Sarea-n bucate

Prăjitură cu biscuiţi şi banane

Prăjitură cu biscuiţi şi banane

5 June 2016 at 4:08 pm 0 comments

Ingrediente 2 pachete praf budincă de vanilie, 500ml lapte, 6 linguri zahăr, 150g unt, 1 esenţă de vanilie, 250g biscuiţi simpli, 250g biscuiţi cu cacao, 2 banane Număr porţii: 8 Timp de preparare: 50 min Dificultate: mică Mod de preparare Amesteci praful de budincă cu puţin lapte până obţii un […]

Read more ›
Budincă de macaroane cu brânză

Budincă de macaroane cu brânză

4 June 2016 at 10:14 am 0 comments

Ingrediente 300 g macaroane 4-5 linguri de brânză 2 ouă 240 ml lapte sau smântână 50 g unt 1 lingură pesmet Pentru decor, opţional câteva roşii cherry frunze de rucola Mod de preparare Fierbi macaroanele în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Separat, amesteci câteva linguri de brânză […]

Read more ›
Mâncare de conopidă cu cartofi

Mâncare de conopidă cu cartofi

30 May 2016 at 10:16 am 0 comments

Mâncare de conopidă cu cartofi – Ingrediente (3 porţii) 1 conopidă 3 cartofi 6 roşii 1 ceapă 3 căţei usturoi 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel sare piper 2 linguri ulei Mâncare de conopidă cu cartofi – Mod de preparare Rupi conopida bucheţele, le speli sub jet de apă şi […]

Read more ›
Prajitura cu mere si ciocolata

Prajitura cu mere si ciocolata

25 May 2016 at 1:03 pm 0 comments

Ingrediente – Prajitura cu mere si ciocolata Blat: 4 oua, 80 gr zahar, 1/2 plic praf de copt stins intr-o lingurita de otet, 120 gr faina, 1 praf de sare. Umplutura: 6 mere mari, 100 gr zahar, 100 gr unt, 2 pliculete zahar vanilat, 2 linguri de gris, esenta de […]

Read more ›
Baclava cu nuci

Baclava cu nuci

22 May 2016 at 5:12 pm 0 comments

Ingrediente foi de baclava 400 g nuci 500 g unt 100 g zahar 450 g miere 200 g coaja rasa de lamaie apa 600 ml esenta de vanilie Preparare Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt o foaie de placinta, se stropeste cu putin unt topit dupa care […]

Read more ›
Supă de pui cu tăiţei

Supă de pui cu tăiţei

20 May 2016 at 5:10 pm 0 comments

Ingrediente (6 porţii) 1 lingură ulei 75 g ceapă roşie 100 g ţelină tocată 50 g morcovi feliaţi 1,5 litri apă 2-3 cuburi supă concentrată de pui 1 linguriţă oregano 300 g tăiţei (laţi), nepreparaţi 250 g carne fiartă de pui sare, după gust piper, după gust Mod de preparare […]

Read more ›
Prăjitură cu ciocolată şi cremă de mentă

Prăjitură cu ciocolată şi cremă de mentă

18 May 2016 at 10:02 am 0 comments

Prăjitură cu ciocolată şi cremă de mentă – Ingrediente (8 porţii) Pentru blat 4 ouă 120 g zahăr 110 g făină 10 g cacao 1 praf de sare esență de vanilie Pentru cremă 100 ml lapte 3 frunze de mentă 150 ml lapte condensat 200 ml frișcă lichidă 1 plic […]

Read more ›
Chec sărat cu spanac

Chec sărat cu spanac

17 May 2016 at 10:14 am 0 comments

Ingrediente (1 tavă) 6 ouă 6 linguri ulei 6 linguri făină 1 plic praf de copt 500 g spanac 100 g brânză telemea 100 g şuncă piper sare Mod de preparare Separi gălbenuşurile de albuşuri şi baţi spumă albuşurile. Gălbenuşurile le amesteci bine cu uleiul, apoi le pui peste albuşuri […]

Read more ›
Frigarui de curcan cu ananas si piure de broccoli

Frigarui de curcan cu ananas si piure de broccoli

15 May 2016 at 9:42 am 0 comments

Ingrediente piept de curcan 500 g ananas 1 bucata broccolli 500 g smantana 150 ml unt nesarat 20 g sare Preparare Desfa buchetelele de broccoli si pune-le la fiert la abur intr-o sita metalica asezata deasupra unei oale cu apa fiarta, acoperita cu un capac. Presara sare peste broccoli si […]

Read more ›
Briose cu lamaie

Briose cu lamaie

14 May 2016 at 4:21 pm 0 comments

Ingrediente ou 3 bucati zahar pudra 50 g zahar tos 100 g unt 150 g iaurt 60 g zeama de lamaie 2 linguri coaja rasa lamaie 1 lingura sare 1 praf praf de copt 2 lingurite faina 200 g Preparare Se separa albusurile de galbenusuri iar albusurile se bat spuma […]

Read more ›
Crap în sos de bere

Crap în sos de bere

11 May 2016 at 9:53 am 0 comments

Crap în sos de bere – Ingrediente (6 porţii) 3 rondele crap 6 felii bacon 1 lămâie 2 legături ceapă verde 2-3 morcovi 1 ţelină ulei 3 frunze de dafin sare piper boabe 300 ml bere nucşoară unt (cât o nucă) ienibahar boabe Crap în sos de bere – Mod […]

Read more ›
Friptură de viţel

Friptură de viţel

7 May 2016 at 12:19 pm 0 comments

Ingrediente (1 tavă) 1,5 kg pulpă viţel 50 g slănină 1 ceapă 200 ml vin alb rozmarin 500 ml supă de carne sare piper 1 lingură unt 4-5 cartofi Mod de preparare Tai ceapa şi slănina bucăţi. Crestezi din loc în loc pulpa de viţel şi o împănezi cu slănină […]

Read more ›
Ştrudel cu griş

Ştrudel cu griş

7 May 2016 at 12:17 pm 0 comments

Ingrediente (1 tavă) Pentru aluat 500 g făină 3 linguri ulei 1 linguriţă sare 150 ml apă caldă Pentru umplutură 450 ml apă 75 g griş 3 linguri zahăr 2 linguri ulei esenţă de vanilie, după gust Mod de preparare Cerni făina şi o amesteci cu uleiul, sarea şi apa […]

Read more ›
Supă-cremă de cartofi cu ridichi

Supă-cremă de cartofi cu ridichi

6 May 2016 at 9:48 am 0 comments

Ingrediente (6-7 porţii) ½ kg cartofi 100 ml lapte 3 linguri smântână sare 2 l apă 2 linguri ulei 1 legătură ridichi Mod de preparare Cureți cartofii și-i fierbi în apă cu sare, până se înmoaie. Îi scurgi și-i pasezi sau îi treci prin blender, adaugi laptele fierbinte, smântâna, uleiul […]

Read more ›
Chec aperitiv

Chec aperitiv

5 May 2016 at 8:57 am 0 comments

Ingrediente ou 4 bucati lapte 150 ml masline verzi 150 g faina 150 g sunca de praga 250 g ulei de floarea-soarelui 4 linguri praf de copt 1 plic sare piper Preparare Puneti intr-un castron faina, praful de copt si doua varfuri de cutit de sare. Faceti la mijloc o […]

Read more ›
css.php