Sarea-n bucate

Supa de varza

Supa de varza

15 January 2017 at 5:55 pm 0 comments

Ingrediente:2 kg de varză 2 morcovi sucul de la 1 lămâie 1 rădăcină mare de ţelină 2 linguri de pastă de susan sare boia de ardei Instructiuni:Varza se taie mărunt, ca pentru salată. Se dă rădăcina de ţelină prin răzătoare (pe partea cu orificiile mai mari). Se pun să fiarbă […]

Read more ›
Rosii umplute cu crema de sardele

Rosii umplute cu crema de sardele

13 January 2017 at 8:37 pm 0 comments

Ingrediente: 6 rosii, sardele in ulei, maioneza de post, 1 lamaie, putina margarina, patrunjel, piper Mod de preparare: Rosiile se spala bine si se scobesc in interior. Sardelele se storc de ulei, se zdrobesc cu furculita, se adauga atata margarina cat este necesar ca sa obtinem o pasta spumoasa. Se […]

Read more ›
Spaghete cu ulei de măsline și usturoi

Spaghete cu ulei de măsline și usturoi

12 January 2017 at 9:14 pm 0 comments

De ce ai nevoie pentru spaghete cu ulei de măsline și usturoi 1 pachet spaghete 100 ml ulei de măsline 200 g ciuperci ½ linguriță sare 3 căței de usturoi frunze de busuioc parmezan Află cum se prepară spaghete cu ulei de măsline și usturoi Prepari spaghetele conform instrucțiunilor de […]

Read more ›
Clatite de branza

Clatite de branza

11 January 2017 at 8:41 pm 0 comments

Ingrediente Clatite de branza 250 gr branza de vaca 3 linguri rase zahar pudra 1 plic zahar vanilat coaja rasa de la 1/2 lamaie 1 lingura rom 1/4 lingurita praf de copt 1 priza sare 2 oua 50 gr faina alba faina pentru modelat putin ulei si unt pentru prajit […]

Read more ›
Pui cu ceapă la cuptor

Pui cu ceapă la cuptor

5 January 2017 at 9:54 am 0 comments

Ingrediente: 1 pui 1 căpățână usturoi 2 cepe 1 lămâie sare piper 3 linguri ulei Cum se prepară puiul țărănesc cu ceapă la cuptor Dai drumul la cuptor. Îndepărtezi ușor pielea de pe pui, fără însă să o dai jos de pe carne și așezonezi puiul, pe sub piele, cu […]

Read more ›
Nuci cu cremă de cacao

Nuci cu cremă de cacao

4 January 2017 at 9:44 am 0 comments

Ingrediente Pentru nuci 150 g unt 200 g făină 100 g zahăr 1 lingură rom 2 linguri cacao 1 plic praf de copt coajă rasă de lămâie Pentru cremă 150 g unt la temperatura camerei 100 g zahăr pudră 50 g cacao 2 linguri rom Mod de preparare Freci untul […]

Read more ›
Tort cu pişcoturi şi cremă de ciocolată

Tort cu pişcoturi şi cremă de ciocolată

3 January 2017 at 9:01 am 0 comments

Ai nevoie de Pentru blat 3 ouă 3 linguri zahăr 3 linguri făină 1 plic zahăr vanilat 2 linguri ulei 1 praf de sare 15 pişcoturi ½ plic praf de copt Pentru crema de ciocolată 300 g ciocolată neagră 400 ml frişcă lichidă 50 g unt 2 linguriţe coniac 100 […]

Read more ›
lovely eggs seem like snowman

REŢETE DE REVELION: Oameni de zapada

31 December 2016 at 5:23 pm 0 comments

INGREDIENTE 6 oua mari fierte tare 6 oua mici fierte tare piper boabe 1 morcov bete de lemn pentru frigarui patrunjel ADVERTISING inRead invented by Teads MOD DE PREPARARE: Fierbe si cojeste ouale. Curata si taie capetele morcovului, apoi taie de la fiecare capat cate 6 felii. Taie ambele capete […]

