Sarea-n bucate

Sarlota cu nuci

14 October 2010 at 5:40 pm 0 comments

Daca sunteti ocupati si nu aveti timp de preparat decat ceva rapid, sarlota cu nuci este o alegere potrivita pentru un desert delicios. Ingredientele continute sunt: – 250 g biscuiti – 170 g unt – 170 g zahar – 100 g nuci curatate Pentru crema, aveti nevoie de: – 1 […]

Read more ›

Desert rapid. Sarlota de fructe

14 October 2010 at 5:39 pm 0 comments

Sarlota de fructe este binevenita in zilele in care vreti sa gustati ceva dulce si nu mai stiti ce bunatati rapide sa mai preparati. Ingrediente necesare: 4 galbenusuri 4 linguri de zahar 1/4 l lapte 1 pahar cu zeama de fructe 250 g frisca 4-5 foi de gelatina Mod de […]

Read more ›

Tocanita de 150 de kg

26 September 2010 at 5:56 pm 0 comments

O tocanita uriasa de peste 150 de kilograme din ceapa rosie de Buzau a fost pregatita duminica de 30 de gospodine din localitatea buzoiana Sapoca. La tocanita au intrat peste 100 de kilograme de ceapa de Buzau, 20 de kilograme de carne de porc, legume si ingrediente traditionale. Uriasa tocanita […]

Read more ›

Conserve: fasole verde la sticla

23 September 2010 at 3:48 pm 0 comments

Ingrediente 2 kg fasole verde fara ate, 2 kg rosii, 4 legaturi de patrunjel verde, 100 gr sare, 1 cescuta de ulei Mod de preparare Se curata fasolea de codite si de varfuri, se pune la fiert in apa care clocoteste. Se adauga sarea in timpul fierberii si se lasa […]

Read more ›

Zacusca cu ciuperci

22 September 2010 at 7:00 pm 0 comments

Ingrediente 2 vinete mijlocii 3 ardei grasi mari 1 ceapa mare 225 ml suc de rosii 60 ml ulei 200 g ciuperci din conserva 2 foi de dafin sare si piper 1 lingurita de miere (optional) Mod de preparare Se coc vinetele si ardeii pe aragaz sau in cuptor. Dupa […]

Read more ›

Saratele cu ansoa si masline

22 September 2010 at 6:57 pm 0 comments

Ingrediente 125 g faina 125 g branza cedar 100 g margarina 50 g masline fara samburi o conseva de 55g de ansoa, file Mod de preparare: Daca aveti robot de bucatarie se pun toate ingredientele si se amesteca pana se formeaza o coca. Daca nu aveti robot tocati foarte marunt […]

Read more ›

Salata Carciumarului

22 September 2010 at 6:51 pm 0 comments

Ingrediente: Pentru un carciumar modest ne trebuie doar cateva vinete si cativa ardei copti, rosii, o ruda de carnat de casa, afumat, usturoi, ulei, otet, sare si-o pita buna! Preparare: Coacem vinetele si ardeii si-i punem la scurs; Curatim usturoiul, taiem rosiile, desfacem fasii vinetele si ardeii, taiem felii carmatul […]

Read more ›

Conopida cu maioneza

22 September 2010 at 6:49 pm 0 comments

Ingrediente: conopida de marime medie (a mea a avut 500g) maioneza (dintr-un galbenus de ou) marar, sare, piper Preparare: Se fierbe conopida in apa cu sare, se scurge si se lasa la racit dupa care se zdrobeste (inainte se preseaza putin pt. a elimina o parte din apa acumulata in […]

Read more ›

Pastrav cu sos, la cuptor

22 September 2010 at 6:46 pm 0 comments

Timp de preparare: 35 minute (complexitate redusa) Ingrediente: 2 pastravi 3 linguri unt jumatate de ceapa (fasii) 4-5 catei de usturoi 2 felii de lamaie faina da grau 1 lingura faina de porumb 500 g smantana 50 ml vin 3 linguri conjac sare, piper, foaie de dafin, oregano Mod de […]

Read more ›

Delicii de toamna, cu dovleac

22 September 2010 at 6:43 pm 0 comments

Dovleacul se numara printre vedetele toamnei, de aceea ne-am gandit sa va oferim o serie de retete cu dovleac, numai bune de preparat. Incepem cu trei retete inedite de preparate sarate, urmatoarele trei fiind perfecte pentru un desert delicios. Iata ce retete v-am pregatit: 1) Supa crema de dovleac Ingrediente: […]

Read more ›
css.php