Sarea-n bucate

Biscuiți sărați cu parmezan

Biscuiți sărați cu parmezan

14 February 2017 at 9:55 pm 0 comments

De ce ai nevoie pentru biscuiți sărați cu parmezan 200 g făină 85 g unt 50 g parmezan 1 gălbenuș 3 linguri apă sare piper Cum se prepară biscuiții sărați cu parmezan Combini făina cu untul până când capătă o consistență sfărâmicioasă. Adaugi parmezanul ras, gălbenușul, sare și piper după […]

Read more ›
Prăjitură cu mere şi nuci

Prăjitură cu mere şi nuci

12 February 2017 at 1:52 pm 0 comments

Ingrediente 6 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri făină sare 5 linguri ulei 2 plicuri zahăr vanilat ½ plic praf de copt 2 mere 50 g miez de nucă Preparare Separi albuşurile de gălbenuşuri şi bați albuşurile spumă tare cu sare. Mixezi gălbenuşurile cu zahărul tos şi cu cel vanilat […]

Read more ›
PRĂJITURĂ PAVLOVA PE VULCAN DE CIOCOLATĂ

PRĂJITURĂ PAVLOVA PE VULCAN DE CIOCOLATĂ

9 February 2017 at 7:51 am 0 comments

Pentru 9 porții de prăjitură am folosit 3 ouă la temperatura camerei, 45 g făină, 75 g zahăr tos sau pudră, 200 g unt cu 82% grăsime și 400 g ciocolată neagră cu minim 55% cacao. Pentru bezele am folosit 3 albușuri de ou la temperatura camerei, 150 g zahăr […]

Read more ›
Salată de cartofi cu hering

Salată de cartofi cu hering

2 February 2017 at 12:51 pm 0 comments

Ingrediente 2 fileuri hering marinat 1 conservă mazăre 2-3 cartofi 1-2 morcovi 1 ceapă albă 1 ou fiert tare 2-3 linguri muștar 2 linguri ulei 2 linguri oțet 1 linguriță miere sare piper, opțional Preparare Cureți și speli cartofii și morcovii și îi pui la fiert în apă cu sare. […]

Read more ›
Prăjitura imperială

Prăjitura imperială

1 February 2017 at 3:52 pm 0 comments

Pentru blat 250 g biscuiți simpli sau digestivi 125 g unt Pentru crema de lapte 400 g lapte condensat pentru prăjituri 2 lămâi 1 lingură gelatină Pentru crema de zahăr 200 g zahăr 200 ml apă 5 linguri gelatină pudră De ce ai nevoie pentru prăjitura Imperială Topești untul și-l […]

Read more ›
Prăjitură cu budincă de vanilie și ciocolată

Prăjitură cu budincă de vanilie și ciocolată

31 January 2017 at 1:00 pm 0 comments

Cum se prepară prăjitura cu budincă de vanilie și ciocolată Pentru blat 200 g biscuiți digestivi 100 g fulgi de nucă de cocos 50 g cacao 100 g nuci 2 linguri zahăr 75 g unt 1 ou Pentru umplutură 75 g unt 100 ml cremă de whiskey 6 linguri budincă […]

Read more ›
Cheesecake cu mere şi caramel

Cheesecake cu mere şi caramel

30 January 2017 at 12:55 pm 0 comments

Ingrediente 100 g biscuiţi graham fărâmiţaţi 4 linguri unt nesărat, topit 70 g zahăr tos + 1 lingură ½ linguriţă scorţişoară 2 mere mici, descojite, fără cutia cu seminţe, tăiate cubuleţe 450 cremă de brânză moale 2 ouă 15 caramele 1 lingură apă Mod de preparare Preîncălzeşti cuptorul. Tapetezi o […]

