Mancare ca la mama acasa – Bucatarie traditionala romaneasca

Prajitura cu frisca

Prajitura cu frisca

16 September 2016 at 1:12 pm 0 comments

Ingrediente Prajitura cu frisca Blat – 6 oua, 6 linguri zahar, 4 linguri ulei, 10 linguri faina, 2 linguri cacao, 1/2 pliculet praf de copt, 2 plicuri zahar vanilat 1 praf de sare. Crema: 2 oua, 100 gr zahar, 100 ml lapte, 10 gr gelatina, 200 gr frisca batuta, 1 pliculet zahar vanilat,  1 lingurita esenta de […]

Read more ›
Tocinei din dovlecei

Tocinei din dovlecei

8 September 2016 at 3:42 pm 0 comments

Ingrediente 300 gr dovlecei,100 gr cascaval,2 oua,3 linguri faina,sare piper,marar verde Preparare Dovleceii se curata si se dau prin razatoarea mare.Se condimenteaza si se lasa la rece 20 min,dupa care se pune cascavalul razuit ouale ,faina si mararul.Se amesteca bine si cu o lingura se pun intr-o tigaie cu putin […]

Read more ›
Ciorba taraneasca de gaina

Ciorba taraneasca de gaina

18 July 2016 at 5:21 pm 0 comments

Ingrediente Ciorba taraneasca de gaina 1 kg carne – gaina de casa,  1 morcov, 1 pastranac, 1 telina mica, 1 ardei gogosar rosu, 2 buc ceapa, 2 linguri mazare fiarta,  1 lingura ulei, 1 legatura de patrunjel ,  sare si piper dupa gust. Mod de preparare Ciorba taraneasca de gaina […]

Read more ›
Peste in sos de rosii

Peste in sos de rosii

14 July 2016 at 5:00 pm 1 comment

Ingrediente Peste in sos de rosii 4 buc file peste, pulpa de rosii  (6 rosii), 50 ml ulei, 3  catei usturoi, 1 ceapa, piper si sare, dupa gust, 1 foaie de dafin. Mod de preparare Peste in sos de rosii Intr-o cratita se caleste ceapa , taiata marunt. Dupa cateva […]

Read more ›
Mancare de mazare cu carne de porc

Mancare de mazare cu carne de porc

16 June 2016 at 4:00 pm 0 comments

Ingrediente Mancare de mazare cu carne de porc 500 gr carne de porc, 500 gr mazare congelata , 1 ceapa, 2 morcovi, 100 ml bulion, 50 ml ulei, 1 lingurita boia de ardei dulce, sare si piper dupa gust. Mod de preparare Carnea se spala si se taie cubulete potrivite […]

Read more ›
Creveti cu papaya si mango

Creveti cu papaya si mango

6 June 2016 at 9:30 am 0 comments

Ingrediente zeama lamaie 1 ceasca menta 2 linguri coriandru 2 linguri mango 1 bucata creveti 16 bucati piper Preparare Mango, papaya taiata fideluta si verdeturile (cate 1 lingura din fiecare) se amesteca bine intr-un castron adanc. Se amesteca intr-un alt castron praful de usturoi, praful de chilli, zeama de lamaie, […]

Read more ›
Ciorba de fasole boabe

Ciorba de fasole boabe

6 June 2016 at 9:23 am 0 comments

Ingrediente apa 3 l bors 1 l fasole boabe 300 g zarzavat rosie 200 g verdeata Preparare Se pune fasolea la fiert, dupa ce a dat cateva clocote, se schimba apa cu alta apa tot fierbinte; Se adauga un morcov, un patrunjel, un cartof si o ceapa taiata marunt; Cand […]

Read more ›
Sandwich cu mere

Sandwich cu mere

5 June 2016 at 9:47 am 0 comments

Cascaval 4 felii mar 4 bucati Preparare Se spala bine merele, se sterg de apa, se taie felii rotunde de cca 0,5 cm grosime, se curata de seminte; Se pun pe teflon sau gratar incins, fara grasime si se rumenesc 1-2 minute pe fiecare parte; Cascavalul se taie de aceleasi […]

Read more ›
Cremă de căpşuni

Cremă de căpşuni

4 June 2016 at 10:11 am 0 comments

În locul gelatinei, poţi folosi agar-agar – o substanţă de gelifiere 100% vegetală, care se găseşte în magazinele cu profil naturist. Se prezintă sub forma unei pulberi de culoare albă şi este alcătuită în proporţie de 80% din fibre solubile. Ingrediente (2 porţii) 125 g zahăr 4 gălbenuşuri 300 ml […]

Read more ›
Omleta cu cartofi

Omleta cu cartofi

3 June 2016 at 9:17 am 0 comments

Ingrediente marar 1 legatura ou 4 bucati cartof 2 bucati Preparare Curatati cartofii si taiati-i in rondele cu grosimea de 5 mm. Fierbeti-i in apa cu sare, timp de 10 minute, apoi lasati-i la scurs. Bateti bine ouale si amestecati-le cu cartofii. Ungeti un vas termorezistent cu ulei si turnati […]

Read more ›
Mamaliga la gratar

Mamaliga la gratar

3 June 2016 at 9:14 am 0 comments

Ingrediente malai 150 g lapte 200 ml ou 1 bucata ou 1 bucata ulei de masline 3 linguri rozmarin 1 fir ardei iute 1 bucata usturoi uscat 1 capatana Preparare Se dau in fiert laptele, supa si 1 lingura de ulei, se condimenteaza cu sare si piper, se amesteca malaiul […]

Read more ›
Supă cremă de dovlecei

Supă cremă de dovlecei

3 June 2016 at 8:29 am 0 comments

Ingrediente 3 dovlecei 4 cartofi de mărime medie 1 ceapă 1 lingură ulei floarea soarelui 1 l supă de pui 1 căţel de usturoi 200 ml smântână dulce pătrunjel verde sare Mod de preparare Tai ceapa mărunt şi o pui la fiert cu o jumătate de cană de apă, 1 […]

Read more ›
Inghetata de scortisoara

Inghetata de scortisoara

1 June 2016 at 9:49 am 0 comments

Ingrediente zahar 200 g frisca 400 g ou 2 bucati esenta de vanilie 1 lingurita scortisoara 2 lingurite Preparare Albusurile se bat spuma iar galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul, pina csnd acesta se topeste. Separat se bate frisca (puteti folosi un tub de frisca sau praf de frisca. Noi […]

Read more ›
Paine turceasca cu iaurt si spanac

Paine turceasca cu iaurt si spanac

31 May 2016 at 4:48 pm 0 comments

Ingrediente iaurt 400 g faina 500 g ou 2 bucati drojdie 7 g sare 1 lingurita spanac 200 g branza de vaca 100 g Preparare Batem iaurtul cu ouale. Adaugam sarea, faina si praful de copt si amestecam cu mixerul . Obtinem un aluat potrivit de moale si lipicios. Scurgem […]

Read more ›
Bulete de cascaval

Bulete de cascaval

31 May 2016 at 3:56 pm 0 comments

Ingrediente cascaval 100 g piper ou 3 bucati marar 1 legatura faina 50 g branza de vaci 100 g sare bicarbonat 2 g telemea 100 g ulei de floarea-soarelui Preparare Se amesteca bine branzeturile cu furculita pentru a se omogeniza; Se adauga ouale intregi, faina, sarea, piperul si mararul fin […]

Read more ›
css.php