Sarea-n bucate

Reţete de Crăciun: Costite de porc la cuptor

Reţete de Crăciun: Costite de porc la cuptor

21 December 2016 at 7:02 pm 0 comments

Ingrediente Costite de porc la cuptor costite de porc sare, piper negru sos dulce-iute (de casa; sau thai chili sauce cumparat) Preparare Costite de porc la cuptor Dimensiunea tablei de coaste nu conteza in aceasta reteta, pregatiti ce cantitate doriti, pasii sunt aceiasi. Se aseaza costitele cu partea osoasa in […]

Read more ›
Rețete de Crăciun: Cârnați de casă

Rețete de Crăciun: Cârnați de casă

20 December 2016 at 4:04 pm 0 comments

Ingrediente Carnati de casa 3 kg carne tocata de porc (s-a tocat pulpa) 100 gr usturoi 1 mana sare mare 20 gr boia 15-20 gr piper sare de lamaie, bicarbonat si putin otet pentru curatat intestine Preparare Carnati de casa Carnea tocata trebuie sa aiba destula grasime, nu tocati doar […]

Read more ›
Reţete de Crăciun! Salata de boeuf

Reţete de Crăciun! Salata de boeuf

19 December 2016 at 3:13 pm 0 comments

Ingrediente Salata de boeuf 300 gr carne fiarta de pui sau vita 4 castraveciori murati (cca 150 gr) 2 morcovi (cca 200 gr) 4 cartofi normali 4 linguri mazare din conserva maioneza din 2 galbenusuri sare, piper Preparare Salata de boeuf Pentru salata de boeuf eu folosesc o parte din […]

Read more ›
Placinta cu vinete

Placinta cu vinete

16 December 2016 at 10:07 am 0 comments

Ingrediente: 1 kg vinete; 3 cepe; 4 catei de usturoi; 100 g pesmet; 50 g margarina; 50 ml ulei; 2 lingurite cu turmeric; sare, piper; 5 linguri faina. Mod de preparare: Coacem vinetele si le lasam la scurs intr-o strecuratoare, timp de 10 minute. Dupa ce s-au scurs le tocam, […]

Read more ›
Tarta de portocale

Tarta de portocale

15 December 2016 at 3:43 pm 0 comments

Ingrediente pentru aluat: 300 gr. faina, 1 lingurita de sare, 150 gr. margarina de la frigider, 80 ml apa rece, 1 pachet zahar vanilat, coaja de la jumatate de portocala. Intr-un vas amestecam faina cu sarea, apoi adaugam margarina taiata in mici bucatele si amestecam pana la omogenizare. Facem o […]

Read more ›
Sarailie

Sarailie

14 December 2016 at 8:18 pm 0 comments

Ingrediente pentru sarailie: 1 pachet de foi de placinta (cat mai subtiri); 1 ceasca ulei; 500 de grame de nuca macinata; 1 lingurita cuisoare, 2 lingurite scortisoara. Sirop: 600 ml de apa de flori; 400 de grame de zahar; zeama si coaja de la o lamaie; zahar vanilat (2 plicuri) […]

Read more ›
Macaroane cu nuca

Macaroane cu nuca

13 December 2016 at 7:00 pm 0 comments

Timp preparare: 10 minute Timp de gatit: Durata totala: 20 minute Portii: 4 Ingrediente:500 gr macaroane 300 gr de nuci macinate vanilie un praf de sare 150 gr zahar 1 praf de scortisoara 50 gr margarina Instructiuni:Fierbem macaroanele in apa cu sare vreme de 10 minute. Le scurgem de apa […]

Read more ›
Tocana de legume cu orez

Tocana de legume cu orez

12 December 2016 at 9:21 am 0 comments

Ingrediente:6 ardei copti 2 cepe 4 rosii 5 linguri ulei 3 catei de usturoi 1 lingura bullion 100 ml suc de rosii 100 g orez 1 legatura patrunjel verde sare Instructiuni:Oparim rosiile, le curatam de pielita si le taiem marunt. Separat, punem orezul la fiert intr-o oala cu un praf […]

Read more ›
Macrou umplut cu legume

Macrou umplut cu legume

10 December 2016 at 1:14 pm 0 comments

Ingrediente: – peste 5 bucati macrou – legume: 2 fire de praz (ceapa) 1 catel de usturoi 1 morcov mic 3 lingurite de bulion – condimente: sare, piper, rozmarin, cimbru, boia dulce, condimente pentru peste – ulei Mod de preparare Pestele curatat, spalat si bine uscat (sters cu un servetel […]

Read more ›
Conopida cu ciuperci

Conopida cu ciuperci

9 December 2016 at 8:50 pm 0 comments

Ingrediente: 1 conopidă 200 g ciuperci 100 g margarina 1 lingură făină 1 legătură de pătrunjel sare piper Instructiuni:Conopida ruptă bucheţele se spală şi se fierbe în apă cu sare. Ciupercile se curăţă, se spală, se taie felii şi se călesc 10-15 minute în margarina, după care se presară făina […]

Read more ›
Biscuiti de casa

Biscuiti de casa

8 December 2016 at 8:37 pm 0 comments

Timp preparare: 15 minute Timp de gatit: 10 minute Durata totala: 25 minute Portii: 4 Dupa ce veti face biscuti in casa dupa aceasta reteta, veti renunta sa mai cumparati biscuiti din magazine. Biscuiti perfecti pentru ceai sau pur si simplu pentru o gustare. Reteta e foarte simpla. Ingrediente:6 linguri […]

Read more ›
Supa de pastarnac

Supa de pastarnac

7 December 2016 at 9:34 pm 0 comments

Timp preparare: 10 minute Timp de gatit: 45 minute Durata totala: 55 minute Portii: 6 Supa de pastarnac se poate face fara niciun fel de bataie de cap. Datorita legumelor, supa este o sursa bogata de vitamine. Ingrediente:1 lingura ulei de masline 1 conopida medie taiata in buchetele 1 lingurita […]

Read more ›
Prajitura de post cu nuca

Prajitura de post cu nuca

6 December 2016 at 8:14 pm 0 comments

Timp preparare: 10 minute Timp de gatit: 30 minute Durata totala: 40 minute Portii: 6 Ingrediente:250 g margarina 120 g zahar pudra 1 lingura miere de albine 3 linguri seminte de mac 270 ml apa minerala 340 g faina 120 g nuca macinata 1 pachet praf de copt 2 lingurite […]

Read more ›
Macrou cu legume la cuptor

Macrou cu legume la cuptor

5 December 2016 at 9:27 pm 0 comments

Ingrediente : – 4 bucati de macrou, – 2 lamai, – 2 fire praz, – 1 morcov mai mare, – 4 rosii potrivite, – sare si piper, – suc de rosii, – cativa catei de usturoi, – putin ulei. Preparare: Pestele se portioneaza feli de 1 cm grosime, se condimenteaza […]

Read more ›
Plachie de crap

Plachie de crap

4 December 2016 at 11:12 am 0 comments

Plachie de crap Ingrediente: 1 crap cam de 1,5Kg, 6 cepe frumoase, citeva rosii, un paharel de vin alb, faina, 3-4 foi de dafin, sare, piper. Instructiuni: 1 ) Se curata crapul, dupa care se imparte in felii care se dau prin faina si se prajesc. Se dau deoparte. 2 […]

Read more ›
css.php