Sarea-n bucate

Fursecuri cu ghimbir

6 December 2010 at 3:46 pm 0 comments

Ingrediente: 350 g faina o lingurita praf de copt cate o jumatate de lingurita de pudra de ghimbir si de cuisoare 100 g miere 50 g unt un ou o lingura zeama lamaie doua linguri cacao 50 ml lapte; Pentru ornat: doua albusuri 200 g zahar 20 ml zeama lamaie […]

Read more ›

Retete exotice: Cozi de homar la gratar

30 November 2010 at 4:41 pm 0 comments

Unul dintre cele mai bune moduri de a pregati cozile de homar este la gratar. Astfel, sunt mentinute aromele si mai mult, puteti adauga un plus de savoare. Ingrediente: 2 cozi de homari de dimensiune medie, decongelate ¼ cana de unt topit 1 lingurita de coaja de portocala rasa 2 […]

Read more ›

Ciorba Radauteana

23 November 2010 at 5:50 pm 0 comments

Ingrediente: 1-2 bucati piept pui, 2 morcovi, 1-2 ceapa, 1 radacina de patrunjel, 1 telina mica, 200 g smantana, 2 oua, 3-4 catei usturoi, 1 legatura patrunjel, sare, otet sau lamaie pentru acrit, Preparare: Pieptul de pui se pune intreg, la fiert in apa. Se ia spuma, iar cand nu […]

Read more ›

Retete exotice | Vita Pad Thai cu usturoi

23 November 2010 at 4:55 pm 0 comments

Pad Thai poate fi preparat cu aproape orice tip de carne. Iubitorii de carne de vita vor aprecia cu siguranta aceasta reteta. Nu dureaza mult sa fie preparata si instructiunile sunt foarte simple. Ingrediente: 3 catei de usturoi maruntiti 2 bulbi de esalot feliati Un sfert de cana de apa […]

Read more ›

Bucatartia franceza, patrimoniu UNESCO

17 November 2010 at 12:50 pm 0 comments

Gastronomia franceză a fost inclusă în patrimoniul cultural nematerial al umanităţii. O adevărată premieră mondială pentru că este efectiv pentru prima dată când UNESCO, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru educaţie, Ştiinţă şi Cultură ia o astfel de decizie, adică include o practică de ordin culinar şi gastronomic în panteonul valorilor care […]

Read more ›

Retete exotice – Miel Biryani

9 November 2010 at 1:51 pm 0 comments

Aceasta reteta de miel Biryani este simpla de preparat si are un gust absolut delicious. Recomandam servirea sa impreuna cu raita si korma. Raita este un sos de salata Indian pe baza de iaurt folosit ca si garnitura. Korma este un amestec de iaurt, smantana, si pasta de seminte sau […]

Read more ›

Peste 20 de ani, ciocolata va fi un lux

9 November 2010 at 11:15 am 1 comment

Expertul Marc Demarquette susţine că în circa 20 de ani s-ar putea ca o tabletă de ciocolată să coste o avere, devenind un produs de lux, precum este în prezent caviar. Potrivit The Independent, în circa 20 de ani s-ar putea ca o tabletă de ciocolată să coste o avere, […]

Read more ›

5 deserturi pe care sa le incerci macar o data in viata

27 October 2010 at 4:45 pm 0 comments

Prajituri, placinte, creme, inghetate, torturi sau gogosi – se pare ca in absolut toate tarile exista o cultura a dulciurilor si a prepararii acestora. Retetele au depasit de multa vreme granitele tarilor in care au fost pentru prima data produse dar, pentru un impatimit al gastronomiei sau al savoarei unice […]

Read more ›

Salate usoare. Salata de telina cu ciuperci

14 October 2010 at 6:09 pm 0 comments

Salata de telina cu ciuperci este excelenta pe timp de vara, deoarece are un continut bogat de vitamine. Combinatia dintre telina, cu proprietati terapeutice si ciuperci, care sunt hranitoare desi au putine calorii, ne ofera o salata numai potrivita pentru un pranz usor. Salata de telina cu ciuperci contine urmatoarele […]

Read more ›

Prajituri cu fructe. Prajitura cu prune si crema

14 October 2010 at 5:51 pm 0 comments

Prunele fac parte dintre acele fructe cu un continut bogat in fibre alimentare si care s-au dovedit eficiente in imbunatatirea sistemului digestiv.  Ingrediente continute: 300 g faina 1 1/2 pahar de zahar pudra 100 g unt sau margarina 1 kg prune 2 linguri de smantana 2 oua 1/2 pahar de […]

Read more ›

Rulada din piept de curcan cu ciuperci

14 October 2010 at 5:48 pm 0 comments

Carnea de curcan este cea mai potrivita pentru prepararea unor rulade gustoase, umplute cu diverse legume. Ingrediente necesare: 400 g piept de curcan 200 g ciuperci albe 1/4 tulpina de praz 1 ardei gras rosu 1 lingurita rasa de pesmet 1 lingurita de oregano 2-3 frunzulite de salvie 4 linguri […]

Read more ›

File de salau cu sos de smantana

14 October 2010 at 5:47 pm 0 comments

Pentru iubitorii preparatelor din peste si nu numai, aveti mai jos o reteta de salau cu sos de smantana. Carnea de peste constituie un aliment foarte hranitor, ce are un continut mare de proteine. Ingrediente: – 500 g file de peste salau – 50 g unt – 100 g ciuperci […]

Read more ›

Tort din piscoturi de sampanie cu caise

14 October 2010 at 5:45 pm 0 comments

Ingrediente: 400 g piscoturi de sampanie 1 kg compot de caise 400 g frisca dulceata de visine rom eventual 50 g ciocolata Mod de preparare: Se aranjeaza pe un platou jumatate din cantitatea de piscoturi. Se stropesc cu zeama de compot si rom. Deasupra se asaza caisele din compot, taiate […]

Read more ›

Dobos-tort

14 October 2010 at 5:44 pm 0 comments

Dobos-tort este o reteta speciala, care trebuie incercata, mai ales de catre persoanele care nu au gustat vreodata un asemenea tort. Pentru blaturi, aveti nevoie de ingredientele urmatoare: 100 g faina 125 g zahar 5 oua Pentru crema, sunt necesare: 4 oua 150 g zahar 2 linguri de cacao 200 […]

Read more ›

Budinca cu nuci

14 October 2010 at 5:42 pm 0 comments

200 g nuci 400 ml lapte 100 g zahar 3 linguri faina 2 oua 50 g unt 40 g biscuiti 50 g migdale 1 lingura pesmet – Se toarna treptat faina intr-un vas si se amesteca cu usor cu laptele pus la fiert. – Se lasa la inabusit 20 de […]

Read more ›
css.php