Sub 1% la două secții de votare

Sub 1% la două secții de votare

Două dintre secțiile de votare din comuna Moșna, județul Iași, înregistrează prezență sub 1 la sută, aici fiind arondați cetățeni din Republica Moldova, care au domiciliul fictiv în localitate.

Localitatea ieșeană Moșna are 11.000 de locuitori, din care nouă mii sunt din Republica Moldova și au obținut cetățenia după ce au cerut domiciliul în Moșna.

În realitate, însă, niciunul dintre aceștia nu locuiește acolo.

Două secții de votare au fost deschise special pentru cei de peste Prut, însă niciunul nu s-a prezentat până acum la vot, potrivit mediafax.ro, citat de reporterntv.ro

Din cei 11.000 de locuitori cu acte în Moșna, doar două mii de persoane trăiesc efectiv acolo. Ceilalți sunt din Republica Moldova și au dublă cetățenie, apărând și pe listele permanente.

Potrivit primarului Georgel Popa, în fiecare zi câte cinci persoane de peste Prut cer cetățenia română cu rezidență în Moșna, însă imediat după ce se văd cu actele în mână, niciunul nu mai trece pe acolo.

La una dintre cele două secții de votare din comuna Moșna, respectiv la secția 539, sunt 1.605 de alegători pe liste, dintre care au votat 29 din Republica Moldova. Aceștia însă au votat la Chișinău, nu aici, potrivit președintelui secției, Rodica Diaconu.

La cea de-a doua secție sunt 1.800 de persoane pe listele permanente, însă niciuna nu s-a prezentat duminică la urne la Moșna.

Comenteaza acest articol

css.php