Sarea-n bucate

GOGOSI DE CIOCOLATA

14 March 2011 at 4:59 pm 0 comments

Gogosile de ciocolata sunt un deliciu imbietor.   Pentru a le prepara, aveti nevoie de ingredientele:   120 g zahar   1 praf de vanilie   100 g cacao   2 albusuri   coaja rasa de la o lamaie     Modul de preparare este simplu:   Zaharul se amesteca […]

Read more ›

Cartofi frantuzesti

7 March 2011 at 3:10 pm 0 comments

Ingrediente: un kilogram de cartofi, 200 ml de smantana, cinci oua, trei linguri faina, 300 g bacon, sare, piper, patru linguri de ulei, 150 g cascaval ras.   Preparare: cartofii se fierb in apa cu sare. Se scurg apoi de lichid si se feliaza. Se amesteca cu smantana, trei oua, […]

Read more ›

Invata sa gatesti corect broccoli: o garnitura sanatoasa gata in doar 5 minute!

17 February 2011 at 5:34 pm 0 comments

In desenele animate, copiii mereu stramba din nas cand parintii ii obliga sa isi manance legumele din farfurie. De multe ori, ei au la masa mazare, morcovi si, o leguma pe care noi abia dupa Revolutie am reusit sa o identificam, broccoli. E posibil ca in desenele animate broccoliul sa […]

Read more ›

O reteta pe zi – Praz cu masline

10 February 2011 at 12:48 pm 0 comments

Ingrediente: patru fire de praz, 100 g masline, un pahar cu bors, un pahar cu sos de rosii, o legatura de patrunjel, sare, piper. Preparare: Se oparesc maslinele in bors, apoi se scurg si se lasa deoparte. Prazul se taie rondele si se caleste in putin ulei, sa se inmoaie […]

Read more ›

Cosulete cu ciuperci

9 February 2011 at 4:47 pm 0 comments

Ingrediente: cosulete – 600 g cartofi, trei galbenusuri, 25 g parmezan, 50 g margarina, 50 g cascaval, sare si piper dupa gust; umplutura – 500 g ciuperci, doua linguri margarina, trei catei de usturoi, 100 ml apa, marar, sare si piper. Preparare: cartofii se taie cubulete, se pun la fiert […]

Read more ›

CREMA GUSTOASA DE PORTOCALE

18 January 2011 at 5:45 pm 0 comments

Pentru un desert simplu si usor pentru cina, puteti prepara o crema gustoasa de portocale. Ingrediente necesare: 250 g frisca 1/4 l suc de portocale 4 bucati de zahar cubic 1-2 linguri de zahar 4 cuburi de inghetata de vanilie 1 portocala Mod de pregatire: Portocala se spala bine. Apoi […]

Read more ›

PASTE CU TON, O RETETA NOUA SI GUSTOASA

18 January 2011 at 5:42 pm 0 comments

Ingrediente: 2 cesti de melci din cereale integrale 400 grame de legume congelate daca proaspete nu gasiti 170 de grame de ton maruntit nu in ulei ci in apa 300 de grame de supa de pui cu cat mai putin sodiu in compozitie 1/2 ceasca de ardei gras rosu taiat […]

Read more ›

SARLOTA CU BISCUITI

18 January 2011 at 5:39 pm 0 comments

Daca va ganditi sa preparati o crema rapida si cu un gust delicios, puteti opta pentru reteta de sarlota cu biscuiti. Aveti nevoie de ingredientele: 250 g biscuiti 100 g zahar pudra 100 g orez 1/2 l lapte 1 ceasca cu crema de cafea sos de cafea Crema de cafea […]

Read more ›

Piersicute

18 January 2011 at 4:57 pm 0 comments

imp de preparare: 4 ore si 45 minute (complexitate ridicata) Ingrediente: 3 oua intregi 3 galbenusuri 600 g zahar 250 ml ulei 750 g faina 2 lingurite otet sau zeama de lamaie 1 plic zahar vanilat 2 plicuri praf de copt 70 ml lichid pentru crema (cafea, lapte sau compot) […]

Read more ›

Tiramisu

18 January 2011 at 4:54 pm 0 comments

Timp de preparare: 30 minute (complexitate redusa) Ingrediente: 2 pachete de piscoturi,500 gr mascarpone,6 oua,400 gr zahar,200 gr smantana,cacao pt pudrat prajitura,1l cafea neindulcita,un praf de sare,esenta de midgale,esenta de rom Mod de preparare: 1.Mixezi galbenusurile cu jumatate din zahar pana se topeste tot,apoi adaugi mascarpone si omogenizezi bine. 2.Bati […]

Read more ›

Prajitura cu stafide si nuci

18 January 2011 at 4:52 pm 0 comments

Timp de preparare: 1 ora (complexitate redusa) Ingrediente: 250 gr unt,10 lg. zahar,10 lg. faina,6 oua,100 gr. stafide,100 gr. nuci sfaramate,coaja de lamaie si coaja de portocala rasa,un pliculet zahar vanilat.Pentru glazura:150 gr.smantana + 150 gr. ciocolata amaruie + zeama de portocala. Mod de preparare: 1.Freci untul spuma si adaugi […]

Read more ›

Ficatei in sos de vin cu mamaliguta

18 January 2011 at 4:49 pm 0 comments

Ingrediente: Necesarul pentru 3-4 portii mici este: o caserola mica de ficatei de pasare, 1 ceapa, 3 graunti de usturoi, 2 linguri de vin rosu, piper negru, 1 praf de sare, ulei, 1 cana de zeama strecurata de la supa de pasare cu legume, 4-5 linguri pline cu pasta de […]

Read more ›

Tort diplomat

18 January 2011 at 4:42 pm 0 comments

Ingrediente: – patru oua, -o cutie compot de ananas, – doua plicuri frisca, – patru plicuri de gelatina simpla, – trei pahare cu zahar, – fructe (banana, portocala, stafide si ananas din compot). Preparare: Se pune pe foc, intr-o cratita, siropul din compot cu cele patru plicuri de gelatina si […]

Read more ›

Aperitive extraordinare pentru Sarbatori de tot felul

26 December 2010 at 11:24 am 0 comments

BAGHETE CU CASCAVAL Sunt foarte bune, ca apertive, la petreceri sau pur si simplu de mancat in fata televizorului. Ne trebuie: 400 g foietaj cca 200 g salam feliat foarte subtire cca 200 g cascaval ketchup oregano Cum se face: Intindem foietajul cu sucitorul, ungem foaia cu ketchup, aseazam feliutele […]

Read more ›

Bunatati de Craciun la Piata Taraneasca d epe platoul Casei de Cultura Constanta

8 December 2010 at 5:37 pm 0 comments

Locatie: Platoul exterior al Casei de Cultura a Sindicatelor Perioada: 9-12 decembrie 2010 Program zilnic de vizitare: 9, 00 – 18, 00 Producatori si mesteri din Bran, Rupea, Brasov, Marginimea Sibiului, Arges, Arad, Salaj, Constanta, Harghita, Dambovita, Calarasi, Apuseni, Bucovina, Baia Mare- Maramures, va asteapta in perioada 9 -12 decembrie […]

Read more ›
css.php