Sarea-n bucate

Fasole batuta

Fasole batuta

2 December 2016 at 8:46 am 0 comments

Ingrediente:500 g fasole boabe 1 telina 5 catei de usturoi 2 cepe potrivite 2 morcovi sare piper 4 linguri ulei o lingura de suc de rosii ardei capia Instructiuni:Fasolea se pune la inmuiat in apa rece vreo 12 ore, pentru a fierbe mai usor. Se schimba apa si se pune […]

Read more ›
Mâncare de fasole cu ciolan afumat

Mâncare de fasole cu ciolan afumat

1 December 2016 at 11:39 am 0 comments

Ingrediente – 4 porti: 300 g fasole uscata alba 600-700 g ciolan afumat dezosat 2 morcovi 3 buc ceapa alba 2-4 foi de dafin 10 boabe de piper negru cimbru uscat / 2 crengute 1 lingura amidon 2 linguri pasta de tomate marar uscat sare piper alb ulei de masline […]

Read more ›
Tocana de legume cu orez

Tocana de legume cu orez

30 November 2016 at 9:59 am 0 comments

Ingrediente:6 ardei copti 2 cepe 4 rosii 5 linguri ulei 3 catei de usturoi 1 lingura bullion 100 ml suc de rosii 100 g orez 1 legatura patrunjel verde sare Instructiuni:Oparim rosiile, le curatam de pielita si le taiem marunt. Separat, punem orezul la fiert intr-o oala cu un praf […]

Read more ›
Piept de curcan la cuptor

Piept de curcan la cuptor

28 November 2016 at 10:09 am 0 comments

De ce ai nevoie pentru piept de curcan la cuptor 1 piept de curcan dezosat 20 ml ulei 1 linguriță ghimbir ras 1 linguriță cimbru 4-5 căței de usturoi 20 grame unt 150 ml supă de carne 20 grame făină sare piper gogonele, opțional gogoșari la oțet, opțional Cum se […]

Read more ›
Prăjitura Crăiasa Zăpezii

Prăjitura Crăiasa Zăpezii

26 November 2016 at 4:16 pm 0 comments

Ingrediente: Pentru blat: 4 linguri faina 5 linguri de zahar 5 albusuri 3 linguri ulei 1/2 pachet praf de copt Pentru crema: 4 linguri amidon alimentar (faina) 150 gr zahar 3 plicuri zahar vanilat 5 galbenusuri 500 ml lapte 100 gr ciocolata amaruie 250 gr margarina Rama Maestro Alte ingrediente: […]

Read more ›
Rosii cu usturoi la cuptor

Rosii cu usturoi la cuptor

4 November 2016 at 8:59 pm 0 comments

Rosii cu usturoi la cuptor se pregatesc foarte usor si simplu. Sunt delicioase si sanatoase. Pofta buna. Ingrediente:10 roşii 5-6 căţei de usturoi 1 legătură de mărar şi pătrunjel ulei sare piper Instructiuni:Roşiile se spală, se şterg cu un prosop. Se aşază într-o tavă unsă cu ulei. Printre roşii se […]

Read more ›
Pui cu măsline şi roşii

Pui cu măsline şi roşii

31 October 2016 at 3:44 pm 0 comments

Pui cu măsline şi roşii – Ingrediente sare piper 4 piepţi de pui dezosaţi şi fără pieliţă ulei de măsline ½ cană vin alb 2 cepe, tocate 1 cană roşii cherry, tăiate pe jumătate 2 linguri bulion 3 căţei usturoi, pisaţi 15 măsline negre, fără sâmburi 3 linguriţe capere 2 […]

Read more ›
Tort de clătite

Tort de clătite

30 October 2016 at 2:53 pm 0 comments

Ingrediente: Pentru clătite: 2 ouă 400 ml lapte 1 vârf de cuţit sare 210 g făină Ulei 1 lingură esenţă de vanilie Pentru umplutură: 1 l lapte 50 g cacao 6 linguri zahăr 4 linguri făină 100 g unt Pentru decor: 200 g alune/nuci zdrobite grosier Mod de preparare: Pentru […]

Read more ›
Friptură de vită la tigaie

Friptură de vită la tigaie

30 October 2016 at 2:51 pm 0 comments

Ingrediente 1 kg cartofi noi 400 g carne slabă de viţel 100 g pastramă de porc 2 linguri ulei 1 ceapă mică roşie 5-6 ciuperci champignon 2 căţei de usturoi pătrunjel verde oregano sare piper Mod de preparare Porţionezi carnea bucăţi potrivite, tai pastrama felii şi le rumeneşti uşor pe […]

Read more ›
Cele mai bune inele de ceapă prăjite

Cele mai bune inele de ceapă prăjite

27 October 2016 at 9:52 am 0 comments

Cele mai bune inele de ceapă prăjite. Reţetă de chef – Ingrediente 3 cepe 100 g făină 300 ml lapte bătut 300 g mălai fin ulei, pentru prăjit sare piper 1 praf boia Cele mai bune inele de ceapă prăjite. Reţetă de chef – Mod de preparare Cureţi şi tai ceapa în inele […]

Read more ›
Prajitura Negresa

Prajitura Negresa

4 October 2016 at 7:01 pm 0 comments

Ingrediente Blat: 6 galbenusuri, 250 gr margarina, 30 gr cacao, 200 ml lapte, 1 praf de copt stins in otet, 150 gr zahar, faina , vanilie, 1 praf de sare. Bezea: 6 albusuri, 150 gr zahar. Preparare Intr-un vas omogenizam margarina alfiata ( topita putin) cu zaharul, se adauga galbenusurile, […]

Read more ›
Carne de porc la gratar

Carne de porc la gratar

27 July 2016 at 5:30 pm 0 comments

Ingrediente 1 kg carne de porc, legume asortate, condimente, sare. Preparare Carnea se transeaza , se condimenteaza . Gratarul incins se unge cu grasime. Se pune carnea la fript pe gratarul incins. Bucatile de carne se frig bine pe ambele parti. Servire Se serveste cu legume asortate si dupa preferinta […]

Read more ›
Prajitura din foi cu zahar ars

Prajitura din foi cu zahar ars

15 July 2016 at 4:26 pm 0 comments

Ingrediente Aluatul : 450 g faina, 75 g zahar , 125 g unt sau margarina, 100 ml smantana sau iaurt, 1 ou, un varf de lingurita sare fina, coaja raza de lamaie, o lingurita cu varf de praf de copt. Crema: 200 g zahar, 200 g unt, 70 g amidon […]

Read more ›
Ficatei de pui in sos de rosii

Ficatei de pui in sos de rosii

16 June 2016 at 4:04 pm 0 comments

Ingrediente – Ficatei de pui in sos de rosii 500 gr ficatei de pui, 60 ml ulei, 200 ml lapte, 20 ml vin alb sec,  1 ceapa, 100 ml bulion, 5 catei de  usturoi zdrobiti,  piper si sare dupa gust. Decor: 1/2 legatura de patrunjel verde . Mod de preparare […]

Read more ›
Prăjitură cu vişine şi brânză

Prăjitură cu vişine şi brânză

6 June 2016 at 10:26 am 0 comments

Prăjitură cu vişine şi brânză – Ingrediente (1 tavă) Pentru foaia de la bază 300 g ciocolată menaj 100 g de musli 1 foaie de pandişpan cu cacao Pentru cremă 500 g ricotta 100 g smântână 50 g mascarpone 300 g zahăr 50 g cacao 3 pliculeţe cu zahăr vanilat […]

Read more ›
css.php