Read more ›
REŢETE DE REVELION: PRĂJITURĂ PAVLOVA

REŢETE DE REVELION: PRĂJITURĂ PAVLOVA

29 December 2016 at 1:07 pm 0 comments

INGREDIENTE PRĂJITURĂ PAVLOVA: 4 albușuri proaspete 1 priză de sare extrafină 160 de grame de zahăr tos fin 1 plic de zahar vanilat sau 1 linguriță de extract de vanilie 2 linguri de oțet de 9 grade 20 de grame de amidon de porumb 700 gr smântână pentru frișcă 2 linguri […]

Read more ›
RETETE DE REVELION: PRAJITURA BOEMA

RETETE DE REVELION: PRAJITURA BOEMA

28 December 2016 at 12:37 pm 0 comments

Ingrediente: Blat: 5 oua 3 linguri de apa 2 linguri cacao 8 linguri zahar 8 linguri faina Crema: 1 ou 150 g margarina 350 g zahar 4 linguri de ness 500 ml frisca batuta 1 esenta de rom Mod de preparare: Se pregateste blatul. Se bat ouale cu zahar, se […]

Read more ›
Retete de Craciun: CLATITE CU SOS DE CIOCOLATA SI BANANE

Retete de Craciun: CLATITE CU SOS DE CIOCOLATA SI BANANE

27 December 2016 at 11:34 am 0 comments

INGREDIENTE: Pentru clatite: 1 ou mare 250 g faina 600 ml lapte 100 ml apa minerala Pentru prajit: 50 ml ulei + 20 g unt topit si racit Pentru sos de ciocolata: 90 g cacao neagra 100 g zahar 180 ml apa 150 ml frisca lichida 1/2 lingurita esenta de portocale […]

Read more ›
REŢETE DE CRĂCIUN: Biscuiti cu cacao

REŢETE DE CRĂCIUN: Biscuiti cu cacao

26 December 2016 at 11:57 am 0 comments

Ingrediente Biscuiti cu cacao 170 gr faina alba 25 gr cacao 1 lingura rasa cafea instant 1 lingurita praf de copt 1 varf de cutit sare 2 oua 150 gr zahar 50 gr alune Bucati: 30 Preparare Biscuiti cu cacao Cernem intr-un vas faina cu cacaoa, cafeaua, sarea si praful […]

Read more ›
Reţete de Crăciun: SĂRMĂLUŢE TRADIȚIONALE

Reţete de Crăciun: SĂRMĂLUŢE TRADIȚIONALE

24 December 2016 at 9:40 am 0 comments

INGREDIENTE 2 kg varză acră 450 g carne tocat de porc şi de vită 50 g orez 200 g ceapă ulei pentru prăjit 100 g costiţă afumată 2-3 linguri bulion 2 foi dafin sare piper PREPARARE Facem împreună, pas cu pas, sărmăluțe delicioase după cea mai simplă rețetă de la […]

Read more ›
Rețete de Crăciun: Coronita cu mac

Rețete de Crăciun: Coronita cu mac

23 December 2016 at 12:52 pm 0 comments

Ingrediente Coronita cu mac Aluat 300 gr faina alba 80 gr zahar 1/4 lingurita sare 3/4 pliculet drojdie uscata (6 gr) 1 plic zahar vanilat (bourbon, de la Dr Oetker am folosit) 2 oua mici (la temperatura camerei) 45 gr unt topit 60 ml lapte (caldut) 45 ml apa (calduta) […]

Read more ›
Retete de Crăciun: Tartă cu nucă

Retete de Crăciun: Tartă cu nucă

22 December 2016 at 3:54 pm 0 comments

Ingrediente Tarta cu nuca Crusta (pate sucree) 110 gr faina alba 70 gr unt (la temperatura camerei) 1 galbenus de ou 20 gr zahar tos fin 1 plic zahar vanilat 1 priza sare Umplutura 3 oua 115 gr nuca 100 gr zahar tos fin coaja rasa de la 1/2 lamaie […]

Read more ›
css.php