 at 3:11 pm 0 comments

Ingrediente: • 4 oua • 2 cani de zahar+o lingura • 2 pahare de ulei (2*100 g) • 2 cani de faina • 1 pahar de lapte • praf de copt • coaja de lamaie • ulei • nuci (taiate marunt) sau visine Preparare: -ouale intregi impreuna cu 2 cani […]

Read more ›
Bulz

Bulz

9 October 2014 at 3:03 pm 0 comments

Ingrediente: • 500 gr faina malai • 1 l apa • sare • 250 gr branza de burduf • 200 gr carnat afumat Preparare: Carnatul il prajim. Punem apa la fiert cu un pic de sare. Cand clocoteste turnam faina de malai si o lasam sa fiarba 15 minute. Dupa […]

Read more ›
Ciorbă de legume dreasă cu smântână

Ciorbă de legume dreasă cu smântână

9 October 2014 at 2:57 pm 0 comments

Ingrediente 2 morcovi potriviți 2 cartofi albi potriviți 2 roșii (1/2 cutie roșii în suc propriu) 1 ceapă mare 1 țelină potrivită 1 pătrunjel rădăcină 1 păstârnac 1 ardei gras 1 fir de praz fasole galbenă (o mână) 200 ml smântână pentru gătit 2 gălbenușuri 1 lămâie 1 legătură de […]

Read more ›
Branzoaicele Bunicii

Branzoaicele Bunicii

27 June 2014 at 10:22 am 0 comments

Ingrediente: • 1/2 cub de drojdie • 2 linguri smantana • 1 cana cu apa calduta • faina cat cuprinde • 400 grame branza dulce • 2 oua • esenta de lamaie • 2 linguri de zahar • untura pentru prajit • zahar vanilinat pentru servire • sare Preparare: Plamadim […]

Read more ›
Budinca de varza cu carnat si mamaliguta

Budinca de varza cu carnat si mamaliguta

27 June 2014 at 10:18 am 0 comments

Ingrediente: • 1 varza dulce • 400 g carnati-2 linguri bulion • 3 oua • 1 lingura unt sau untura • 2 linguri pesmet pentru tapetat tava • sare, piper, sau alte condimente, cibru, maghiran dupa gust Preparare: Curatam varza si o tocam feliuta, punem un pic de sare in […]

Read more ›
Ciorba de fasole in paine

Ciorba de fasole in paine

27 June 2014 at 10:10 am 0 comments

Ingrediente • o cana mare cu boabe de fasole • un ciolan de porc, proaspat • 200 g kaizer • un morcov • un ardei gras rosu sau capia • o bucata de telina • o ceapa • o capatana de usturoi • o cutie de rosii in bulion de […]

Read more ›
Cornuleţe fragede din untură cu gem

Cornuleţe fragede din untură cu gem

11 June 2014 at 9:02 am 0 comments

Ingrediente: 500 gr faina 1 si 1/2 lingurita de praf de copt 1 ou intreg 2-3 galbenusuri (2 daca sant ouale mari si 3 daca sant mai mici) coaja rasa de lamaie dupa gust (sau vanilie praf) 6-7 linguri cu zahar (nu este dulce deloc si daca folositi un gem […]

Read more ›
Ciorbă de burtă – rețetă tradițională românească

Ciorbă de burtă – rețetă tradițională românească

11 June 2014 at 8:59 am 0 comments

Ingrediente: 1 kg burta de vita prefiarta 1 morcov mare 1…2 cepe potrivite 1 telina leustean 1 capatana de usturoi 2 oua 400 gr de smantana otet 1 polonic… sau dupa gust isi pune fiecare in farfurie Preparare: Burta spalata bine o pun la fiert intr.o oala de 8 l […]

Read more ›
Ardei umpluţi – reteta traditionala romaneasca

Ardei umpluţi – reteta traditionala romaneasca

11 June 2014 at 8:58 am 0 comments

Ingrediente: 250 g carne de porc tocata 6-7 linguri de orez 2 cepe mai mari 1 legatura marar proaspat sare piper boia 1 ou 10 ardei grasi (mijlocii) 1 felie de paine inmuiata in lapte (optional) 3-4 linguri de ulei (untura) cimbru rozmarin (optional) bulion de rosii zahar (optional) Preparare: […]

Read more ›
css.php