Read more ›
Prăjitură cu lămâie

Prăjitură cu lămâie

26 January 2017 at 3:54 pm 0 comments

Ingrediente: 4 ouă 1 linguriță esență de vanilie 150 g zahăr 125 g unt 115 g făină 40 ml lapte 50 ml zeamă de lămâie coaja de la 1 lămâie zahăr pudră, pentru decor Cum se prepară prăjitura „deșteapă“ cu lămâie Dai drumul la cuptor și tapetezi o tavă. Separi […]

Read more ›
Tartă cu gem de vişine

Tartă cu gem de vişine

24 January 2017 at 3:53 pm 0 comments

Ingrediente Pentru aluat 180 g făină 50 g făină de migdale 50 g zahăr pudră 120 g unt rece 1 gălbenuș 1 lingură apă rece Pentru umplutură 500 g brânză mascarpone 400 g smântână pentru frișcă 150 g zahăr 4 linguri gem de vișine Preparare Pentru aluatul de tartă, amesteci […]

Read more ›
Cremă de zahăr ars

Cremă de zahăr ars

23 January 2017 at 8:01 pm 0 comments

De ce ai nevoie pentru cremă de zahăr ars franțuzească 600 g smântână 9 linguri zahăr 10 gălbenușuri 1 lingură coajă de portocală 3 linguri suc de portocale 1 praf de sare Cum se prepară crema de zahăr ars franțuzească Dai drumul la cuptor și pui apă la fiert. Combini […]

Read more ›
Cârnaţi afumaţi cu varză la cuptor

Cârnaţi afumaţi cu varză la cuptor

20 January 2017 at 5:59 pm 0 comments

Ai nevoie de 1 ciolan afumat foi de dafin 200 g cârnaţi afumaţi ulei 1 varză acră 1 ceapă 1 morcov 1 ardei gras cimbru piper 2 căni apă Preparare Laşi varza murată la desărat cel puţin o oră şi o clăteşti bine în apă rece la final. Speli ciolanul […]

Read more ›
Prăjitură cu biscuiți și cremă de lapte, fără coacere

Prăjitură cu biscuiți și cremă de lapte, fără coacere

19 January 2017 at 6:43 pm 0 comments

De ce ai nevoie pentru prăjitură cu biscuiți și cremă de lapte 20 de biscuiți cu cacao 400 g lapte condensat, pentru prăjituri 2 linguri unt 600 g ciocolată albă 1 linguriță esență de vanilie Cum se prepară prăjitura cu biscuiți și cremă de lapte Zdrobești biscuiții și pui jumătate […]

Read more ›
Diplomat de post

Diplomat de post

18 January 2017 at 6:22 pm 0 comments

Ingrediente:400ml lapte de soia 400ml lapte de cocos 4gr agar-agar sau gelatina vegetala 100gr indulcitor Green Sugar 1 pastaie de vanilie 1 ciocolata neagra fara lapte 150gr nuci 100gr stafide coaja rasa de lamaie 200gr visine si fructe congelate 1lingura amidon Instructiuni:Simplu de tot – asa se face acest desert! […]

Read more ›
Ciuperci umplute cu spanac

Ciuperci umplute cu spanac

16 January 2017 at 6:32 pm 0 comments

Ingrediente: 20 de ciuperci de marime medie, crutoane de paine, spanac, sos de soia (optional), praz, telina, ulei de masline, usturoi maruntit. Mod de preparare: Se curata si se taie cozile ciupercilor. Ciupercile se pun intr-un vas termo-rezistent si se picura in ele putin ulei de masline. Se lasa in […]

Read more ›
Supa de varza

Supa de varza

15 January 2017 at 5:55 pm 0 comments

Ingrediente:2 kg de varză 2 morcovi sucul de la 1 lămâie 1 rădăcină mare de ţelină 2 linguri de pastă de susan sare boia de ardei Instructiuni:Varza se taie mărunt, ca pentru salată. Se dă rădăcina de ţelină prin răzătoare (pe partea cu orificiile mai mari). Se pun să fiarbă […]

Read more ›
css.php