Supa de varza

Supa de varza

Ingrediente:2 kg de varză
2 morcovi
sucul de la 1 lămâie
1 rădăcină mare de ţelină
2 linguri de pastă de susan
sare
boia de ardei

Instructiuni:Varza se taie mărunt, ca pentru salată. Se dă rădăcina de ţelină prin răzătoare (pe partea cu orificiile mai mari). Se pun să fiarbă aproximativ 20 de minute în apă cu sare. în continuare, se adau¬gă morcovii daţi prin răzătoare şi se lasă la fiert încă 5 minute. Se amestecă pasta de susan (tahini) împreună cu sucul de lămâ¬ie, picurând puţin lichid din supă şi continuând să se amestece, după care se toarnă în cratiţă şi se lasă să dea încă 2-3 clocote. Supa de varză se serveşte cu puţină boia de ardei.

Reteta preluata din Carte de bucate manastiresti, Editura Sophia

Comenteaza acest articol

css.php