Mancare ca la mama acasa – Bucatarie traditionala romaneasca

Supă de cartofi cu şuncă

Supă de cartofi cu şuncă

31 May 2016 at 9:17 am 0 comments

Supă de cartofi cu şuncă – Ingrediente (6-8 porţii) 4 cartofi medii (curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe) 350 g şuncă, tăiată cubuleţe 1 litru apă 2 cubuleţe supă concentrată pui ½ linguriţă sare 1 linguriţă piper şi usturoi (pudră din comerţ) 5 linguri unt 5 linguri făină 600 ml lapte 100 […]

Read more ›
Jeleu de gutui

Jeleu de gutui

30 May 2016 at 4:42 pm 0 comments

Ingrediente gutuie 1 kg zahar tos 1 kg mar 5 bucati lamaie 1 bucata Preparare Gutuile se curata bine de puf, se spala si se pun la fiert cu tot cu coaja impreuna cu merele (spalate si ele bine in apa rece), coaja si zeama de lamaie. Cand se inmoaie […]

Read more ›
Budinca de banane cu vanilie

Budinca de banane cu vanilie

30 May 2016 at 9:47 am 0 comments

Ingrediente galbenus 3 bucati banana 4 bucati lapte 3 cani zahar 1 cana suc de lamaie 1 lingurita extract de vanilie 1 lingurita frisca 1 cana unt 2 lingurite faina 100 g gaufre 20 bucati Preparare Pune la bain marie jumatate de cana de zahar, faina si sarea. Amesteca galbenusurile […]

Read more ›
Piept de pui cu sos de usturoi

Piept de pui cu sos de usturoi

29 May 2016 at 3:56 pm 0 comments

Ingrediente 1,5 kg piept de pui, sare, piper. Sos: 4 catei usturoi, 20 ml ulei, sare, patrunjel tocat marunt, 40 ml apa. Preparare Pieptul de pui portionat se presara cu sare si piper, si se lasa la rece cca 1 ora. Sosul : intr-un bol se amesteca usturoiul pisat cu […]

Read more ›
Tarta cu mere

Tarta cu mere

24 May 2016 at 1:52 pm 0 comments

Ingrediente- Tarta cu mere Aluat: 400 gr faina, 200 gr unt, 1/2 praf de copt, 2 linguri  smantana, 2 plicuri zahar vanilat. Pentru uns tarta : 1 ou + 20 ml lapte + 20 gr zahar. Umplutura: 6  mere potrivite, 50 gr zahar, 50 gr unt, 1 plic de vanilie. […]

Read more ›
Tartă de spanac cu brânză

Tartă de spanac cu brânză

22 May 2016 at 9:49 am 0 comments

Ingrediente 80 ml lapte 200 g făină 2 linguri smântână 1 ou 100 g unt 1 kg spanac 300 g telemea de oi 4 linguri smântână 3 ouă proaspete 5 ouă răscoapte 1 praf de nucşoară rasă piper Mod de preparare Amesteci oul, smântâna, laptele, făina, untul topit şi sarea. […]

Read more ›
Socată

Socată

21 May 2016 at 11:05 am 0 comments

Ingrediente 1 kg zahăr 15 flori mari de soc 4-5 lămâi 6 l apă 1/2 linguriţă drojdie Mod de preparare Amesteci apa cu zahărul şi zeama de lămâie şi torni siropul obţinut într-un borcan de 10 litri. Adaugi cojile de lămâie, florile de soc şi drojdia de bere, amesteci bine, […]

Read more ›
Prăjitură cu spumă de căpşune şi frişcă

Prăjitură cu spumă de căpşune şi frişcă

20 May 2016 at 5:13 pm 0 comments

Prăjitură cu spumă de căpşuni şi frişcă – Ingrediente (5 porţii) Pentru spumă 300 g căpşuni 4 ouă 10 linguri zahăr 5 linguri lapte praf 650 ml frişcă lichidă 4 pliculeţe gelatină ½ fiolă esenţă vanilie Pentru blat 300 g biscuiţi digestivi 100 g ciocolată menaj 100 ml coniac 200 […]

Read more ›
Prăjitură cu brânză şi cireşe

Prăjitură cu brânză şi cireşe

20 May 2016 at 5:06 pm 0 comments

Ingrediente Pentru aluat 1/2 cub de drojdie 100 ml de lapte 330 g de făină 60 g de zahăr 1 vârf cuțit de sare 1 ou 40 g unt la temperatura camerei 1 plic de zahăr vanilat Pentru cremă 500 grame brânză proaspătă de vaci 100 grame zahăr 3 ouă […]

Read more ›
Cocktail de iaurt cu fructe

Cocktail de iaurt cu fructe

19 May 2016 at 6:17 pm 0 comments

Ingrediente banana 1 bucata para 1 bucata suc de mere 200 ml iaurt 200 ml zahar vanilat 1 lingurita miere 1 lingurita Preparare Banana si para se curata de coaja si se taie cubulete, apoi se amesteca cu restul ingredientelor intr-un blender si se bat pana se omogenizeaza. Cocktailul se […]

Read more ›
Tort cu lămâie

Tort cu lămâie

19 May 2016 at 4:30 pm 0 comments

De ce ai nevoie pentru tort cu lămâie Pentru glazură 50 g unt 150 g zahăr brun 1 lămâie Pentru blat coaja de la 2 lămâi 200 g zahăr 100 g iaurt 3 ouă 3 linguri zeamă de lămâoe 400 g făină 1 lingură semințe de mac 1 plic praf […]

Read more ›
Prăjitură cu căpşune

Prăjitură cu căpşune

19 May 2016 at 8:53 am 0 comments

Ingrediente blat de pandispan 3 bucati ou 1 bucata zahar 50 g faina 50 g lapte 200 ml capsune 200 g frisca 200 ml Preparare Pentru aceasta prajitura veti avea nevoie de trei blaturi subtiri de pandispan. Le puteti cumpara sau le puteti face in casa foarte usor. Gasiti reteta […]

Read more ›
Supă-cremă de usturoi

Supă-cremă de usturoi

18 May 2016 at 4:30 pm 0 comments

Ingrediente 3 cartofi medii 1-2 morcovi 1 ceapă 1 păstarnac 6 căţei usturoi 2 fire ceapă verde 2-3 linguri ulei de măsline 2 linguri de unt 1 legătură pătrunjel 3 linguri de smântână pentru gătit 1 cub concentrat de pui (opţional) apă, sare şi piper Toacă ceapa mare şi căleşte-o […]

Read more ›
Melcisori cu nuca

Melcisori cu nuca

18 May 2016 at 4:13 pm 0 comments

Ingrediente faina 500 g apa 250 ml drojdie 1 plic miere 4 linguri margarina clasica 25 g nuci 300 g zahar 200 g Preparare Dizolvam pliculetul de drojdie in putina apa calduta, apoi adaugam putina faina. Obtinem o maia pe care o punem la dospit pana isi dubleaza volumul. Diluam […]

Read more ›
Dulceaţă de ceapă roşie

Dulceaţă de ceapă roşie

18 May 2016 at 9:58 am 0 comments

Ingrediente 1 kg ceapă roşie 400 g zahăr 300 ml vin negru 50 ml oţet balsamic 5 linguri ulei 1 lămâie condimente (coriandru, ienibahar, chimen, scorţişoară, nucşoară) Mod de preparare Cureţi ceapa, o speli şi o tai feliuţe nu prea mici. O stropeşti cu puţină zeamă de lămâie pentru a […]

Read more ›
css.php